פיסיקה 2 - שאלה ממבחן

shirishaul

New member
פיסיקה 2 - שאלה ממבחן

חברה, תראו את השאלה הזאת. צירפתי גם את הפיתרון של הסעיף הראשון. זה נכון שהמטען שווה למה שהם רשמו? זה לא נראה לי כל כך הגיוני למה אם אני מכפיל את צפיפות המטען באורך L זה נותן לי את המטען לאורך הקו שעל הגליל ולא את סך המטען. אני מפספס משהו? תודה מראש.

johngalt2

New member
מה זה הקו שעל הגליל?

צפיפות המטען ליחידת אורך היא פשוט צפיפות מטען ליחידת אורך. זה לא משנה אם "בתוך" כל יחידת אורך היא מפולגת על איזשהו מרחב או לא. הבעיה הזו סימטרית ביחס לציר המשותף של הצירים, המטען מפולג בצורה אחידה, ולכן אין שום צורך להתייחס לפילוג של המטען על הגלילים בתוך כל יחידת אורך.

shirishaul

New member
אבל איך אפשר

למצוא את המטען של גליל באמצעות יחידת אורך? נגיד היה לי איזה חוט טעון אז באמת צריך להכפיל את צפיפות המטען ליחידת אורך באורך ואז נקבל את המטען. אבל למה זה עובד בשביל גליל? לא צריך צפיפות מטען שיטחית? תודה.

Rus Almighty

New member
כי זאת ההגדרה של המטען ליחידת אורך

סה"כ מטען חלקי אורך. ואם נכפיל באורך נקבל חזרה את סה"כ מטען. בשאלה יכלו גם להשתמש בצפיפות מטען משטחית אבל זה מיותר כי היית צריכה להכפיל בהיקף את הצפיפות בנוסף.

shirishaul

New member
אז הצפיפות מטען אורכית

בעצם מוגדרת ככה λ = 2πR * σ? אם זה ככה, אז הרבה יותר הגיוני. תודה.

Rus Almighty

New member
בבעיה הזאת כן

באופן כללי צפיפות מטען היא גזירה על פי אורך ולא חילוק באורך. dλ/dx = σ λ=dQ/dL כאשר x זאת הקורדינטה האנכית לכיוון הצפיפות האורכית.

למעלה