פינת השבת שלי

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
נודלס עם כרוב

נודלס עם כרוב, שומשום וחזה אווז דנית קימל, לאישה מרכיבים: 1/2 כרוב לבן חתוך לפרוסות דקות 1 חבילה נודלס (400 ג') מבושלת לפי הנחיות היצרן 3-4 כפות שמן קנולה 50 ג' חזה אווז מעושן פרוס דק 3 שיני שום פרוסות 3 כפות שומשום קלוי 1 כפית שמן שומשום מלח, פלפל שחור במחבת גדולה או ווק מחממים השמן ומטגנים פרוסות חזה האווז 2-3 דקות. מוסיפים השום והכרוב. מטגנים תוך עירבוב מעל להבה גדולה כ- 5 דקות. מוסיפים שומשום, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב דקה נוספת. מוסיפים האיטריות ושמן השומשום, מערבבים ומטגנים כדקה.

ak5

New member
גאיו פינטו

גאיו פינטו (שעועית ואורז) מאכל ממרכז אמריקה שנאכל בקר צהריים וערב מתוך שף לאישה, קלי מגר, האוכל של קוסטה ריקה שעועית 2 כוסות שעועית אדומה מושרת לילה במים 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות 1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות 1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות 5 שיני שום פרוסות 3 כפות שמן לטיגון מסננים השעועית, מעבירים לסיר, יוצקים 4 כוסות מים רותחים ומבשלים שעתיים עד לריכוך. שומרים על כמות מים מעל השעועית. יוצקים שמן למחבט. מטגנים את הבצל והגמבה כמה דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים קצת. מוסיפים העגבניה ומטגנים דקה או שתיים. כשהשעועית מוכנה, מוציאים המים ומשאירים גובה של כס"מ. מוסיפים את הירקות המטוגנים ומבשלים עוד כ- 20 דקות . מתבלים במלח ופלפל. מגישים עם אורז לבן.

ak5

New member
עגבניות מוחמצות

עגבניות ירוקות עם 2 חתכים חצי כוס חומץ 4 כפות מלח פלפל חריף שמיר שום מים רותחים

liri לירי

New member
אוייייייי אוייייייי ../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

מול חמוצים אני פשוט לא יכולה לעמוד......... ובמיוחד מול העגבניות הירקרקות הללו החמוצות
יופי של צנצנת

ak5

New member
פוקצה בוכרית של בארון

פוקצה בוכרית בראון בצק של פוקאצ'ה מעוצב בצורת לחם בוכרי כאשר הפנים עם שמן זית וזעטר וההיקף החיצוני מרוח עם ביצה ושומשום . מיזוג טעמים ,יפה לעין ןטעים פצצתי אפילו הפולניה שבדיאטה נשברה הבצק הידוע שהקרדיט עליו שייך לכולם 500 גר' קמח 1 כף שמרים יבשים 1.5 כפית מלח 1 כף סוכר 1.25 כוס מים 3 כפות שמן אל תאמינו לי ...שמתי יותר אני מכור לשמן זית את השמרים אני מתפיח בנפרד מהקמח - המסה ברבע כוס מים חמימים וכף סוכר לאחר שהשמרים התפרעו היטב להוסיף לקמח עם שאר החומרים ,אני מעדיף ללוש את הבצק ביד על משטח מקומח עד קבלת בצק ממושמע ונעים מניח להתפחה כפולה , חובט להוצאת האויר ,מעצב את הצורה ,מורח ביצה ושומשום בהיקף ושמן זית בנדיבות וזעתר במרכז לתנור ב180 מעלות 15-20 דקות עד השחמה קלה ...לא יותר מידי לצנן על רשת

