פינת חמד בארץ

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
פינת חמד בארץ

אחוזת דוברובין שווה ביקור

אורניהו

New member
להוסיף עוד על הסביבה..כביש 90/ב

באותה הפנייה מכביש 90-ב,לכיוון יסוד המעלה,בצד שמעבר לכבישנמצא אתר עינן,או עיינות עינן.כאן ישנם שרידים פרהיסטורים מהתקופה המזוליתית[התרבות הנטופית],וגם מתקופה אחרת הנקראת ניאוליתית קדם קארמית[ביסמון]. ובכניסה לאותו כביש המוביל לאחוזת דוברובין,בצד שמאל היה אתר הדייג הראשון כבילוי ´עין הדייג´.או עין עלומים.מצד שמאל נמצא תל עתיק אחר הנקרא ´תל שחף´.בחצר האחוזה ששוחזרה ושופצה לפני שנים,ישנו מוזיאון קטן,אבל כדאי לראות את הסרטון וידאו במקום על כל תקופת ההתישבות בעמק החולה.ישנו קדר במקום,ומסעדה יוקרתית ןיקרה במחירים של מעדני הבשרים.את המקום מנהל בחור בשם חגי שמילא תפקידים קודם ברשות שמורות הטבע בגליל.להמשיך את מסלול הטיול אפשר,דרך נתיבי הירדן ממזרח,ולנסוע בצמוד ליובל הנהר.כל הפרטים לאיזור מבחינת מה לראות,אפשר דרכי.

סא"ל קורקין מפקד צוות השייטת -ואיך?

את אחוזת דוברובין הקים יואב דוברובין שהיה רוסי ,נוצרי פרובוסלבי שבחר להתגייר, ולעלות ארצה עם בניו. כולם היו ענקים ובעלי זקן עבות. הם הצליחו חקלאית, עד שהתחילה המלריה ואז מתו חלק מבניו וחתניו. הוא עצמו לא דיבר עברית עד סופו. התפלל ברוסית. חי עד גיל 102 וקבור בבית הקברות של ראש פינה שזוהי פינת הסטוריה אמיתית, ועם הדרכה נכונה במקום-צפויה חוויה . ואיך הוא קשור לסא"ל יוסי קורקין , ממכמורת שהיה מפקד צוות השייטת שמהרג באסון השייטת בלבנון? כי גם משפחת קורקין ,היו סובוטוניקים(אני לא בטוחה שככה בדיוק כותבים את המילה) שאלו רוסים נוצרים שהתייהדו. רק שמשפחת קורקין התיישבה ביבניאל אני חושבת. וגם הם היו ענקי קומה. דברים של עבר והווה נקשרים יחד.

לקורקין יש מרנצים

כך בשיר "לילה במסחה". אני חושב שהכוונה לאותו קורקין. ואם זה אכן נכון, אזי שהתיישב בכפר תבור ולא ביבנאל. ואולי אני עושה כאן סלט שלם.

השיר נקרא "הרחוב במסחה"

´´הרחוב במסחה´´ מילים: חיים חפר לחן: סשה ארגוב אח - הסתכל על היר-ח יענקל כבר מוביל את הפרות אל המרעה - אח ! וכלב רץ לו, רץ ונובח שמע עוד מעט נשתגע... יה חביבי, כך נראה הרחוב במסחה, יה חביבי, כן ככה זה, עוד מעט נשתגע... אוף – בוא נשב קצת על הגו-רן, גולדמן את ביתו סגר ויש דברים בגו- הן! אכן האבא כבר עושה צורס את – אל תצאי לי עם בורך! יה חביבי, כך נראה הרחוב במסחה, יה חביבי, אכן הבת לא תצא כבר עם בורך... אם לקורקין אין פיננ-סים, למה הוא מביא לרבקה כל יום שק מראנ-סים! אולי לגבר יש איזה שנסים כך לפתח רומנסים...\סדגש| יה חביבי, כך נראה הרחוב במסחה, יה חביבי, ודאי רוצה לפתח רומנסים... אח – יש למוטל פרדקין כו-ח! כמו שהוא רזה אצלו ידיים חזקות – אח! אתמול הרים את הפרד של נח, כמו – כמו היה זה אפרוח. יה חביבי, כך נראה הרחוב במסחה, יה חביבי, ביד אחת כמו היה זה אפרוח... אח – הסתכל על היר-ח יענקל כבר החזיר את הפרות מן המרעה – אח! וכלב רץ לו רץ ונובח שמע עוד מעט נשתגע... יה חביבי, כך נראה הרחוב במסחה, יה חביבי, כן, ככה זה, עוד מעט נשתגע...

