פינת השבוע 3.

dirty boots

New member
פינת השבוע 3. ../images/Emo150.gif

או במילים אחרונות, הפינה שטילטלה את המדינה, או רק את פראג'ייל ונברמיינד. והפעם... Pearl Jam-Ten ולשאלות: מה דעתך על האלבום? (יותר משני שורות, בבקשה) מה אתה חושב שהייתה אווירת עשיית האלבום, ואיך הוא השפיע על הסצינה שבו הוא יצא? האם יש לך את האלבום (מקורי)? יש לך סיפור אישי על האלבום (כמו יום הקניה, סיפורים, וכו')? ציון מ1 עד 5 לאלבום? ושאלת בונוס: מה דעתכם על מה שקרה לפרל ג'אם אחרי הדיסק? תהליך אנטי התמסחרות חיובי, או סתם פרובוקציה שאחרי הכרה כלל עולמית? (או ארצית, אבל מי סופר)

psychoit

New member
אלבום מקסים.

אחד אלבומי הגראנג' הכי משפיעים בשנות ה-90. אחד האלבומים הגדולים של פריצת הגראנג'. אחד האלבומים שבעצם מסמלים את פריצת הגראנג'. אלבום עם אוירה מאוד כיפית ושירים קסומים לצד שירים בועטים. יש לי את האלבום-מקורי! אח שלי מאוד אוהב אותם..הוריד שירים שלהם..שמע אותם הרבה.. גם אני אהבתי אותם והחלטתי לקנות את האלבום. ציון מ1 עד 5 לאלבום?4

psychoit

New member
האנגלית שלי לא ממש בשמיים..

לא תמיד אני מצליחה להבין את המשמעות. לא תמיד אני מבינה אותם.

afon

New member
התנשאות טיפשית יש לך

נראה אותך נגד אנשים ברמה שלך.

Vdrums

New member
מה הקשר? היא באה בגישה

שהליריקה חשובה לה, היא לא אמורה לנחש למה הבחורה לא מתעניינת במילים של השיר. האמת שגם אני לא הכי מתעמק במילים של שירים. המוזיקה תופסת אותי קודם.

עזוב יש אנשים מסויימים שמחפשים

זה סבבה לאהוב מוזיקה בגלל ה*מוזיקה* לי חשובות המילים מאוד אבל שילוב של המילים והמוזיקה זה הכי טוב.

One Echoe

New member
פעם מישהי אמרה,

לא זוכר איפה. שיש 2 סוגים של אנשים, כאלה שמתחברים לשיר קודם בגלל המילים וכאלה שקודם בגלל המוזיקה. אני אישית מתחבר קודם בגלל המוזיקה, אבל בזמן האחרון אני מגלה שהמילים נורא חשובות לי. כלומר, תמיד היו, אבל לאחרונה יותר.

