פינק פלויד

איך הגעת למסקנה הזאת?

לדעתי דווקא הרבה יותר הגיוני שאופן ההתפתחות הטבעי יהיה מניאו פרוג לפרוג, אזי מהפשוט למורכב. ככה המוסיקה המערבית פחות או יותר התפתחה עד המאה ה20, אלא ששם החוקים השתנו. ברור שפינק פלויד התחילו כלהקת רוק פסיכדלי, ורק לאחר מכן התפתחו והתמזגו בפרוג. בדיוק באותו אופן שג'נסיס בהתחלה היו פרוג, ואחר כך הפכו לפופ. נכון גם שפינק פלויד התנסו מדי פעם בסגנונות קצת שונים, אבל ככה זה ברוק - אפשר לערבב אותו עם הרבה דברים. אם אי אפשר להשוות בין קרימזון וג'נסיס לבין פינק פלויד בשום אופן ובשום מידה - אז יכול מאוד להיות שהם לא שייכים לאותו ז'אנר. חייבות להיות נקודות דימיון כלשהי, אחרת ההשתייכות לז'אנר ריקה מתוכן. תשחק מהשם ניאו-פרוג. למען הויכוח, בוא נקרא לו "שמוליק". השמוליק הוא סגנון שדומה לפרוג, אבל באופן כללי הוא פחות מורכב ויותר נוטה לפופ. אני חושב שבהחלט אפשר להתייחס לפינק פלויד כחלק מהשמוליק (באלבומים מסויימים, כמובן) מאחר שהוא מורכב מצד אחד, אך הנושאים בו קליטים יותר והוא לא תזזיתי ומשתנה כל רגע כמו אצל להקות הדגל של הפרוג.

dimfo

New member
אני לא מסכים איתך

אם כבר, אז ניאו-פרוג (עזוב את זה שלפי ההגדרה שלך זה באמת רחב מדי, וממש קשה להגדיר את זה), יותר נוטה לרוק 'פשוט' כביכול מלפופ.

תומרוק

New member
נכון, אבל...

לגבי העניין של הניאו פרוג אתה באמת צודק, אולי ההיגיון אומר שהוא היה נולד לפני. אבל, אני חושב שפינק פלויד פשוט לא משתייכים לז'אנר, אולי בחלק מהחומר שלהם, חלק קטן, אבל בהגדרה הם לא, כמו שאמרתי ואני חוזר, לדעתי אין להם הגדרה מדוייקת. ברור שיש מקום להשוואה בין קרימזון , ג'נסיס ופינק פלויד, אבל אתה לא יכול לקחת את פינק פלויד , ולהשוות את כל מה שהם עשו לפרוג, כי הם פשוט לא עשו רק פרוג. אתה יכול לדוגמא לקחת את אנימלס, להשוות אותו לאלבומי פרוג אחרים מהתקופה. אבל אני לא חושב שאתה יכול להגיד באופן חד-משמעי, פינק פלויד, להקת פרוג-רוק. אתה יכול להגיד שהם דומים לפרוג רוק, שהם הוציאו הרבה קטעים מאוד פרוגים , אולי אפילו אלבומים, אבל אני לא יודע עד כמה הלהקה כלהקה משויכת לפרוג לבדו. לא ניאו ולא רגיל, ברור שהם עשו פרוג, על זה אין שאלה, עד כמה הלהקה משויכת לז'אנר, אני לא בטוח. אני גם לא חושב שהם שייכו את עצמם לאותו ז'אנר. הם אף פעם לא הסכימו להשתייך לתוך הזאנר. אבל נכון כמו שאמרת יש לפלויד קטעים שאתה יכול להגיד שהם חלק מהשמוליק הזה, אבל לדעתי כלהקה בהסתכלות כללית, אתה לא יכול לשייך אותם לז'אנר הזה. הם הרבה מאוד מעבר אליו, אולי בגלל העובדה שמתי שהם עשו את זה , הם בעצם המציאו את זה, הם פרצו דרך מסויימת. כמו שאני לא ישווה את קינג קרימזון(של השבעים) (ואת רוב אם לא כל להקות הפרוג של התקופה) לכל להקת פרוג עכשווית. ברור שתהיה השוואה מסויימת , של איך הקלידים שלהם דומים לזה ואיך הגיטרה לזה, אבל ברמה הכללית, זה עולם אחר, הם חידשו והמציאו,פרצו דרך לעומת להקות עכשוויות שאמנם גם מחדשות ומוסיפות קצת, אבל אני לא חושב שהם ממש ממציאים משהו חדש, הולכים בזרם חדש. לסיכום: לפינק פלויד אמנם יש קטעים מסויימים שדומים לניאו פרוג, אבל אני לא חשב שהם יכולים להשתייך , אפילו לא באלבום שלם לז'אנר, אתה יכול להגיד שהייתה להם נטיה מסוימת לכיוון, אבל הם לא עשו ממש את זה בשום שלב, וגם בקטעים שהם עשו את זה, זה היה ברמה אחרת לחלוטין ממה שאנחנו שמענו בשנות השמונים והיום.

