פיסיקה:)

mbrv

New member
פיסיקה:)

התחלנו ללמוד מגנטיות , נושא נורא מעניין אבל כמה דברים נורא בסיסיים שאני לא מבין שמפריעים לי : 1) אני רגיל מלימודי האלקטוסטטיקה שמכניסים מונח שדה רק אחרי שמוצאים ביטוי לכוח , ואז מחלקים את הכוח במטען בוחן ( במקרה של חשמל) ומוצאים שדה , ואילו המגנטיות כבר משתמשים בשדה בשביל להגדיר את הכוח מההתחלה , מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד ? ומה המשמעות של השדה הזה ובמה הוא שונה משדה חשמלי ? 2) קווי הכוח של שדה אלקטרוסטטי אין להם התחלה ואין להם סוף , כם לא קווים סגורים כלאמר , מישהו יכול להסביר לי למה ? מה ההסבר הפיסיקלי לזה ? וגם כן מה ההסבר הפיסיקלי לכך שקווי כוח מגנטי תמיד סגורים ? תודה מראש !

D a n n y b o y

New member
אני אנסה להשיב...

השדה הוא לא תוצאה של הכוח, אלא להיפך: השדה האלקטרו-מגנטי קיים וכאשר מביאים אליו מטען, פועל עליו כח. לדעתי, מלמדים קודם על הכח החשמלי ואח"כ על השדה רק מפני שמושג הכח החשמלי הרבה יותר אינוטואיטיבי ממושג השדה (אם כי, אתה כבר מכיר שדה אחד: שדה הגרויטציה, אך בצורה קצת שונה). אני חושב שכדאי גם להדגיש שהשדה החשמלי והמגנטי אינם שדות שונים, אלא אפקטים יחסותיים אחד של השני. לגבי השאלה השניה: אין מטען מגנטי (העובדה הזו היא אחת מ4 משוואות מקסוול שמגדירות את השדה האלקטרומגנטי. אם אתה רוצה הסבר אינטואיטיבי: תנסה לפרק מגנט לחיובי ושלילי, אתה בחיים לא תצליח- זאת מכיוון שקווי השדה של השדה המגנטי חייבים להיות סגורים. אני בטוח שהמורה שלך צייר על הלוח ציור של מגנט עם קווי השדה העוברים דרכו). ז"א שהשדה הוא לא תוצאה של מטען נייח, לכן קווי השדה שלו סגורים או אינסופיים, בניגוד למטען החשמלי, בו קווי השדה יוצאים ממטען חיובי ונגמרים במטען שלילי. אגב, כאשר אתה מביא מטען ממרחק, האנרגיה שאתה משקיע היא האנרגיה הדרושה כדי "לחצות את קווי השדה".

למעלה