פיסיקה..

duvdevanim

New member
פיסיקה..

טוב נראה לי שהתחלתי להבין את החומר... אז בבקשה מישהו מוכן לבדוק לי אתה שאלה+ לפתור לי את סעיף 3 בדרך הפשוטה ביותר עם כמה שפחות סיבוכים.. תודה! השאלה: אדם שגובהו 180 ס"מ ניצב על רצפה אופקית במרחק של 100 ס"מ ממראה מישורית הצמודה לקיר אנכי. הקצה התחתון של המראה נמצא בגובה של 120 ס"מ מעל פני הרצפה וןהקצה העליון שלה נמצא כ 10 ס"מ מעל עיניו של האדם. א) אכן תרשים מתאין וציין איזה חלק מגופו רואה האדם במראה? ב) האם תשובתך לסעיף א´ תלויה במרחק האדם מהמראה? נמק! ג) באיזה גובה מעל הרצפה יש למקם את המראה על מנת שהאדם יוכל לראות במראה את השתקפות נעליו?

1ca1

New member
סעיף א לא נכון

מאחר שהחלק התחתון של המראה הוא בגובה 120cm אז בכל חלק של "ההשתקפות" )יעני הקו של ההשתקפות הוא יכול לראות 60cm (180-120 מאחר שישנם יעני 2 קווים השתקפות (יש גם את הקרן החוזרת) הוא מסוגל לראות רק את 120cm העליונים בגופו יעני מ60cm ומעלה. ב.אינו תלוי כפי שהסברתי לך כבר פעמיים פשוט ה"שוקיים" של המשולש נהיות יותר ארוכות בל אין השפעה לגבי ההשתקפות (השאלה היא כמובן האם העין של הבן אדם תוכל לראות משהו במראה וזה כבר שאלה אחרת). באיזה גובה? 180/2=90 שים לב שאם נמקם בגובה 75 גם למשל אז הוא יראה את נעליו+הרצפה אז אין בעיה אבל במינימום זה 75

1ca1

New member
למי איכפת מהמראה...

איכפת מהבן אדם ביחס למראה 190 אינו שייך כי מספיק לי בקצה מקסימלי של המראה שיהיה 180 אם תחליף בשאלה 180 ו190 זה לא ישנה בכלום

למעלה