טרה10

New member
יש לי קלטת של שירי התרנגולים..מישהו

רוצה העתק.? לנו זה כמעט כמו שירי החיפושיות.!

טרה10

New member
בגליל בתלחי טרומפלדור נפל.

כתב זאב ז´בוטינסקי. בגליל התיישבו רבים. וביסוד המעלה היתה שרה שמוקלר ידידתו של ברל כצנלסון, האיש שבן גוריון אמר עליו כאשר מת ממחלה בגיל 56 [1944]"עכשיו נשארתי לבד". בכרך י"א של כתביו של ברל..הוא מסביר את מורשת העליה השניה ואת המחשבות של דורו. 90 אחוז מהעולים באותה עליה מהשנים 1904-1914 חזרו לרוסיה ופולניה. היתר היו להנהגת המדינה כשהם מסלקים או דוחקים את אנשי העליה השלישית לתפקידי משנה או לעבודה פשוטו כמשמעו. למשל העבודה בכבישים ו´גדוד העבודה´ שממש ´התמרד´ בהסתדרות..בגלל זה הם יצירות של ´העליה השלישית´ כאשר העליה שקדמה להם בחמש- עשר שנים מהווה את שכבת המנהלים במשרדים השונים כמו משרד לעבודות ציבוריות. להבדיל מהדור הנכחי של העסקנים-כמו האריה הגנב, הם לא גונבו. הם לא יושבו בבתי סוהר, אלא בלטרון..על חברותם בתנועה השחרור של העם היהודי..חלק מהם גם עסקו בטרור אבל נגד הבריטים. לא הורגו ילדים קטנים ולא התאבדו..! אז אולי עכשיו גם אורי אבנרי יבין מה ההבדל בין מתאבד וחבר ´פתח´ ו´חמאס´ ללוחם באצ"ל ובלח"י. הם גם לא לחמו נגד המדינות השכנות מיזמתם. קצת היסטוריה..ואנחנו נסתדר..עם כולם.! ובקשר לעליה השלישית אם מאיר יערי היה עולה בעליה השניה..מדינת ישראל היתה דמוקרטיה עממית וחלק מהאימפריה הסובייטית..! מאידך חלומו של ´השומר הצעיר´ של מאיר יערי..מתגשם במדינה אחת לשני עמים..! וככה היא נראית.! יש שאלות.? [נבדק]

אורניהו

New member
אני אוסיף כמה פרטים...סובוטניקים

היו בארץ כמה מוקדים של עלייה כזו מערבות רוסיה הם עלו לארץ.והתיישבו באמת באיזור הזה.בישוב ´מגדל´,ליד הכנרת,ובישוב ´קרני חיטין´,ולמה סובוטניקים?כי למרות היותם גויים,הם שמרו שבת!בגבעת נשר גרו משפחות כאלה,ובקרבות תש´ח 48 נהרגו כמה מבני היישוב שלנו בנשר בקרבות רמת יוחנן.הם היו ברובם אנשי עמל ועבודה,וחרוצים מאד.היה לנו נהג בנשר הוותיק ביותר אז של אגד בתחילתו,´אלכסיי´ כשנפטר קברה אותו משפחתו בביתו בגבעה ,בחצר.חלקם עבדו גם במפעל המלט שלנו בנשר.היו כמה משפחות מהשכונה שחזרו אחרי זמן חזרה לרוסיה.

ורק למען הדיוק המילימטרי - ../images/Emo15.gif

המילה "שבת" ברוסית - היא ס וּ בּ ו טָ ה. ואנשים ששומרים על הסובוטה הם כמובן סובוטניקים, בדיוק כמו שאנשים השומרים על המפד"ל הם מפדלניקים, אלף אלפי הפד"לות.

magy

New member
רציתי לשאול

איך קוראים לאנשים ששומרים רק על ימי החול? חולונים? חילונים? או שפויים?

טרה10

New member
האם יש קשר בין אמונה לשפיות?

או שחוסר אמונה רק מעיד על חוסר אמונה..וזהו.?

magy

New member
צודק......ראה את הודעתי הקודמת

כמבוטלת, או כדברי שטות והבל.... סליחה.........סתם נסחפתי...... הסיבה...........פוליטית אני רוצה צו 8 לדוסים, אלו ששומרים שבת , על חשבון החיילים החילוניים שדואגים שיוכלו לקיים את מצוות השבת................שם בצבא, בבוץ , באש, בסכנה.. אני רוצה שישרתו את החיילים בפקודה מלמעלה..... שיכנסו אל המחנות הצבאיים, וכל יום למשך חודש מילואים , יכבסו את בגדיהם, יירחצו רגליהם העייפות, יכינו את מזונם........ וישרתו אותם כמו ששירתו את הכהן הגדול......... ככה בא לי.......צו 8 לשעת חירום.........לכל המסתכנים באוהלה של תורה. ולא בתפילות, ונדנוד .........אלא במעשים........ שיושיטו יד להקל על החיילים...... ומצווה זו, גדולה משמירת שבת.....................

