פינת המזון הבריא.

פינת המזון הבריא.


שוחחנו כאן על אורח חיים בריא, על ניקוי רעלים או דומיהם.
אין מנוס מלנכס לנו אורח חיים בריא באופן קבוע.
להמעיט באוכל מעובד או ג'אנק פוד ולחיות מרבית הימים בתבונה.

מידי פעם אשתף בטיפים או מאמרים שיאזנו את תרבות החיים והמזון לכל מי שמתאים לה כמובן.

בהצלחה.
 
תזונה משמחת


10 המלצות של שרון זיו לשגרת פעילות ותזונה שתעשה אתכם שמחים:

מזון טרי:

הקפידו לאכול מזון טרי כמה שיותר והפחיתו במזון מעובד.
חסכו במתוקים:
לא רק חורים בשיניים, כי אם השפעות על רמות הסוכר, מצב הרוח וסיכון להשמנה.

הורידו משקאות מוגזים ומשקאות שמכילים קפאין.
בחרו נבונה את השומנים.


ירקות ופירות בצבעי הקשת:

הירקות והפירות מלאים בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים כמו סלניום, אבץ וברזל המסייעים לאיזון וויסות תהליכים בגופנו. איכלו מגוון רחב ככל האפשר של סוגים.


נשנשו בתבונה:

העדיפו תפוח על פני עוגייה, היתרונות רבים וההשפעה מרחיקת לכת.


מזונות מחיטה מלאה:
מווסתים את רמות הסוכר, עוזרים לעיכול ומאריכים את תחושת השובע.

שתו מים:
מים מתחברים עם חיים וחיוניות, שתייה של מים תשפר, תקל והעודד את מצב הרוח.

עשו פעילות גופנית על בסיס יומי:
פעילות גופנית מרוממת את מצב הרוח. היא מזרימה חמצן למוח ולאברים,
מעניקה חיוניות משפרת את הביטחון ומשפיעה על הכימיה המוח.
צאו לשמש.

 
שבע מנות ירק+פרי ביום



תמיד תהיתם מה הכמות המומלצת של פירות וירקות ביום?

מחקר חדש מצא שצריך לאכול לפחות 7 פירות וירקות. לא רק בשביל הגוף, גם בשביל הנפש.

אנשים שאוכלים שבע מנות של פירות וירקות ביום – הם המאושרים והבריאים ביותר נפשית,
כך לפי מחקר חדש של אוניברסיטת ורוויק בבריטניה ודרתמות' קולג' בארצות הברית.

כלכלנים וחוקרים בריאות הציבור בדקו את הרגלי האכילה של 80,000 איש,
כמות גדולה ונדירה בעולמם של המחקרים שצצים כפטריות אחרי הגשם מדי יום.

החוקרים בדקו כמה האנשים מאושרים, ביחס לכמות הפירות והירקות שהם אוכלים, והמספר האופטימלי היה 7.

היכן אתם על הסכלה יותר מ7 פחות מ7 ירקות ופירות?

אני
.............. יותר
 
להיות מאושרת מאוכל

אז הייתי אוכלת כל יום המון פירות כתומים - אפרסמון, מנגו, מישמש. לא כולל הדרים.
אך הבעיה שזה לא בריא.
אני אוכלת, על פי הוראת המטפל שלי - 2 פירות ביום, בצהרים - חצי צלחת ירקות משלל צבעים. תמיד מבושלים לפחות קצת ולא טריים (על פי השיטה הסינית - לא בריא לאכול ירקות טריים ואוכל קר). החצי השני - קטניות ודגנים או דג. בערב - עוד ירקות - מרק / פשטידה / ביצים עם ירקות.
לא חושבת שמגיעה ל- 5 ירקות ביום.

ואני מאושרת וכאשר - לא - זה לא בגלל האוכל.
 
לא אוהבת את הטרופיים שציינת


אוהבת תפוחי עץ
אוהבת אפרסקים ואגסים והפרי חייב להיות הכי גדול שיש...


גם אני אכלתי עכשיו תבשיל ירקות מאודים: בטטה+קשוא+כרובית וסלרי.

סלט של: כרוב,גמבה משני צבעים, עגבנייה, גזר, קולרבי, צנון וסלרי.
היום לא אכלתי עוף.
 
זהירות טו בשבט!!!


פירות יבשים מכילים כמות רבה של סוכר, אך עדיפים על "נשנושים" אחרים,
בשל סיבים תזונתיים, סידן וברזל, שהם מכילים

ט"ו בשבט, המכונה גם חג האילנות, מתקשר אצלנו לשולחן עמוס בפירות יבשים.
זהו מנהג שנשמר מימי הגלות: היהודים אכלו בחג זה פירות יבשים לזכר פירות ארץ ישראל.
עם זאת, לפני ששולחים את היד מלוא החופן לצלחת, כדאי לזכור כי בתהליך הייבוש מאבדים הפירות את רוב הנוזלים, ו
לכן תכולת הסוכר בהם עולה באופן משמעותי.