ak5

New member
עוגת השכבות של פירגה שוב השבוע

עוגת שלוש השכבות פירגה מתוך מחברת של אמא שלי - עוגה נפלאה --של פעם.לא טורט ----יוצא סוג של בצק פריך. מכינים יום לפני ההגשה. שומרים במקרר. תבנית עגולה קפיצית מספר 24 -משומנת. בצק : 4\3 חבילה מרגרינה מזולה רכה 4\1 כוס חלב 3 חלמונים כוס סוכר קמח תופח קטן = 2\1 2 כוסות ללוש היטב לבצק רך ונעים. להוסיף קמח וללוש עד שהבצק לא נדבק לידיים –והוא רך ונעים למגע. לחלק ל-3 חלקים שווים חלק אחד להכניס לפריזר ---והוא ישמש כפירורים. מילוי: 3 חלבונים מוקצפים עם 2\1 כוס סוכר---כשהקצף יציב... מוסיפים בערבול איטי גם: 2 כפות קקאו כפית רום כפית נס קפה שטוחה באבקה (לא גרגרים) את השכבה הראשונה של הבצק--- אין בעיה לשטח ולהדק בתחתית התבנית. את השכבה השניה מרדדים—ואם היא נקרעת,מסדרים אותה בפיסות מעל למלית). הסידור בתבנית: בצק , 2\1 מכמות המילוי, בצק, יתר המילוי שכבה עליונה----הבצק כפירורים,או כטלאים -איך שרוצים...... את פני הבצק העליון מחוררים לפני האפיה במזלג עד לקרקעית התבנית. אופים בחום 175 מעלות - 40 דקות . פני העוגה שחומים. כשהעוגה חמה מיד עם הוצאתה מהתנור יוצקים בכף כוס חלב קר באופן שווה על פני כל העוגה. מצננים היטב במקרר. אחרי הצינון----בוזקים ביד נדיבה אבקת סוכר. שומרים את העוגה תמיד במקרר. כדאי להוציא שעה לפני הפריסה., לטמפרטורת החדר. אפשר לחמם ממש כמה שניות במיקרו את העוגה לפני ההגשה. מצויין. אפשר להכין ציפוי, ולצפות את העוגה מיד אחרי שיוצקים את החלב. 5 עוגיות\פתי-בר\בישקוטים\ופלים וכו'....... 4 כפות אגוזים חצויים, כף סוכר חום או 2 שורות של שוקולד מריר – כמו בתמונה. מעבירים במג'ימיקס ב-2-3 פולסים . מרקם גס. תהנו.

pirge

New member
../images/Emo6.gifסימן שאתם אוהבים אותה../images/Emo51.gifרבה.

ak5

New member
אלפחורס שוקולד

טראפלס – על השולחן חומרים ל- 30 יחידות 500 ג' שוקולד מריר 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 2 כפות קירסאו לציפוי: אבקת קקאו מביאים שמנת מתוקה לרתיחה. יוצקים על השמנת את השוקולד, מוסיפים הליקר ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים ל 3-4 שעות למקרר קורצים כדורים ומאבקים בקקאו אני השתמשתי בליקר שקדים וחצי שוקולד חלב. אלפחורס שוקולד חומרים ל- 40 עוגיות סנדוויץ 300 ג' קורנפלור 300 ג' קמח 150 ג' סוכר 2 כפיות אבקת אפיה 100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות 100 ג' חלמונים (כ- 3 של ביצה מס' 2 או 2 של ביצה מס' 1) 200 מ"ל שמנת מתוקה למלית: 1 כמות טראפלס לציפוי: 200 מ"ל שמנת מתוקה 200 ג' שוקולד מריר. הכנת הבצק: מערבבים קורנפלור, קמח, סוכר, אבקת אפיה וחמאה במיקסר עם וו לישה עד לקבלת מירקם פירורי. מוסיפים חלמונים ושמנת מתוקה ומערבבים רק עד להתגבשות הבצק. עוטפים בניילון ושומרים לפחות שעה במקרר. מחממים תנור ל- 130 מעלות. מרדדים הבצק על משטח מקומח לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים. מעבירים את המלית לשקית זילוף עם צנטר גדול, מזלפים על עוגיה ומצמידים נוספת אליה. מביאים שמנת מתוקה לרתיחה ומוסיפים השוקולד. מערבבים לעיסה חלקה. מצפים העוגיה ושומרים במקרר בכלי סגור.

למעלה