פיסת מציאות.

בכל מקרה של לוחם אחד (מיומן ככל שיהיה), מול

מספר אנשים, הסיכויים שהוא יצליח להתגבר עליהם-קטנים. נקודה נוספת ששחקה לרעתו: החשש לשלום משפחתו. זוהי הסחת דעת מהמדרגה הראשונה. עם כל האמור לעיל, אני מסכימה איתך שרצוי להמנע מלרדת לקרקע כל הניתן, אך אסור לוותר על שליטה בטכניקות קרקע, למקרה שהקרב יגיע לקרקע בניגוד לרצוננו.

d y s

New member
אם התוקף הראשון יחטוף

חזק והנזק הנראה יהיה גדול ונראה חיצונית רע. הדבר עשוי לתת עוד זמן לתגובות המשך כולל בריחה,הגעה לנשק לחימה נוספת וכ"ו. מניסיון לצערי.

חברים יקרים

את דעתי בנושא הקרקע לא מעט יודעים. אני חושב שקרקע זהו אספקט שכולם צריכים ללמוד אותו אך בתוך מיכלול של דברים ולא ליצור איזושהי התמקדות גם בדרך הלימוד והאימון. הרחוב הוא לא זירה, הוא הרבה יותר דינאמי. מבחינת תפיסת עולמי, אדם שנפל על הקרקע ונשאר עליהה הוא בסכנה משאר הסובבים והודגמו כאן מיספר פעמים בעבר מיקרים וסרטונים וכולל המיקרה שתפח את השרשור כי קרקע ברחוב הוא מצב מאוד מסוכן וממש לא כדאי להגיע אליו. אך אר בקורס האחרון שהעברתי נתקלתי בבחור שהתאמן בצפון ולא משדנה אצל מי ב- BJJ. חיכיתי לרגע בו ינסה לרדת עם מישהו לקרקע כדי שכל המאבטחים מסביב יתנפלו עליו מכל עבר וירמסו אותו כדי לתת לו את התחושה מה יכול לקרות ומה שכיח שיקרה לו אם ירד למטה. הוא בסוף האימון ניגש אלי ואמר לי "מה כל מה שלמדתי לא שווה"? תגובתי הייתה כי מה שהוא למד אלה יסודות מעולים שחייבים להשתלב עם תבלינים אחרים ליצירת תבשיל שלם ולכן עליו להמשיך לפתח את עצמו לכיוונים אחרים ולהבין כי קרקע זה נחמד אבל ממש לא מרכז העולם. אוהב אתוך משה קיץ עמית פורת הפצוע הצולע לעת עתה...

משה קיץ

New member
תרגיש טוב עמית

ואני מסכים איתך.אין לרדת לקרקע בסיטואציות שתיארת וגם אחד על אחד הירידה לקרקע צריכה להיות כזו שאתה בן רגע יכול לחזור לעמידה(דהיינו מצבים של TOP POSITION) כמובן גם בעמידה בסיטואציה שתיארת,המאבטחים האחרים היו רומסים אותו.ובזה אתה בטוח מסכים איתי. בכלל,סיטואציות ביטחוניות עלולות להיות מאוד שונות מסיטואציות "אזרחיות".הדרכתי מאבטחים ואני מכיר גם את העולם הזה.

משה קיץ

New member
דרך אגב עמית

בעברי ,השתתפתי כחניך בקורס לוט''ר די יוקרתי.במסגרת אימוני הלחימה,היו גם הורדות לרצפה וניטרול היריב שם.כמובן בסיטואציות של 1 על 1 שהודגשו גם כן כחלק מתכנית האימונים.לגבי טיב ההורדה והניטרול בקרקע כפי שנלמד בקורס..טוב זה כבר סיפור אחר.

אתה צודק אחי

שים לב. הורדה לקרקע מתבצעת לרוב מאחור ולא מלפנים או מול היריב כך שאלמנט ההפתעה שלך הוא הדומיננטי. הורדות מלפנים הן מסובכות יותר וחד משמעית לא יעילות.

משה קיץ

New member
אני מבטיח לך שאם נתאמן יחד

אראה לך כמה דברים שישנו את דעתך לגבי הורדות מלפנים. אולי בעתיד

תמיד מוכן ללמוד אחי היקר

היום אם תוכל ללמד אותי איך ללכת לישון ולהתעורר עם רגל מתוקנת?