למרות ערכם הקלורי הגבוה, הפירות היבשים עדיפים ללא ספק על "נשנושים" אחרים כמו עוגיות, חטיפים, סוכריות ושוקולדים.
קיימים פירות יבשים טבעיים (צימוקים, שזיפים, משמישים), בעלי סגולות תזונתיים,
ופירות מסוכרים (פפאיה, אננס, בננה), המהווים בעצם יותר ממתקים מאשר פירות.


בנוסף לטעמם המשובח, לפירות יבשים תכונות רבות חשובות: תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים,
סידן, ברזל, ויטמין בטא קרוטן ועוד. עם זאת, יש לציין כי הם עוברים עיבוד על ידי תרכובות גופרית,
שעלולות לגרום לתגובות אלרגיות והתקפי קצרת אצל אנשים רגישים.



קרדיט: ד"ר אולגה רז, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, המרכז הרפואי ת"א.
 
מה אנחנו יודעים על פירות יבשים?


אז מה אנחנו יודעים על פירות יבשים?


צימוקים-
100 גר' צימוקים מכילים כ- 250 קלוריות, כ- 1.5 גר' ברזל, כ- 500 מג' אשלגן וכ- 5 גר' סיבים.
הענבים, מהם עשויים הצימוקים, ובמיוחד הזנים האדומים, מכילים חומרים טבעיים הנקראים ביופלבונואידים, שהם בעלי תכונות מיוחדות. לדוגמה, בקליפת הענבים נמצא ביופלבונואיד קוורצטין, המסוגל לאזן את רמת הכולסטרול בדם, לשפר את זרימת הדם, לסייע במניעת מחלות לב והוא אף בעל תכונות אנטי סרטניות. יש סיבה לחשוב שגם הצימוקים מכילים כמות מסויימת של קוורצטין, אך לא נבדקה בהם תכולתו.

תמרים-
מהווים מקור מצוין לאשלגן, לברזל, לסידן ולסיבים תזונתיים. 12 תמרים מכילים כ- 275 קלוריות, 650 מג' אשלגן, ו-2 גר' סיבים. תמרים מכילים את החומר טיראמין, העלול לגרום לכאבי ראש באנשים רגישים. עקב תכולת סוכר גבוהה, ודביקותם הגדולה של התמרים, אכילתם עלולה לזרז תהליך עששת שיניים, כך שמומלץ לצחצח שיניים לאחר אכילתם.

תאנים-
למרות הערך הקלורי הגבוה שלהן, מהוות התאנים מקור טוב למגנזיום, לאשלגן, לסידן, לברזל ולסיבים. חמש תאנים יבשות מכילות כ- 260 קלוריות, 5 גר' סיבים, וכ-750 מג' אשלגן. תכולה גבוהה של סיבים, מקנה לתאנים השפעה משלשלת, כך שהן מהוות מזון טוב לסובלים מעצירות, אך מצד שני עלולות לגרום לשלשולים בקרב אנשים רגישים. גם התאנים, בדומה לתמרים, נוטות להידבק לשיניים.

שזיפים יבשים-
מכילים ריכוז גבוה של סוכר: 5 שזיפים יבשים מגולענים, מספקים כ- 115 קלוריות. יחד עם זאת, הם מהווים מקור עשיר בבטא קרוטן, ברזל ואשלגן. הם מכילים גם מגנזיום, זרחן וויטמינים מקבוצה B. שזיפים יבשים ידועים כמועילים לעצירות, וזאת עקב תכולת הסיבים ונוכחות חומרי איסטין, בעלי השפעה משלשלת.

פפאיה יבשה -
עשירה בבטא קרוטן ובאשלגן, אך יחד עם זאת היא מכילה הרבה מאוד סוכר.

משמשים מיובשים-
10 משמשים מיובשים מכילים כ-85 קלוריות, ומהווים מקור לבטא קרוטן ולברזל.


טיפ קטן לסיום:

מאחר שאיננו יודעים מהיכן הגיעו הפירות היבשים למכולת שלנו, כדאי מאוד לשנות את ההרגל של הישראלים לאכול פירות יבשים ללא רחצה. מומלץ לרחוץ היטב את הפירות היבשים, רצוי אפילו במים חמים, מה שהופך אותם לא רק לנקיים, אלא גם לרכים ומתוקים יותר.

קרדיט : אולגה רז"
 

מרים 882

New member
טעמתי היום את אחד הטעמים היותר טעימים:

ג'ינג'ר מסוכר.התאהבתי.
 
די צודקת

אני מעדיפה את הג'ינג'ר הלא מסוכר או דל סוכר. כך חוסכת לעצמי את נזקי הסוכר.
הג'ינג'ר מצויין נגד בחילות. אני לוקחת תמיד לטיסות וגם בזמן הטיפולים הכימותרפיים תמיד היה לי ג'ינג'ר בטווח יד.
 

jesie12

New member
תמיד יש לי שקית קטנה של ג׳ינג׳ר מיובש בתיק

שנים שאני מכורה לזה והכי כיף שאף אחד חוץ ממני לא נוגע בזה חחח
 
למעלה