פינת המד''ב - חלק 1

טוב ............

יש אנשים שאיך נאומר במילים עדינות לא ממש אוהבים שיש סידרה מצליחה ושהיא קטפה את התואר המד"ב הישראלי הרישאון כמו שאמרתי קודם ,מגיעים לפה נערים(לפי הצורה שהם כותבים ניראה כיאלו הם בני 3)ומבלבלים את המוח שזו סידרה מועתקת ובלה ובלי ובלו ועוד כול מיני דברים שלמזלי אני לא זוכרת כרגע.. ואם מישהו פותחת נושא כזה זה קצת מאיים אפילו שהוא מכוון לטוב כי תמיד זה רע כי כבר הבנתי שאנשים כאלה לא מסוגלים לפרגן ולא נותנים ביקורת בונה... אז בהתחלה באמת חשבתי שאת מיסוג האנשים האלו אני מיצטערת שחשבתי ככה כולנו טועים.....

ילד רע 16

New member
אז אנחנו לא רוצים. למה נראה לך שמישהו

יסכים אפילו עם זה? ברור שאלמנטים מועתקים, אבל אתה דוחף את זה בצורה מכוערת. תופס טרמפ על מה שכולם אומרים. "אז כידוע לכם, המון משתמשים (ברשת לא בסמים ) זוהמים טוענים ש"הנפילים" היא בעצם שילוב של מספר סדרות, או בקיצור - מועתקת! " המשפט הזה משנה את כל התמונה או ההודעה או לא'דע. לא רוצה לצפות בסדרות המועתקות של HOT, זה מועתק !!!

מה זאת אומרת "אנחנו לא רוצים"?

אתה לא יכול לדבר בשם כולם, אם כבר אז אתה לא רוצה. ולא, זה לא משנה את תוכן ההודעה שלי, אני לא מבין מאיפה הבאת את השטות הזאת בכלל, הרי אמרתי מה שאחרים חושבים, ואז הבהרתי שאני לא חושב ככה, וזה באמת משנה את התמונה. אז - מי שרוצה שיראה את "הקס" ויתן ביקורת, ומי שלא רוצה שלא יראה, וזהו זה.

Yarinv

New member
יופי../images/Emo122.gif

גם ב"האי" וגם ב"אבודים" העלילה מתרחשת על אי, אז בוודאי שזה העתקה - הרי יש אי ויש אנשים שגרים על האי. עשו סדרה שיש בה אי? היא בוודאי מועתקת, הרי כל הזכויות על עלילה שכוללת אי שמורות ליוצרי אבודים. אני לא חושב ש"האי" שונה מאיך שהגדרת את "הנפילים".

אתה מדבר אלי?

האי ב"האי" לקוח מ"אבודים" ו"האיים האבודים", ואפילו גיורא בעצמו אמר את זה, הוא גם אמר שיהיו שם מסעות בזמן שיבוססו על "גולשים בזמן" ו"בחזרה לעתיד", זה לא בהכרח העתקה אבל זה בהחלט לקוח ממשהו ואפילו גיורא אמר את זה בעצמו. ודרך אגב, "האי" בטח תהיה סדרה גרועה, גיורא הוא תסריטאי מחורבן, הדברים היחידים שהיו טובים ב"השמינייה" היו העריכה והבימוי.

וכמובן עכשיו שהעורכת הראשית (חן קלימן) והבמאי

(רובי דאוניס) עברו ל"הנפילים" אין סיכוי ש"האי" תתקרב למה ש"השמינייה" היתה.

סמתי לב שמיחצנים את "האי" כמו "השמינייה"

אני הולכת מי חוץ לבית שלי יש שלט ענק של "האי"

גם רובי אמר שזה לקוח מכמה סדרות

אני לא ריאתי הרבה דברים של גיורא חוץ מ"השמינייה" וב"שמינייה"חוץ מי ליהוק רעה לדעתי התסריט היה טוב. ניקח לדוגמא את "השמינייה" אם מישהו היה עושה משהו שקשור למוסד וזה היה יוצא טוב היו מיתעללים בו בגלל שזה "מועתק" השמינייה וזו סתם דוגמא

באמת? רובי אמר את זה?

באיזו כתבה? לא ראיתי אף כתבה שבה הוא אמר את הדברים האלו. ולמרות כל העניין הזה של "טעם אישי" וחוסר הרצון שלי להתווכח איתך, כן, התסריט של "השמינייה" היה מחורבן.

ילד רע 16

New member
התסריט של השמינייה באיך שהוא נכתב הוא

בעייתי, גיורא העלה תסריטים וזה באמת קצת מוזר סגנון הכתיבה שלו ואיך שהוא דוחס הכל והוא לא משאיר מקום לעבודת הבמאי וכו', ומזל שרובי מקורי ויצירתי. אבל אם תסתכל על התסריט נטו זה מאוד נחמד ועובדה שזה הצליח. גם הנפילים הצליחה ואני חושב שזה גם קשור לזה שזה קצת שונה, הסדרות הללו השתמשו בדברים רחוקים מאתנו ועשו את זה טוב ואמין

Yarinv

New member
גם חן ורובי הודו

ש"הנפילים" בהשראת גיבורים וכל המד"ב האלו... תבדוק עובדות עד הסוף.