משה קיץ

New member
מבין אותך,עברתי דבר דומה

לקראת הקרב מול צחי חליפקס(חודש לפני),תלמיד שלי(בחור גדול ובריא),נפל לי על הצד של הברך נפילה גסה. בבדיקה הרופא אמר לי שיש לי מתיחה חזקה של הרצועה.הייתי במצב על הפנים,בקושי הלכתי. חשבתי לבטל את הקרב והייתי מיואש. הפציעה שלך,יותר חמורה אבל הזמן יעשה את שלו.רק תהיה מספיק סבלני לקחת את הזמן. ד''א בסופו של דבר עליתי לקרב אף על פי שהברך לא החלימה באופן מוחלט.

הבהרה חשובה!

גרייסי ג'יו ג'יטסו מתחלק לשלושה: 1. הגנה עצמית 2. ספורט 3. זירה חופשית (גם ספורט) סילבוס ההגנה העצמית בגרייסי ג'יו ג'יטסו אינו גורס שיש לרדת לקרקע. ההיפך הוא הנכון! ירידה לקרקע היא ברירת מחדל! הטכניקות אותן מציג הליו גרייסי (המייסד) בסילבוס רשמי מדגימות את העיקרון שבמידה והחלטת להוריד לקרקע עליך להישאר עומד או עם ברך על הבטן- מצב המאפשר לך להכות ולהימלט. רבים מהמבקרים את השיטה מציגים סיטואציה בה אתה יורד לקרקע מרצונך ואז מותקף ע"י מס' תוקפים. מדובר כאן באי הבנה של השיטה. השאלה שצריכה להישאל היא: מה יקרה אם בניגוד לרצונך אתה מורד לקרקע ואז השאלה הבאה המתבקשת היא: האם לא כדאי לדעת במצב שכזה קרקע? במועדונים שלי (רויס גרייסי ישראל) וכן במועדונים של משה קייץ ישנה הפרדה ברורה בין הגנה עצמית לשאר המישורים גם אם ההגנה העצמית מכילה בתוכה אספקטים בסיסיים גם בזירה. לפחות פעם בשבוע זוכים תלמידיי או תלמידי תלמידיי אם בחיפה או בתל אביב לתרגל מצבים קונקרטיים וספציפיים של רחוב. כל שאר הדברים אותם אנו עושים תורמים למצבי ברירת מחדל ברחוב או סיטואציות רחוב של אחד על אחד באופן מובהק. אנוכי דאן 4 בקראטה ואף השתלמתי בשיטות נוספות. אחרי שנים רבות של אימון אני ממליץ בחום וטוען שלא רע בכלל לדעת גם ג'יו ג'יטסו בנוסף לשיטות העמידה. רבים מהתלמידים העושים אצלי שיעורים פרטיים הם מאמנים בכירים בשיטות לחימה שונות. הם אינם באים להחליף הם באים להשלים. במילה 'להשלים' אני מקפל שני דברים: 1. להשלים עם כך שצריך ללמוד גם גראפלינג ארטס 2. להשלים את הידע ההיקפי בהגנה עצמית. דיס, אולי תיתן לנו פרטים נוספים לגבי המקרה שציינת? יתכן שכך נוכל לבחון את הסיטואציה ביעילות רבה יותר, מה שיתרום לכולנו. בברכת שבוע טוב דוד בנימין 0522695035

זקס11

New member
תיקון טעות

אני מתנצל על תיקון הטעות, אבל אחרת דבריך עלולים לא להיות מובנים כהלכה (אני התבלבלתי) ברירת מחדל = האופציה הראשונה. כאשר אתה כותב שירידה לקרקע היא ברירת מחדל בעצם אמרת שרוב הסיכויים שתהיה ירידה לקרקע. בהמשך אתה מבהיר שבעצם כוונתך הפוכה.

כנגד תוקף עם מסת גוף זהה / גדולה משלך...

