פינת ההגדרות

ToryMaster

New member
פינת ההגדרות

(לא מצאתי שם יותר טוב) אנחנו פוצחים במסע של כינון שפה אחידה לכל הנוגע במאגיה, לאור המחסור החמור במילים בשפה העברית. כל שבוע מילה אחרת, יש לכם כמה ימים להציע הגדרות שונות ומשונות למילה, שלאחר מכן יכנסו כולן לסקר, ואתם תוכלו לבחור בהגדרה שנראית לכם הכי מתאימה (שימו לב, אין לי דרך למנוע מכם להצביע יותר מפעם אחת, אז פשוט... אל תרמו). והמילה השבוע: מאגיה נא לשרשר הצעות לכאן

ההגדרה של כל אחד שונה..

ויקח לנו שנים עד שנמצא הגדרה משותפת לכולנו. אפשר להוסיף מאמר שיכיל את הגדרות המאגיה של מכשפים מפורסמים. חביב הקסם

THE gray

New member
או אולי...

משהו בסגנון- "מאגיה היא פעולה שהמכשף עושה בעזרת אצמעים שונים על מנת לתעל אנרגיות שונות למטרה שלו, ובונה סביב הפעולות האלה אורך חיים שעל פיו הוא חי" (תעזרו קצת עם הניסוח...) וחביב הקסם אפשר להגיד ככה לכל מושג.. אבל לא נגיע לשום פתרון ככה.. צריך לתת הגדרה אבל כלליות ביותר בלי להיכנס לדקויות.. אגב מה יעשה עם ההגדרה לאחר הסקר?

ToryMaster

New member
אמממם

תיכנס לשאלות הנפוצות, תחת השאלה "מה היא מאגיה" כן, בקרוב יהיו שאלות נפוצות

CAT4

New member
בו נתחיל

אני אוה את זאבל זה בחיים לא יעבוד בגלל ש.. יש יותר מאי הגדרות רוב האנשים חושבים שמה שהם יודעי זה מה שנכון ולא מוכן להבין את שורש המילה ניקח לדוגמא את המילה מגיה מגיה היא: 1)]פעולה שמכשף עושה.. 2)מגיה הוא תחום עיסוק... 3)מגיה הוא תורה... או קישוף וקסם

לא בדיוק מבין..

בפעם הבא תרשום לעט..כך את הזמן,ככה נוכל להבין את שכתבת... מה אתה מנסה להגיד?שלמאגיה מלכתחילה יש יותר מהגדרה אחת? חביב הקסם

CAT4

New member
בדיוק

בגלל שכל העולם מהגיא התפתח בכל העולם ביחד ובמקומות שונים עוד הרבה לפני שהתפתחה הטכנולגיה של תקשורת כל תרבות נתנה משמעיות שנות לאותם המילים ולפעמים גם מילים שונים לאותם הדברים. ככה שבחיים לא תמצא מילון בתחום כי.. מילה למילה A יש כמה הסברים ולפחות אחד מהם היה מתאים בתרבות אחרת למילה אחרת. מבין

Jerald_Admonds

New member
בדיוק בגלל ריבוי המושגים הזה

העלתי רעיון לפיתוח איזושהי שפת מושגים אחידה לפורום.. שתוכל להוות מעין קו מנחה במידה ונתבלבל יותר מידי בדיונים עם אנשים שחושבים שונה מידי מאיתנו.

CAT4

New member
אבל זה פועל בהפוכה

במקום ללמוד אחד מהשני אנשים יתחלו לרייב של מי ההגדרה הטובה ביותר וככה סתם יסרף פה זמן תאמין לי כבר ניסיתי את זה לפחות 3 פעמיים וזה לא הביא את התצאות שחשבתי שזה יביא כל מה שזה גרם זה לכך שכמה אנשים שונאים אותי בגלל זה אבל אתה מוזמן לנסות את מזלך. שהיה לך כל טוב ואני מקווה שאוכל לעזור.

Jerald_Admonds

New member
לא להניח דברים מראש

מנסים וגם אם ניצור איזו שפת מושגים משותפת, היא רק המלצה לגישור על פערים. בשום פנים ואופן היא לא תכפה על אף אחד.

CAT4

New member
../images/Emo108.gif

אני לא מטיל בקוונה שלך ספק אלה במה שאחרים יכולים לפרש את הקוונה שלך. מחכה להתפחות ומקווה לעזור

ToryMaster

New member
נכון

מסכימה שווה לנסות במקום להיות פסימיים כל כך, לא? מי היה מאמין שדווקא אני אגיד דבר כזה?

ToryMaster

New member
נו באמת

אני אחד האנשים היותר דכאוניים ופסימיים שיצא לך לפגוש במהלך חייך

למעלה