פינת מדאייטות - אתן עדיין פה?

adip78

New member
לצערי אני לא מעודדת

כל עוד הנקתי וקמתי בלילה הייתי חייבת לאכול. אני זוכרת אין ספור שיחות עם בעלי שהתירוץ שלי הוא כשאני עיפה והגוף שלי מותש אני לא יכולה לשמור. הקטנה כמעט בת שנתיים ורק עכשיו יש לי אנרגיות לעשות עם זה משהו.

כמה דברים

בקשר לאוכל לילדים - גם האוכל של הילדים צריך בעיני להיות בריא ולכלול איזון נכון של חלבונים -פחמימות- ירקות. בעיני, אם אני מגישה לילדים אוכל שאני עצמי לא אוכלת אני צריכה לבדוק את התפריט שלהם שוב (אולי אם תכתבי מה הם אוכלים יהיה אפשר לבדוק ביחד..) וברמה הטכנית - תחזיקי בפריזר טבעול 5% ושעועית ירוקה של סנפרוסט ותחממי לך לצהריים. מישהי שעובדת בבית סיפרה לי שבבוקר היא מחממת שקית כזאת של שעועית ירוקה וזה הנשנוש שלה לכל היום (היא אמרה שבשמרי משקל שעועית ירוקה מותר חופשי)

h 3

New member
האוכל של הילדים לגמרי בריא...

הם אוכלים אוכל מבושל, טרי, ואני מניחה שפחות או יותר מאוזן (לא בדקתי... לא מבינה בזה יותרמדי), אבל ממש לא דיאטתי.. לא אוהבת אוכל תעשייתי כמו טבעול (אם כבר מדברים על בריא, נו, זה לא ממש...) ושעועית זה דווקא רעיון, אני כן אוהבת, יכולה להקפיץ עם משהו... תודה, H

פישים

New member
לא הייתי משלבת טבעול והנקה על בסיס יומיומי

(לפני ההריונות אכלנו טבעול - שניצל כרובית בעיקר ואני גם חיבבתי את הנקניקיות, מההריון של הפורחת הפסקנו - פעם בשנתיים בערך אנחנו קונים חבילה אחת של שניצל כרובית, לפעמים היא גם נצרכת).

מאיהתי

New member
לעניין ההנקה

למרות שההנקה מורידה קלוריות יפה באיזה שלב, כשהם כבר יותר גדולים אז ישנה האטה בירידה במשקל ולדעתי עדיין רעבים יותר. אספר כי רק לאחר שסיימתי להניק (בגיל שנתיים וחצי) רק אז התחלתי לצמצם את כמויות האוכל ולרדת. בנוסף, נסי לאכול משהו כל מעט זמן אבל משהו קטן ולא חטיף. אולי זה יעזור להתעוררות. נסי לרתום מישהי מהיישוב להליכות משותפות. בהצלחה

h 3

New member
תודה, אצלי הנקה מעולם לא הורידה קלוריות...

תמיד הייתי רעבה בטירוף... (רק בעקיפין, כשנאלצתי לעשות דיאטה בגלל ההנקה, אז כן...) ועוד אין לי חברות ביישוב... שלא לדבר על זה שא' לא חוזר לפני 20:00 בימים אלה, ואז, אחרי יום שלם עם העבודה, הבית והילדים, הסיכויים שיהיה לי כח לצאת מאוד מועטים... אבל אני משתדלת, פעם בשבוע יש פה זומבה, הייתי כבר פעמיים... אבל השבוע לא (כי שוב הוא הגיע רק בשמונה ועוד הייתי צריכה לסיים לבשל ולא הספקתי...) מקווה בהמשך כן להצליח להתמיד. H

שיבולת76

New member
מותר להצטרף למרות שהתזונה שלי שונה?

התזונה שלי מבוססת על חלבונים, ירקות, ירקות שורש מעט פירות. הצלחתי לרדת בהתחלה וכבר כמה זמן שאני בנקודות שבירה בגלל שאני בבית עם הילדה ומשועממת (חולה על הילדה אבל בכל זאת). אני מאוד מאמינה בתזונה הזו ולדעתי היא הכי נכונה לגוף אבל שנים של הרגל לצרוך פחממות עשו את העניין קשה יותר מבחינתי. בכל מקרה כבר יומיים שאני מחזיקה מעמד ומסתכלת כל יום שעובר כהצלחה (כמו א"א). כמובן שמתאמנת שלוש פעמים בשבוע, הלוואי ויכולתי יותר.

adip78

New member
הגוף חייב פחמימות לצורך קיום

לא חייבים פחמימות פשוטות. לא חייבים גלוטן. חייבים פחמימות כלשהן. בפירות יש סוכרים, אבל לדעתי זה לא מספיק. בלי פחמימות את עלולה לשקוע בדיכאון (במיוחד בחורף). קשור להפרשת הורמונים בגוף (לא זוכרת אם מלטונין או סרטונין). בירקות שורש מסויימים יש פחמימה, השאלה איזה את אוכלת.

adip78

New member
אני לא ממש מומחית לזה

לדעתי בטטה וארטישוק ירושלמי אלו פחמימות. גזר וקולרבי ירק לכל דבר. לפת - אין לי מושג. לא חושבת שאכלתי את זה אי פעם.

למעלה