אז זהו, שלא!

רובי וחן לא אמרו כזה דבר, להיפך. הם אמרו ש"לא ניסנו ליצור 'הירוז' מקומית, 'הנפילים' היא סדרה מקורית לחלוטין", ושוב, אני לא אמרתי ש"הנפילים" מועתקת מסדרות אחרות, למרות שאתה טועה ורובי וחן לא אמרו את זה.

ילד רע 16

New member
מה שאתם לא מבינים הוא ש...

ברור שהנפילים לוקחת אלמנטים וכו' וכו' וטחנתם במוח אבל הרעיון הוא איך שאתם מציגים את זה וזה פשוט מכוער לדעתי אף אחד לא חייב אתכם לצפות ואני בטוח שמי שלא צפה ולא רצה פספס בגדול כי אנשים כאלו לא מבינים בטלוויזיה ולא באיכות, ועוד יותר אנשים שלא מבדילים בין ישראלי למה שהם רגילים אליו מחו"ל. תראה כשלוקחים 3X ומחלקים אותו ב4X יוצא 3:4 נניח שהנפילים היא 3 חלקי 4, ונניח שגיבורים המושקעת היא יותר מזה, היא 3X חלקי 4X, בסדר? כי הX מכפיל אותה וגורם לה להיות יותר, אבל היחס הוא אותו הדבר! כי יחסית לסדרה ישראלית, שהיא לא מד"ב טהור, כלומר הנפילים היא לא ממש מדע בדיוני רגיל אלא גם דרמה קומדיה מתח פעולה רומנטיקה וכו', ויחסית לזה שהיא ישראלית, ויחסית לכספים שהשקיעו בה, ויחסית לזה שיש בה שיקולים שמעורבים בה כמו הכחול המעצבן של יס וכו' (פייר,יכלו להשקיע הרבה יותר בלוגו כמו של השמיניה והאי, והביאו לנו דווקא לוגו חביב אבל עדיין דהוי,בהיר ודק כזה שלא אומר כלום בצורת "הנ)פילים") - יחסית לכל זה, הנפילים לדעתי סדרה מדהימה. ולא משנה להשוות אותה לגיבורים וכל הסדרות המצליחות שהרבה רואים ושהאפקטים שם יותר מושקעים וכו'. אני חושב שהסדרה הזאת היא באמת המצאה כלשהי, חידוש, והמד"ב הראשון שיזכרו אותו באמת, זה סוג של פריצת דרך קטנה שעדיין מתייחסים אליה בפרופורציות.

ילד רע 16

New member
גם אני לא קראתי או שמעתי שהם אמרו את זה,

אבל ברור לנו שאלמנטים לקוחים, אבל מפריעה לי הצורה שבה אתה שופט דברים ובהודעה הראשית שלך אתה פשוט מעמיד לפנינו את איך שקטלו את הסדרה ולא אהבו שהיא "מועתקת".

זה נשמע כאילו לא באמת קראת את מה שכתבתי

כי אני כתבתי שאנשים אחרים קטלו את הסדרה ואמרו שהיא מועתקת, ואני לא חושב ככה בכלל ולדעתי היא רק לקחה אלמנטים מסדרות אחרות, שזה בדיוק מה שאתה אמרת, אז אנחנו חושבים אותו הדבר, ולא אמרתי שזה מפריע לי, אני לא יודע למה אתה כל כך מתעקש שזה מפריע לי למרות שהבהרתי שזה לא מפריע לי.

ילד רע 16

New member
אני מתעקש כי המשפט הזה לא היה הכרחי,

וכי זה לא משנה. היית פשוט יכול להביא את הקישורים ולומר שיש קווים דומים שכדאי לבדוק ואז הייתי מתייחס לזה אחרת+הבהרת דעתך

אם ככה אז אתה יכול פשוט

להתעלם מההודעה ולהיכנס לקישורים, הבנתי מההודעה למטה על הפתיח שאין לך רמקולים, וזה בסדר, זה לא אמור להפריע לך לראות את הסדרה, אתה יכול פחות או יותר להבין מה הולך שם על פי מה שאתה רואה. אבל איך שבא לך!

ילד רע 16

New member
אז זהו, שלא בא לי ../images/Emo6.gif

חח בצחוק. >< לא אני שונא סדרות אמריקאיות או בכלל רכש לא מתחבר לזה ולא אוהב אבל זה טעמי האישי ודווקא יכולה להיות סדרה טובה אני בעיקר מתחבר לעב"נ (עקרות בית נואשות), נמלטים, פשע מן העבר ועוד כמה שטויות של יס וזה כלום לעומת ההיצע הרחב שלהם,אז בוא נגיד שיחסית למה שאני רואה אני לא כ"כ חובב רכש רק אם זה באמת טוב עב"נ נראית פארודית וממש מצחיקה, נמלטים מושקעת בטירוף ופשוט טובה, בפשע מן העבר משחק מדויק וכתיבה חלקה (וגם זו סדרה שלא צריך לראות הכל כדי להבין אז פרק פה פרק שם) זהו כעקרון

למעלה