RamiSun

New member
ושוב חוזרים לאותה בעיה...

כשאתה אומר שיר: "אי אפשר להשוות בין קרימזון וג'נסיס לבין פינק פלויד בשום אופן ובשום מידה - אז יכול מאוד להיות שהם לא שייכים לאותו ז'אנר. חייבות להיות נקודות דימיון כלשהי, אחרת ההשתייכות לז'אנר ריקה מתוכן." אתה מעלה את אותה בעיה ישנה ומקוללת של הגדרת הרוק המתקדם, כי השאלה היא מה הופך להקה מסוימת או אומן מסויים לאומן רוק מתקדם. פינק פלוייד הם פרוג, כי למוזיקה שלהם מאפינים של פרוג, שלי אישית קל מאוד לזהות ולהגדיר, מה לעשות שהתגלה שאחרים רואים את הפרוג כמשהו אחר מלכתחילה ואז הם יגדירו בהחלטיות שפינק פלוייד כלל לא פרוג. \ אתה יודע מה, אולי מה שנשאר לנו בסוף זאת הסטיסטיקה, רובו של הקהל המתעניין בפרוג (בממוצע ההגדרה הנמוך שלו, חחחחח...) רואה את פינק פלוייד כפרוג אז נחליט שהם פרוג כנראה. ונ.ב. בהחלט הרעיון שהעלת בנוגע לפינק פלויד והנאו פרוג הוא רעיון מעניין.

אתה יכול להסביר בכמה משפטים

איך בדיוק אתה מזהה ומגדיר מה רוק מתקדם ומה לא? והציטוט מתקיים רק אם הטענה של החבוב לפני נכונה. אני לא אומר שפינק פלויד אינם להקת רוק מתקדם (בחלקים מסויימים של הקריירה שלהם), אבל השוני שלהם מיתר להקות הפרוג המוכרות קיצוני עד כדי כך שאולי יכול להיות שהם משתייכים לז'אנר השמוליק. אולי.

RamiSun

New member
זה לא יעזור לעצם העניין,

כי כבר היו פה דיונים בנושא והיו הרבה דעות מה זה בכלל רוק מתקדם, ודווקא נראה שזאת שאלה שהסיכוי שנמצא בה תמימות דעים הוא הנמוך ביותר.

סליחה חב... תומר

הכל ברוח טובה, אתה יודע.

תומרוק

New member
אצל כולם

כל להקהשהיא , גם המוכשרות ביותר , שניסתה לעשות cover לפינק פלויד פשוט לא הצליחה ,הקאוור תמיד היה פחות טוב מהמקור, בדרך כלל בהרבה. וזה לא משנה אם הלהקה היא פרוג רוק ניאו פרוג, רוק פסיכודלי , פרוג מטאל או אפילו מוסיקה שחורה ( וויקליף ז'אן) . תמיד זה יצא פחות טוב.

למעלה