פינת מדאייטות - אתן עדיין פה?

פינת מדאייטות - אתן עדיין פה?

בוקר טוב!! איך הולך לכולן? איך התחיל השבוע? אצלי ראשון - שני הם הימים הקשים. הם הימים הארוכים שלי בעבודה (בד"כ עד 20:00 בערך) ומזמנים אכילה לא נכונה (ביום ראשון כולן פה גם מביאות שאריות משבת שקשה לעמוד מולן..) אז אכלתי קצת יותר ממה שרציתי, אבל לא מתוקים, בורקסים וכו'- כן קצת יותר מידי בכמויות של פסטה ותפוחי אדמה. היום אני בבית ואני מנסה לאזן עם יותר סלט ופחות פחמימות.. לארוחת בוקר אכלתי סלט גדול עם גבינה לבנה ושתי פרוסות לחם מלא..

ExNewYorker

New member
אצלי קצת צולע... וזה בגלל האלרגיות

משום מה זה גורם לי... לטחון! בכל מקרה, רציתי לספר שקניתי מעדן "תענוג" של שטראוס (1/2% שומן) בטעם שוקולד מריר שהוא רק 64 קלוריות. ממליצה עליו כשרוצים משהו מתוק... (ולא, זו ממש לא פרסומת חחח)

פישים

New member
יש לי הצעה בשבילך

או שאני מבלבלת עם זו שביום חמישי קשה לה לעמוד מנגד... אולי להתעלם מכל מה שאחרים מביאים ולהביא לעצמך אוכל שטעים ונעים לך? ככה את מגדירה עבור עצמך כמויות, איכויות, מגוון - וזהו. אין גז"מים

ההפי האוור בימי חמישי זו לא אני :)

הבעייה היא לא עם סוג האוכל שיש כאן (לוקחת רק ממה ש"מותר" לי) אלא עם הכמויות שאני מרשה לעצמי כשזו אכילה חברתית.. כי אני גומרת לאכול ואז עוד יושבים ומתקשקשים מול האוכל ובאוטומט אני לוקחת עוד.. צריכה לעבוד על עצמי בקטע הזה..

adip78

New member
התבלבלת איתי...

למזלי את האוכל של היום יום אני לא מביאה מהבית. בוחרת בחדר אוכל מה שמתאים לי (מזל שיש המון מבחר גם למי שרוצה לשמור)

אני אני, סוף סוף אחרי תקופה ארוכה

של קיפאון ראיתי תזוזה אמיתית במשקל. ירדתי קילו
(מתווסף לתשעה שירדתי בשנה האחרונה). אז נכון שעוזר שאני חולה כבר יומיים ואין לי הרבה תאבון, ובכל זאת... היה כיף לראות את השינוי במשקל (וגם במכנסיים). וסיפור קטן: לפני כמה ימים נתתי כאן מתכון לעוגה בחושה קלה להכנה. אתמול בלחץ הילדים הכנו אותה. היום בבוקר אכלתי פרוסה נאה, והחשבתי אותה במכסת הנקודות (סופרת נקודות כמו בשומרי משקל, אף שלא חברה שם). בקיצור. החלטתי לוודא שאני סופרת נכון, חישבתי את כל המרכיבים, ואבוי - גיליתי שהפרוסה שווה בערך פי שלוש... בקיצור, לא לקבל כמובן מאליו את חישוב הנקודות (או הקלוריות). לפחות עכשיו אני יודעת שאני צריכה להתנהל בזהירות בהמשך היום.

שhira

New member
אני כאן - ורוצה להגיד משהו על כמויות

בזמנו דיאטנית אמרה לי שני דברים שבעיני מאוד נכונים וחשובים. האחד לגבי כמויות גם אם ירקות נחשבים למותרים בכל כמות יש לשים לב שלא אוכלים כמות גדולה בארוחה. למה? נכון שמבחינת קלוריות שומנים ופחממות זה "לא נחשב" אבל.. חלק מהעניין בדיאטה או יותר נכון שינוי הרגלי אכילה זה גם להרגיל את הגוף (קיבה) לקבל כמות אוכל מסויימת בכדי לחוש שובע. במילים עממיות להקטין את נפח הקיבה. כשאנחנו אוכלים כמות גדולה של סלט אנחנו מפספסים זאת. וגם לגבי נישנוש לא לנשנש גם אם זה גזר ירקות וכד'. למה? סיבה אחת זה ההרגל. היום אני שמה לב ומקפידה ומנשנשת גזר אם לאט לאט אחזור לסורי (או סתם תקופה של חוסר תשומת לב) הצורך לנישנוש ישאר אבל הנשנוש יהפוך לביגלה, עוגיות או כל דבר מיותר אחר. מעבר לזה ברגע שכל הזמן נכנס אוכל לגוף הגוף מאבד את היכולת לעבוד כפי שצריך מבחינת רמות סוכר רעב וכד'. לא יודעת איך להסביר את זה ברור ונכון מדעית אבל לי זה בהחלט נשמע הגיוני ואני די מקפידה על זה. ובכלל משתדלת.. התעמלות מתקשה להוסיף ומחכה לראות תזוזה

adip78

New member
אני פה ומשנה קצת כיוון

אתמול היתה לי שיחה מעניינת עם נינג'אמא לגבי יומן האכילה שהכנתי. אני מנסה לעשות שינוי (קטן יחסית) בתפריט שלי ומקווה לראות תוצאות. מה שכן כנראה הקילו וחצי שירדתי מאוד נראים כי אני כל הזמן מקבלת מחמאות. היום חברה לעבודה אמרה לי שאני צריכה לרדת במידה כי הג'ינס כבר גדול עלי (אני מתה על הג'ינס הזה, לא בא לי להחליף אותו!). מצד שני בשבת מדדתי את כל המכנסיים שיש לי במידה פחות וכולם לא נסגרו ללא יוצא מהכלל (אז לרדת מידה יש עוד זמן).

