פינת הבישול

נעם83

New member
תחליף חלב - חלב שיבולת שועל

שלום,

התינוק הקטן שלנו כנראה רגיש ללקטוז שעובר בחלב שלי, אז אני כרגע בתזונה ללא חלב, וחשבתי לנסות להעביר גם את הבנות לכמה שפחות חלב ניגר.
ניסיתי אתמול להכין חלב שיבולת שועל, אבל יצא לי מאוד סמיך וקרמי כזה, למרות שדיללתי הרבה יותר ממה שהיה כתוב במתכון. אשמח להוראות הכנה (והאם אפשר לעשות את הסינון בעזרת חיתול טטרה רגיל?)

תודה!

ענבלית70

New member
אולי תנסי חלב אחר?

גם לי לא הצליח עם השיבולת שועל. אני עושה (בהצלחה מרובה) חלב שקדים, חלב סויה וחלב אורז. וכן, הסינון עם חיתול טטרה רגיל.

ענבלית70

New member
לא בעיה ולא יקר

על כוס שקדים שמים שלוש כוסות מים. כוס שקדים עולה כמה שקלים.. אני מוסיפה גם שני תמרים, ואז זה גם ממש טעים לקטנה. מערבבים בבלנדר ומסננים בחיתול. את ה"פסולת" אני מקפיאה וכשיש מספיק זה משמש לבסיס לעוגה. מה שכן, צריך בלנדר חזק יחסית.

ענבלית70

New member
אין צורך

אני לא יודעת איך מקלפים את השקדים, ככה שמעדיפה שלא לקנות קלופים. פעם הייתי עושה מדיטציית קילוף שקדים. בשלב מסוים נשברתי.. בכל מקרה, הקליפות מסתננות ונשארות בתוך החיתול ככה שהן לא מהוות בעיה. מה שכן, שכחתי לכתוב שצריך להשרות אותם ללילה.

regvuv1

New member
ההשריה היא לא חובה

זה עוזר לעיכול יותר טוב של כל אגוז אם משרים אותו, אבל לא חייבים. אנחנו משרים כשזוכרים מראש, אבל הרבה פעמים הילדים גומרים את החלב ורוצים עוד בלי שהתכוננו מראש, זה סתם לוקח לבלנדר טיפה יותר מאמץ. דרך אגב, השריה של יומיים בערך מרככת את השקדים ואז גם בלנדר לא מדהים יצליח.
אנחנו מערבבים שקדים, אגוזים כלשהם ומעט קשיו, וגם כן עם תמרים. בערך 3/4 כוס על ליטר מים.

שושונלה

New member
תודה על הרעיון של השריה ארוכה - אולי זה יעזור

לי עם מעבד המזון הלא מדהים שלי (אין בלנדר בכלל). בעבר כשניסיתי להכין חלב שקדים הרגשתי שהרבה הרבה יותר מדי נשאר כפסולת.

ורד

המרחפת

New member
איזה בסיס ואיזה עוגה?

עד היום ממש לא מצאתי מה לעשות עם זה. אשמח לרעיון.

ענבלית70

New member
מתכון לעוגה RAW שאני מאוד אוהבת

בשכבה הראשונה אני משתמשת בשאריות השקדים

שכבה 1- כוס תמרים, כוס אגוזים/שקדים, 3 כפות גדושות קקאו, 2 כפיות תמצית וניל אמיתית- במעבד מזון, צריך לצאת בצבע של עוגת שוקולד כהה. לשטח

שכבה 2- כוס קשיו, 4 כפות שמן קוקוס, 2.5 כפות מים, 4 כפיות ממתיק בהיר (אני שמתי אגבה)- במעבד מזון עד לקבלת מרקם קרמי לבן. למרוח על שכבה 1

שכבה 3- 2 אבוקדו קטנים/3-4 בננות, 2 כפות גדושות קקאו, 2 כפיות תמצית וניל אמיתית, 2 כפות שמן קוקוס, 1/2 כוס ממתיק (אני שמתי סילאן ואגבה, לטעמי היה מתוק מדי ומספיק 1/4 כוס )- שוב למעבד מזון ולשפוך על שכבה 2.

למקפיא

סבבה... ושאלה נוספת

איך להכין את השכבה הראשונה מבחינת כמויות וכו' אם אין לי שאריות שקדים, מכינה מסקרץ'?

ענבלית70

New member
במתכון כתובות כמויות מדויקות

למרות שעכשיו אני נזכרת שמשהו מעוות שם בכמויות. עשיתי פעם אחת לפי הכמויות ויצא מוזר מבחינת הפרופורציה בין השכבות. אני בדר"כ מאלתרת. תכלס זה לא מאוד חשוב.

אה נכון

kita1000

New member
אצלנו כליטר תחליף חלב ליום..

קנינו את המכשיר של סויהבלה ומכינים חלב שקדים.

ליטר עולה כ50 גרם שקדים. המחיר סביר..

regvuv1

New member
הוא עושה הכל חוץ מלהביא לי נעליים למיטה

כן, גם חלב אורז - המכשיר יודע להכין חלב שרק צריך לטחון או חלב שצריך לבשל. וגם לבשל מרק, דייסה, לטחון קמח או תבלינים. הנה אני שוב משווקת אותם, סליחה, פשוט לקוחה ממש ממש מרוצה

הלהיט השבועי אצלנו הוא חלב שרובו סויה ופחות מחצי אורז, יוצא מעולה!

למעלה