יש יותר מסיכוי טוב שתגיע לקרקע... וסביר להתוקף הפוטנציאלי שלך (ביד ריקה !) יהיה ג'אבאר, לפחות כמוך. בהחלט קיים ארגז כילים: של אופציות ופעולות בהן ניתן לנקוט עמ' להתגונן בפני הורדה לקרקע, אבל: א. לא תמיד זה יעבוד. ב. מתאבקים מכירים מתאבקים הכי טוב (!) ובכך גם את כל המאניירות שבהם ינסה תוקף להוריד לקרקע. מתוך האמור לעייל, קיימת אותה חשיבות להכיר את עולם ההאבקות - דווקא בראייה של הגנה עצמית.

d y s

New member
ידידי קטונתי מלבקר את השיטה

ואת דבריך שכתבת אני מקבל כמעט במלואם. אני רק גורס שכל עוד קיימת זירה תחרותית בחייו של הלוחם הדבר יתנה את תגובותיו האינסטנקטיביות לעיתים להצלחה ולעיתים לכישלון תלוי בתוקף\ים ובסיטואציה כספורטאי מניסיוני ומנסיונם של אחרים. חלק גדול מעבודתי הוא גם לתחקר ולחקור מקרים אלו. אחד הדברים שלמדתי בחיי הקצרים הוא להשאיר את המינימום לתוקף ולמזל ואני בטוח שאתה מבין זאת. לגבי המקרה באדיבותך לא אתן את המעט הנוסף הידוע לי מפאת צינעת הפרט . ולגבי הדיון עם משה ואינני מתכוון להטיף מוסר למרות שייתכן שהדברים ישמעו כך, בדיונים שנערכו פה השתתפו ילדים בני 15 ולעומתם אנשים בני 50 זהו פורום לטוב ולרע ולקרוא לדבריו של אדם אחר קישקוש על סמך האמת האישית שלך וניסיונך בלבד מעבר לכך שזה אינו מכובד לקורא זה בעיקר לא מכובד לכותב.

../images/Emo45.gif צריך לבחור כלי נכון מתוך סל אפשרויות

ירידה לקרקע היא עוד כלי, לצד כלים אחרים שצריכים להיות על המדף. זה כלי חשוב, אבל לא כלי בלעדי. כדאי לדעת לעבוד על הקרקע, כדאי לדעת להוריד לקרקע (ולהשאר עומד), כדאי להתאמן בלעבוד מול שניים-שלושה יריבים (איך לזוז, לאן לשאוף להיות...), כדאי לדעת תגובות לתקיפה עם כלי נשק שונים... ירידה לקרקע היא כלי כמו ששבירת מפרקת היא כלי. זה לא ה-כלי ה-יעיל שחייבים להשתמש בו כל הזמן.

זקס11

New member
כמה אדיוט אפשר להיות?

אם אותו אדם היה המורה שלי, הייתי עוזב אותו. היום אני אדם פחדן. אני פחות מפחד על עצמי מאשר על העובדה שלילדים שלי לא יהיה אבא כשיר. לפני הרבה שנים למדתי אצל איתי גיל, והיה לו תלמיד מקצוען שהיה נלחם בקרבות. פעם אחת הוא נכנס לקרב על חניה מול ארבעה ו"ניצח" בסיבוב הראשון. אחד המובסים נכנס לאוטו, הוציא אקדח והרג את הלוחם. סיפור אמיתי. איתי גיל תמיד אמר שהפתרון הראשון שלו במצב של קרב רחוב הוא קודם כל לברוח, ורק אם אין אפשרות אחרת, להלחם. מי שמעדיף להיות בקצה השני, ולסכן את עצמו מול משפחתו ללא צורך, לא ראוי להיות להיות המורה שלי.

זה לא עניין של אדיוט, זקס...

אנו לא תמיד מבינים את הדינאמיקה של לחימת רחוב העלולה להסלים לקרב חיים ומות ברגע... לא בכדי: קוראים חסידי הלחימה מבוססת מציאות, לנטוש את האימונים של משטח רך, ביגוד מסורתי, מסגרת כללים טכסית וכיוב' ... לשבור את הקודקס - את קו החשיבה הקלאסי ולהחליף תפיסת עולם שלמה במשהוא מפחיד, לא סקסי ושונה בתכלית, זו משימה שאורכת זמן ודורשת הקרבה ופתיחות. היא קשה לכולנו - והטובים ביותר שביננו עלולים להיכשל בה. שלך, יובל.

למעלה