הדתיים הם חילוניים לחילוניים ../images/Emo15.gif

ומי שהדבר נשמע לו מוזר - כן, גם במילה "מוזר" חבוי חילוני קטן - בקיצור, כדאי לדעת שפירוש המילה הארמית "חילוני" היא פשוט "זר"! גבר זר, למשל, נקרא גבר חילוני! אישה זרה - אישה חילונית! 99.9999999999999999 אחוזים מהמשתמשים במילה הזו אפילו לא יודעים מה הם מדברים, אם כי נכון שהרוח והסופה לקחו את המילה הזו לכיוונים אחרים לגמרי, כמו גם את "שיחת החולין" - שאנשים מספרים עליה בשיוויון נפש - אילו רק ידעו מה פירוש המושג הזה - שיחת חולין שהם מדברים אותה. גרוע יותר מקשקשת!

אטיוד5

Active member
עשית מעצמך אפס

כי מרוב תשיעיות ששמת במספר הזה, יוצא שנשאר רק 0.0000000000000001 מהאנשים שיודעים מהו חילוני. ואפילו אם ניקח את אוכלוסיית האנשים בכדור הארץ בלבד, אז יוצא שחמישה-שישה מיליארד כפול המספר הזה, זה פחות ממאית בן-אדם. רוצה לומר, בטל בשישים.
ואכן, גם אני לא ידעתי חילוני מהו. תמיד טענתי שאינני מכיר את עצמי. והנה ההוכחה. תודה.

אני ממש לא מבין ארמית

אבל תמיד חשבתי שמקור המילה חילוני הוא "חול", כלומר שאינו "קודש". מכאן חולין וכו´.

טרה10

New member
אלומיניום מרוב ידיעות אתה פשוט לא

מאופס. האפס למשל היה למושג המבטא ריקנות ולבן האדם שהוא יצור לשוני וולגרי, קוראים אפס כשהוא לא שווה כלום..היזהר..ונדמה לי או זכורני שגם שקדי שהוא אגב חילוני גמור, הזהיר אותך אתמול כך שאתה משחק כבר עם שני צהובים.! ומה יש לך להגיד על צהוב..? חוץ מזה שזה שיר של התרנגולים-הנקרא צהובים. ואם בארמית חילוני הוא זר..אז זה המובן שלו. ומכיון שמשתמשים בחילוני במובן של לא-דתי..אז מובנו השתנה.! ותגיד את הבית סיידת לפסח..כי יש לי שני סיידים..עם הפס כסף בצבע כסף.! ולמה אני מזכיר..את זה כי פעם שר האוצר נכנס למסעדה רומנית..ושאל מה שבע.!? אכן- השפה ידידי שחידש את חידושי הכלח..משתנה..ויפה שעה אחת קודם..ולפני התשובה שלך..שודאי תבוא, אנא שתה קפה ותתרגע..איך שאומר שמעון הקטן.! והתתרגע הנ"ל מחידושי רבי שמעון.. [נבדק]

טרה10

New member
SECULAR הוא החילוני באנגלית.

מילה הקרובה בצלצולה לקדוש שהיא SACRE גם בלטינית. SACRANENT הוא הטקס של ההקדשה אצל הנוצרים, והחותן שלי היה אומר בגרמנית הרגוט סקרמנט..וזה מה שיש לי להגיד-הרגוט סקרמנט..! על החילוני וועל הנוצרים ועל הזרים.!

טרה10

New member
עיר בקליפורניה וקבוצת כדורסל

ב-NBA שם משחק ולאדי דיוואץ´ יוגוסלבי..שמשחק שם..! יש עוד שאלות.?

magy

New member
טרושקה, כל מה שנוגע לכדורגל

אתה יכול לחסוך ממני. כבר עדיף לדבר על ג´וקים....... אגב, סתם שאלתי...... יש משהו בצרפת , פאריז......שקוראים אותו........"סקרקר".... משהו שקשור לנפוליאון.....החייל האלמוני..........תזכיר לי....... השם הזה צורח לי בראש.....מאז הביקור שם.....

למעלה