Rusty Cage

New member
יא

מה דעתך על האלבום? האלבום הכי טוב של הלהקה הכי האהובה עליי. דפנטלי בטופ5 אצלי (גם הלהקה וגם האלבום). מה עוד אפשר להגיד עליו...האלבום הכי גראנג'י ומוכר של פרל ג'אם, קלאסיקה לפנים, כמעט מושלם, לכל שיר הייתי נותנת לא פחות מ-8/10, שירה וליריקס מעולים של אדי וודר, נגינה כיפית של כולם, גרם לי להתאהב טוטאלית בלהקה ולפתח אובססיה קשה אליהם (ניסיתי להשיג על בי-סייד/קאבר/הופעה שהם הוציאו אי פעם, אבל החלטתי לוותר שקלטתי שיש להם בערך 250 הופעות מוקלטות
)השפיע עליי המון וכו' וכו' וכו' דבר אחד שמוריד לי ממנו זה שגם עליו חרשתי כמו מטורפת, וגם ככה השירים באלבום הזה קליטים מאוד, אז כבר די נשבר הזין ממנו אבל עדיין זה ישאר האלבום שאני הכי קשורה אליו ומאוד מעריכה ואוהבת אפילו אם לא בהכרח בא לי להקשיב לו כמו פעם... שירים אהוב מהדיסק: Once
מה אתה חושב שהייתה אווירת עשיית האלבום, ואיך הוא השפיע על הסצינה שבו הוא יצא? אווירה גראנג'ית דה
מן הסתם הוא מאוד השפיע על הסצינה בגלל שפרסום המטורף שהוא קיבל... האם יש לך את האלבום (מקורי)? בבדאי יש לך סיפור אישי על האלבום (כמו יום הקניה, סיפורים, וכו')? לא ציון מ1 עד 5 לאלבום? 4-4.5, רק כי הוא כבר חרוש... ושאלת בונוס: מה דעתכם על מה שקרה לפרל ג'אם אחרי הדיסק? תהליך אנטי התמסחרות חיובי, או סתם פרובוקציה שאחרי הכרה כלל עולמית? (או ארצית, אבל מי סופר)- אני מאמינה שפרל ג'אם באמת שינו כיוון בגלל שהפרסום, התהילה והצביעות שבעולם המוזיקה הפופולארית הגעיל והציק להם אז מהבחינה הזאת זה לגמרי תהליך אנטי התמסחרות חיובי שאפשר מאוד להעריך. תכלס צריך ביצים בשביל לעשות מה שהם עשו. אם הם היו רוצים הכרה כלל עולמית (למרות שכבר הייתה להם) ועוד יותר פרסום וכסף הם היו כבר עושים מה שציפו מהם לעשות אז- להוציא עוד אלבומים ידידותיים וקליטים כמו טן, להוציא קליפים, להתראיין וכו'. אבל הם לא, הם החליטו לשים זין ולנגן מה שבא להם. בואו נגיד יש דרכים לעשות כסף ולגרום לעולם עוד יותר להכיר אותך, אם פרל ג'אם באמת היו מעוניינים בזה הם לא היו מתנהגים ככה.

retard boi

New member
מעורך על יתר המידה

דעתי: לא מדובר באלבום רע, בסך הכל יש בו הרבה קטעים טובים ומלודיות לא רעות בכלל אבל באופן כללי אני לא רואה בו שום דבר מיוחד. האלבום לא השפיע בכלל על הסצינה בעיקר בגלל שפרל ג'ם יצאו בתקופה מאוחרת מידי ובכל מקרה האלבום מחקה את Temple Of the Dog שהיה הפקוייקט שכריס קורנל שילב אותם בו. סיפור אישי יש, התאכזבתי ממנו אבל ממש התלהבתי מהקליפ של ג'רמי. ציון: 3 פרל ג'ם האמת די השתפרו אחרי הדיסק , המדיה מועטה כמובן, מן הסתם הם לא הגיעו לאותה הצלחה מסחרית בגלל שהם לא מיחזרו את הסאונד שלהם ושזה אולי הדבר היחיד שיש לי להעריך בהם באופן מוזיקלי (העשייה החברתית שלהם ממש מהווה דוגמה)

Vdrums

New member
אלבום מצוין

גרובים טובים, סאונד מלוכלך אבל מדויק מאוד.

היפ היפ הוריי /m\

מה דעתי על האלבום: בין האלבומים הגדולים של שנות ה-90, וללא ספק אחת הלהקות הגדולות והמשפיעות של שנות ה-90. זה האלבום הראשון של פרל ג'ם שקניתי. אני לא זוכרת מתיי קניתי אותו, נראה לי גיל 15 והוא ליווה אותי להרבה "מקומות" והחזיק אותי. האווירה של עשיית האלבום: הייתי אומרת שזאת הייתה אווירה מאוד אישית וואולי מעט כואבת בשביל אדי, במיוחד Alive שהוא ללא ספק שיר שנכתב על החיים שלו ועל מה שהוא עבר. וגם Black וoceans ציון מ1-5: 10 מה קרה לפרל ג'אם אחריי הדיסק? שום דבר. נשארו בין הלהקות הכי טובות שייש ושהיו בזרם הגראנג'. Yeild וVs. גם אלבומים מצויינים. אבל כל אלבום של פרל טוב בעייני. עדיין Ten זה משהו כבר.

ita89

New member
אלבום מעולה

אחד האלבומים הטובים של סצינת הגראנג' הסיאטלית ואחד האלבומים האהובים עליי. אני חושב ש Ten לא השפיע במוסיקה שלו על הרבה אמנים שהיו בזמנו אך בהחלט הוא ו nevermind נתנו תודעה עולמית לסצינה המוזיקלית של הפרברים הלבנים בארה"ב. הייתי בן 12 שקניתי אותו ואני נותן לו ציון 5.

למעלה