פינת הייעוץ !

SHARON 103

New member
הללפפפפ..... ../images/Emo122.gif

היי אנשים, אם הייתי יכול לתאר לכם את רמת הבלבול וחוסר הביטחון שלי בצירופים אז לא בטוח שהייתם יוצאים מזה בחיים. אני פשוט מבולבל לגמרי בנושא הזה. כל העיניין של חשיבות הסדר הפנימי (מה שגורר חלוקה בעצרת מספר האיברים שבחרתי ), פעולות הדדיות וכדומה אני לא מצליח להבין. את הנושא של בחירה בשלבים (שצריך לעבוד עם הכפלת מפר האפשרויות מכל שלב בחירה) אני לא תמיד מבין את זה... למישהו יש הסבר עם דוגמא קטנה? (אגב למדתי את זה מהאתר של פסיכו אבל עדיין אני לא לגמרי מבין את הנושא לעומק) אשמח לקבל עצות והסבר שיבהיר לי את הנושא המון תודה

0NJ0

New member
שאלה לגבי מקום בחינה

שלום אז ככה יצא ששיבצו אותי באוניברסיטת חיפה בבניין מדרגות חדר 4003 מנסיון קודם שלי במדרגה יצא לי כסאות סטודנט ...אז למישהו יצא ששובץ בחדר הזה ? האם הוא נוח " עם שולחנות" או כסאות סטודנט ? נ.ב יש עוד יום אחד לסיום ההרשמה "אפריל" האם יש סיכוי שיעבירו אותי לבניין אחר אם אבקש ? תודה מראש ...

PinkyRaSta

New member
התייעצות קלה ../images/Emo210.gif

הקדמה קלה- זה פסיכומטרי ראשון שלי ואני לומדת לבד מהערכה של קידום. לפני כשבועים וחצי התחלתי עם סימולציות כמו רובנו, לקראת מועד פברואר. בסימולציה ה1 שלי (15H) קיבלתי 600+, בסימולציה ה2 שלי (16H), יומיים אחרי קיבלתי 640 בסימולציה של פורטל פסיכומטרי קיבלתי כ-640 בסימולציות של *קידום* אני עומדת על ציון שנע בין 620-640 <ועל הסימולציות של אתר פסיכו' אני לא אדבר> יש השערות על ציון צפוי? לאחרונה אני רואה שיפור בחלק הכמותי, הקטנתי את כמות הטעויות שלי משמעותית ואני מספיקה שאלות בפחות זמן.. אבל הבעיה העיקרית היא באנגלית, וזה מטריד. אני יודעת אנגלית טוב, מעולם לא הייתה לי בעיה עם אנגלית, אבל בכל זאת, אולי פרט לסימולציה 1 פשוט לא הצלחתי להשיג את הפטור.. אולי אנגלית לא תורם משמעותית לציון, אבל בשבילי זה חשוב ואני בטוחה שבסופו של דבר זה גם ישפיע על הציון. אני עובדת בימים אלו על הגדלת אוצר מילים באנגלית, מעבר למילון של קידום השגתי עוד אוצר מילים של כ500 מילים נוספות, אני קוראת 2-4 מאמרים ביום ורואה טלוויזיה באנגלית.. ישלי כמה מבחני 'אמיר' שאעשה אותם בסופ"ש ועוד כמה תרגולים שלא סיימתי בספר.. יש מצב שהרמה של האנגלית שאני מתמודדת איתה בסימולציות היא מעבר לרמה של המבחן? כי אני באמת לא רואה סיבה למה שלא אשיג את הפטור..

פינת הייעוץ ! ../images/Emo62.gif

כל מי שרוצה להוסיף שאלה חדשה שיוסיף
בתחילת השאלה כדי שיהיה קל לשים לב

סנאי נדיר

New member
../images/Emo41.gifטוב, מכרתי את נשמתי לשטן

ונרשמתי למועד יולי ביואל גבע. תחילת הקורס ב11.4, עד אז, למישהו יש המלצות מה הדרך הכי טובה להתכונן לקורס? לשנן מילים ולקרוא ספר באנגלית זה כבר הבנתי, בפרק הכמותי, עד לאן כדאי לי להתכונן? עוד עצות, רעיונות, טיפים, ודברים שיוכלו לעזור - אני אשמח. תודה לכולם :)

מה הכוונה "עד לאן"?

קיבלת ספר עם חומר תרגול בכמותי? אם כן תתחיל לעבור עליו קצת מההתחלה כדי לרענן את הראש, לפחות על התרגילים הפשוטים

PinkyRaSta

New member
כדאי כמה שיותר, כמה שאתה יכול ../images/Emo210.gif

תתחיל עם מילון עברית+אנגלית. תסיר תחילה חלודה במתמטיקה, עד שאתה כבר ממש בקיא בזה, אם אתה מרגיש שמיצית, תניח את זה בצד ותשקיע יותר באוצר מילים באנגלית, בעברית. תקרא ספר באנגלית ואפשר גם ספר בשפה גבוהה בעברית..

