פינת השבת שלי

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

liri לירי

New member
איי איי קרמבההההההההה

כמה מגריםםםםםםםםם
מה עשית לי ak לשבת ככה בשעות הערב מול המסך ולהזיל ריר מול תמונות מגרות שכאלה
רחמיםםם

ak5

New member
רולדות שמרים

חצי כמות עוגת שמרים (נוסח גברת אינדיג) חומרים לבצק 1 ק"ג קמח שתי שקיות שמרים יבשים 4 ביצים שלמות 6 כפות שמן 6 כפות סוכר קורט מלח אחד וחצי כוסות מים פושרים 1 חבילת מרגרינה (עץ הזית) מרככים קלות במיקרו (20 שניות). מרדדים את כל הבצק לעלה גדול, ומורחים חצי חבילת מרגרינה על כל הבצק. מקפלים לארבע, מרדדים שוב, ומורחים את המחצית השנייה של המרגרינה, מקפלים שוב לארבע. מניחים על צלחת גדולה למשך כל הלילה במקרר. מלית אחד וחצי מרגרינה (לרכך מעט במיקרו) אחד וחצי כוס סוכר 4 כפות קקאו מעט תמצית רום מחלקים את הבצק לארבע כדורים. מרדדים כל כדור לעלה, מורחים רבע מהקרם, מפזרים אגוזים קצוצים גס, מגלגלים לרולדה. חותכים לפרוסות פחות מגובה התבנית (עגולה ועמוקה). מסדרים בצורת שושנה ואופים בתנור. (אפשר להקפיא לפני האפייה). סירופ 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס מים 1 שקית סוכר וניל

ak5

New member
עוגה לקפה - קרין גורן

עוגה לקפה – קרין גורן מתוך סודות מתוקים 200 גרם חמאה רכה 11/2 כוסות סוכר 1. כפית תמצית וניל 3 ביצים 3 כוסות קמח 1 כף א.אפייה 1. כפית סודה לשתיה 1/2 כפית מלח 21/2 גביעי שמנת חמוצה למלית : 3/4 כוס דחוסה סוכר חום 1 כף קינמון 1. כף קקאו 1. כוס אגוזי מלך קצוצים להגשה אבקת סוכר תבנית קוגלהוף 24 180 מעלות כ 55 דקות הכנת העוגה : במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ,ת וניל במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת חלקה. מנפים ביחד קמח א. אפייה סודה לשתיה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה. מכינים את המלית ומניחים בצד. לשמן היטב את התבנית בחמאה ולהתחיל לשפוך את המלית כ 1/3 ומעל את תערובת הקינמון והאגוזים וכך הלאה סה"כ יוצרים 4 שכבות בצק ושלוש שכבות מתערובת הקינמון. אופים ומקשטים באבקת סוכר

ak5

New member
למי שהסתקרן לראות איך היא נראית

מחוץ לתבנית מצורפת תמונה

ak5

New member
קרואסון

קרואסון שוקולד מיכל לוי- אלחלל 25 יחידות מרכיבים 500 ג' קמח 20 ג' שמרים טריים (אני השתמשתי ב- 12 ג' יבשים) 75 ג' חמאה מומסת 1 כוס חלב קר 70 ג' סוכר לקיפול – 225 ג' חמאה קרה למלית – 100 ג' שוקולד מריר. אני השתמשתי בנוטלה ומלית דובדבנים להברשה- 1 ביצה טרופה הכנת הבצק: שמים החומרים במערבל ולשים 5-10 דקות לבצק גמיש עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעה לפחות מרדדים את החמאה בין 2 גיליונות ניילון נצמד ומכניסים למקרר. מוציאים הבצק ומרדדים. מניחים החמאה על מחציתו ומקפלים את הבצק על החמאה כך שתהיה סגורה היטב בתוכו. מרדדים את הבצק למלבן באורך 40 ס"מ, מקפלים 1/3 פנימה ועוד 1/3 עליו. מסובבים אותו ושוב מרדדים למלבן ומקפלים.מכניסים למקרר לשעה. מקפלים שוב פעמים עוטפים את הבצק ומכניסים לשעה וחצי למקרר מרדדים ומחלקים למשולשים. מורחים המלית ומגלגלים לקרואסון. מעבירים לתבנית, מורחים בביצה ומשהים בתבנית כ- 40 דקות. אופים בחום 200 מלות כ- 12 דקות (אני אפיתי יותר מ- 20 דקות).

Y A E L I 37

New member
שתהיה בריא ../images/Emo57.gif

לראות עוגות על הבוקר זה פשע מצדך
חבל,ז הכלללל מעורר את בלוטות הטעם. כל הכבוד .

bigjack

New member
AK מגיע לך ה-../images/Emo106.gif

כרגיל מושקע ואסטטי כיף לראות את השרשורים שלך כל שבוע

למעלה