פינת הבישול

kita1000

New member
מתכוני דגים שילדים אוהבים?

שוב אנחנו והחיפוש אחרי מתכונים שמןתר להם.
ללא גלוטן ללא ביצים
קציצות סלמון הם לא אהבו.

האמצעי אוהב טונה מקופסא. הגדולה לא.

אשמח לעזרה...

דג אפוי בתנור?

הילדים שלי אוכלים מאוד בתאבון אצל הסבתא דג אפוי בתנור עם רוטב ופלחי לימון היא קונה במיוחד חתיכות מנוקות של דג בלי עצמות.
אין לי מושג איך מכינים את זה, לא נוגעת בדגים.

קציצות טונה

האמת שכבר מלא זמן לא עשינו.
לוקחים פילה טונה טרי/קפוא מרסקים במעבד מזון עם מלא ירקות - גזר, בצל, פטרוזיליה, סלרי וכו.
במקום קמח מצות שאנחנו משתמשים בו אפשר לקחת איזשהו תחליף - קמח תירס אולי?
ביצים נראה אפשר פשוט לא לקחת.
לטגן טיפה ואז לאפות או רק לאפות.
הן יוצאות ממש דומות לקציצות בשר בטעם ו במרקם.
מי שלא יודע שזה מטונה יכול לחשוב שזה בשרי

kita1000

New member
תודה. ננסה מחר

יש קמחים תחליפיים ויש גם קמחי קטניות כמו חומוס שאני מערבבת עם עמילן לחיזוק.

סו ורד

New member
אצלנו הכי הולך שניצל דג

קל לעשות ללא ביצה ופירורי לחם. את הדג אפשר לצפות בקמח חומוס -יוצא טעים, או בכל תחליף פירורים שאתם אוהבים. לפני הטיגון משרים את פילה הדג בחלב לעשר דקות, ואז טובלים בשמן זית ובפירורים.

סו ורד

New member
נסי רק שמן זית -לפעמים זה עובד

ואם לא -מכינה בלילה דלילה של שיבולת שועל או חלב סויה/שקדים.

regvuv1

New member
דג בקארי

בעלי מכין והאמצעי שלי מת על זה! הוא מטגן (בלי שמן) כל מיני ירקות כמו גזר, קישוא, בצל, מוסיף חלב קוקוס (גם סויה כדי שלא ייצא שמן מדי), כורכום, קארי, מלח ופלפל, מבשל את זה לכדי רוטב סמיך יותר (אפשר להוסיף קורנפחור מומס במים אם זה לא מסמיך בכלל או שאין זמן) ובסוף זורק פנימה חתיכות דג לבן כלשהו לכמה דקות.
חוץ מזה הכנתי פעם וכולם אהבו כתיתות דג, אין לי את המתכון אבל הוא היה נדמה לי מבישולוג. בכל אופן חיפוש זריז של כתיתות ימצא את זה בקלות.

kita1000

New member
עוגת שוקולד 'גן' טבעונית ונטולת גלוטן?

כזו שדומה לאלו שמחלקים בגן..

ואו קשה לי למצוא מתכונים

regvuv1

New member
זו העוגה שלי...

של אורי נראית מעולה ואני בהחלט אנסה אותה, בינתיים תורמת את חלקי:
כוס וחצי קמח, 3/4 כוס סילאן או ממתיק אחר, רבע כוס קקאו, כפית סודה לשתיה, טיפה מלח, שליש כוס שמן (אני שמה בערך כף שמן קוקוס), תמצית וניל, כף חומץ, כוס חלב כלשהו או מיץ תפוזים. לערבב הכל, לשפוך לתבנית ולאפות ב180 עד שקיסם יוצא נקי. אני אופה בתבניות מאפינס - קל יותק לחלק להם ולקחת אתי לגינה. קמח - כל מה שניסיתי עד כה עבד, אורז, כוסמת, שקדים מעורבב עם תפ"א וקוקוס...
ומאפינס וניל:
1.5 כוסות קמח, 1 כוס סוכר (אני שמה פחות), כפית סודה לשתיה, קורט מלח, 1 כוס חלב כלשהו, 1/3 כוס שמן (שוב - פחות אם זה קוקוס), 2 כפות חומץ, גרידת לימון מחצי לימון או יותר. לערבב הכל ולאפות ב180.... קמח - כנ"ל

kita1000

New member
מאודדד דומה לעוגה של אורי צזיק

שהכנתי אתמול.

סביר. לא יותר.
ו300 גרם תמרים נטולי גלוטן זה עול להשיג... (בסוף קניתי רגילים שטפתי ויבשתי בתנור
)

אנסה בפעם הבאה את הורסיה שלך. סילאן מגיע מוכן...

regvuv1

New member
אוקי, אז לא אטרח

ודרך אגב, כדאי לך לחפש באנגלית, מצאתי כמה בלוגים שעוסקים רק בטבעוני בלי גלוטן. אני יודעת שאתם אוכלים בשר ודגים, אבל מתכונים כאלה קל למצוא יותר מאשר מתכונים לאפיה ללא ביצים, חלב וגלוטן.... חפשי vegan gluten free או אפשר allergen free, יש גם כן כמה אתרים לא רעים . רק קחי בחשבון שרובם אמריקאים, אז צריך להפחית סוכר בחצי, שמן בחצי לפחות... אני עושה את זה קבוע ויוצא טעים.

למעלה