אם בא לך לשתף מה השינוי

אני אשמח לשמוע (מעניין לחקור פעם למה זה - אבל לשמוע ולהתעסק בדיאטות של אחרים עוזר לדיאטה. לדעתי זה מעבר לעניין של צרת רבים. אולי זה מכניס לתודעה אחרת..)

adip78

New member
זה נורא ספציפי למה שאני אוכלת, אבל אני אנסה

מסתבר שאני אוכלת יותר מידי קלוריות בבוקר (כי אני אוכלת סנדויץ בעבודה ולא משהו שאני מביאה מהבית). זה השינוי העיקרי מבחינתי. אני אתחיל להביא ארוחת בוקר מהבית (זה יהיה קשה כי גם ככה אני קמה ב5:30 בבוקר כל יום). מסתבר שאני לא אוכלת מספיק בשאר היום. אז היום הבאתי פרי לארוחת ביניים (ולמרות זאת אני רעבה עכשיו בטירוף). היא אמרה לי כן להעלות את כמות הפחמימות בארוחת הצהרים (בד"כ לוקחת רק בשר וירקות, מעט מאוד פחמימה אם בכלל). היא אמרה לי להוסיף חלבון לארוחת הערב (בד"כ אני אוכלת לחם וירקות עם טחינה/אבוקדו עכשיו אני אשנה את זה קצת). כמובן מה שהיא כתבה פה על חשיבות ארוחות הביניים. על זה שזה לא בסדר שאני לא אוכלת כלום מארוחת ערב (ב18:00 בערך) ועד הבוקר. בגדול היא אמרה שהתפריט שלי מאוזן ורק צריך שינויים קטנים.

shiron number 1

New member
ואני גיליתי מה הכי קשה לי

לא לאכול את השאריות של הילדים. לא מצליחה להתאפק. כאמור, לא נשקלת אבל הג'ינס מראה שירדתי קצת. לא שיניתי את מה שאני אוכלת (וכמעט לא את ה-כמה), רק התחלתי ללכת יותר ברגל.

h 3

New member
אצלי די על הפנים...

מתחילה לחשוב שאולי זו לא תקופה טובה בשבילי לדיאטה... (כן, כן, אני מתייאשת...) אני עייפה כל הזמן, בקושי ישנה, חיה במרתון... אין לי אוויר ואין לי טיפת אנרגיה, וכשאני צריכה אנרגיה אני אוכלת, כשאני מנקרת מול המחשב אני אוכלת כדי להתעורר, וכשאני בלחץ אני אוכלת... אין לי זמן לבשל לעצמי בנפרד, אז אני אוכלת עם הילדים, והאוכל שלהם הוא רגיל, לא דיאטטי, לצערי כמעט לא מצליחה למצוא זמן לספורט... מבאס נורא, אבל אולי אני צריכה לחכות קצת, אולי כשהקטנה תפסיק לינוק, ואני אתחיל לישון טיפה יותר... לא יודעת... אם יש מעודדות בקהל, שיוכלו לתת טיפים איך להמשיך בכל זאת - אני אשמח
H

פישים

New member
את יודעת מה דעתי על אוכל לילדים ואוכל בכלל

ובישול אחד עבור כוווווווולם (כל עוד אין צרכים מיוחדים ממש / תינוק שרק מתחיל מוצקים) מה הם אוכלים שאת לא? מה היית רוצה לאכול ולא היית מכינה עבורם?

h 3

New member
מה שהם אוכלים אני אוכלת,

אבל זה גם פסטות, וגם פתיתים, וכל מיני כאלה שאולי לא חייבים אם מנסים לשמור... ולעצמי הייתי מכינה יותר ירקות - ברוקולי, וכרובית, וירקות מוקפצים וכאלה, שהם לא יאכלו... נגיד סלט אנחנו אף פעם לא אוכלים בצהריים, למרות שאולי כדאי... בערב הם אוכלים ירקות חתוכים, ואני לא אוהבת ככה ירקות, אז לא אוכלת, לפעמים א' ואני מכינים לנו סלט אחר כך... לא יודעת, מה שניסיתי להגיד זה שכשאני מבשלת להם אני לא ממש בודקת מה משמין או לא... H

rnavina

New member
אז תוסיפי סלט קטן/בינוני ואולי גם הם יתחילו

לאכול ממנו.

פישים

New member
אצלנו ברוקולי/כרובית/שעועית ירוקה מאודים

ועכשיו גם גזר מאודה, נחשבים מאכל תאווה...תנסי אותם...

h 3

New member
כמה זמן בערך את מאדה?

ואם משהו? לימון? מלח? או כלום? הולכת לנסות את זה לארוחת ערב היום... אולי לצהריים... H

פישים

New member
ככה וככה - עד שרך (ממש רך, ככה הם אוהבים)

או בלי כלום (לרוב) או קצת לימון או שאני מערבבת בקערה שום חתוך גס, לימון, מעט שמן זית ומעט מלח - ומוסיפה את הירקות החמים.

למעלה