סנאי נדיר

New member
כמה דברים שלא ברורים לי

א. לא קיבלתי ספר להסרת חלודה, אבל לפי מה שהבנתי יש באינטרנט...להסתפק רק בהסרת חלודה? ב. אוצר מילים באנגלית? איפה אפשר למצוא דבר כזה? או שמשפרים את זה לבד..

PinkyRaSta

New member
אתה אמור לקבל ספרים מהקורס ../images/Emo210.gif

אני לא יודעת איך זה הולך עם הקורסים ומתי מקבלים את הספרים, אבל תנסה לבקש שיביאו לך אותם עכשו.. הרי בכל מקרה שילמת. מה זה משנה אם הם יהיו אצלך עכשו או עוד חודש.. יש מילון בעברית, יש גם מילון באנגלית. הסרת חלודה- יש גם בכל ספר של מכון, או שאפילו ספרון קטן רק לנושא הזה. בינתיים אתה יכול להשתמש באתר פסיכו.. ויש עוד כל מיני אתרים ברשת שעוסקים בפסיכומטרי, תרגולים, עניינים. ואם באמת מיצית את ההסרת חלודה, תתחיל להתקדם בחומר, אבל לדעתי חודש וחצי זה אחלה זמן להשקיע רק בזה, ובקורס פשוט להתעסק בחומר נטו. תעבור על חוקי חזקות, שורשים, כפל, חילוק, עניינים.. הרי אסור מחשבון. כל חוקי הגאומטריה, הזוויות יש חזקות שרצוי לדעת בע"פ אז תלמד אותם, גם שורשים וכל שאר הדברים שלא עולים לי כרגע..

סנטה

New member
סנאי

קודם כל בהחלט מכרת את נשמתך לשטן,שטויות זה קורה לכולם. אני ממליץ לך מבחינת התכוננות לבחינה בכמותי ללמוד : חזקות ושורשים חוקי שברים חוקי חיבור+חיסור חוקי כפל חילוק נוסחאות הכפל המקוצר חוקים בסיסים בכל הקשור לגאומטריה בקיצור כל הבסיס לאלגברה וגאומטריה זה יחסוך לך הרבה בהתחלה וזו עצה הכי טובה שאני יכול לתת לך. המכון שולח בד"כ חוברת הסרת חולדה או איך שיואל גבע לא קוראים לזה...תבקש מהם שילמת הרבה כסף כדי שהם ילקקו לך את התחת, בתיאבון !

סנאי נדיר

New member
החוברות ניתנות בתחילת הקורס...

יהיה הגיוני לבקש מהם את זה כבר עכשיו?

nills1

New member
דברים שניתן לעשות לפני תחילת הקורס

אהלן. ראשית, כמישהו שעובד ביואל גבע, אני שמח לשמוע שאני קשור בצורה זו או אחרת לשטן... ולענייננו: ישנם מספר דברים שאתה יכול לעשות לפני תחילת הקורס: א. להתחיל לקרוא אנגלית. ב. להתחיל לשנן מילים בעברית ובאנגלית. ג. להתחיל לעבוד על חומר בסיסי במתמטיקה. אני מפרט: לגבי קריאת האנגלית, חשוב בעיקר שתקרא ספר שמתאים לרמה שלך. אני מפנה אותך לרשימה בבלוג שלי שעוסקת בעניין: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=875211 לגבי שינון מילים ותחילת עבודה במתמטיקה: פנה לסניף בו נרשמת, ובקש את קוד הכניסה שלך למערכת הממוחשבת. במערכת תוכל למצוא שתי לומדות לשינון מילים, אחת בעברית ואחת באנגלית. כך תוכל להתחיל כבר עכשיו לשנן. לחלופין תוכל לבקש מהסניף לקפוץ ולקחת את המילונים. אין בעיה לעשות זאת (שים לב, אין בעיה לקבל את המילונים, את שאר הספרים לא תוכל לקבל). לעניין תחילת העבודה בכמותי: במערכת הממוחשבת תוכל למצוא את כל המבואות הכמותיים של הקורס. מבוא הוא חלק של ידע בסיסי, הנלמד עוד לפני השיעור. כך למשל לפני שיעור חזקות, התלמידים עושים בבית מבוא לחזקות, המלמד את כל החומר הנחוץ מאפס. בהמשך כמובן יתווסף עוד חומר בנושא הרלוונטי, אבל אותו כבר תלמד בקורס. מבואות כאלה קיימים כמעט בכל הנושאים באלגברה ובגאומטריה, וברוב הנושאים בבעיות. אין שום בעיה אם תפתור את כל המבואות לפני תחילת הקורס. אם יש לך שאלה נוספת, אל תתבייש לפנות אלי דרך הודעה בבלוג שלי: blog.tapuz.co.il/ofirstern המון בהצלחה!! אופיר

סנטה

New member
זה נחמד להיות קשור לשטן ../images/Emo190.gif

אני דווקא חושב שלא רק שזה כבוד,זה גם אחלה מעמד. הכל ברוח טובה.

למעלה