פינק פלויד

RogerW

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

לא אמרתי שאני לא מסכים שזאת חומת ברלין
, אבל אני חושב שהכוונה לא רק לחומת ברלין, אלא גם לכל חומה אחרת, פיזית או חברתית, נפשית או מעשית!!! ולדעתי לחומת ברלין יש חלק גדול לדימוי הזה, בגלל שהיא היתה בעצם לא רק חומה פיזית, אלא גם חברתית!!

Music Is Life

New member
היי

מה שכתבת פה זה בדיוק מה שכתבתי בטקס איפה שניתחתי ת´סרט כמו שאמרתי יש לו 2 היבטים אחד על פני השטח: וזוהי חומת ברלין ההיסטורית והיבט נוסף חבוי - החומה הריגשית שתיארת אותה כל כך יפה פה

היי בחזרה

קודם כל חוץ מהעניין עם ויאטנאם (שכמו שאמרתי בעיניי הוא לגיטמי) אהבתי את הניתוח שלך. עכשיו לעניין החומה, במחשבה שניה יש אסוציאציות שיכולות לגרור חומת ברלין, אבל השימוש בחומת ברלין (במידה וזאת אכן חומות ברלין) הוא רק מטאפורה לחומה בין האנשים ובתוכם. עכשיו אם נתיחס לחייו של גיבור הסרט (ונתנהג לרגע כמו מורים מעצבנים לספרות) נוכל להגיד את הדבר הבא, אבא שלו מת באירופה מלחמת העולם השניה, התוצר הפיזי (החיצוני) המוחשי ביותר של המלחמה הזאת הייתה חומת ברלין, התוצר הפנימי של המלחמה היא הבדידות שבעיקבות מות אביו, מה שיוצר חומה בינו לבין העולם ובינו לבין עצמו. אם נראה מה עשתה עתה למעשה חומת ברלין, היא חילקה מדינה אחת בה חיו אנשים שדיברו שפה אחת האמינו באותה דת, והיו קרובי משפחה זה של זה לשתי מדינות, שתושביהן לא יכלו אפילו לדבר זה עם זה בטלפון או לראות אחד השני, החומה הזאת הפרידה בין שכנים, בין משפחות, בין אוהבים. את מה שעושה החומה הפיזית החיצונית עושה גם החומה הפנימית, שאותה כמעט בילתי ניתן לנפץ. לסיכום החומה בסרט אינה חומת ברלין האמתית, הסרט משתמש במטאפורות שגורמות לנו להזכר בחומת ברלין בכדי להמחיש את החומה הפנימית הנמצאת בכל אחד ואחד מאיתנו.

Music Is Life

New member
אממ

א. תודה על התיקון לגביי המלחמה ב. שמחה שאהבת את הניתוח שלי ואממ בקשר למה שאמרת זה בהחלט נשמע הגיוני שימוש בחומת ברלין ההיסטורית כדי להשליך את זה על החומה הנפשית של הגיבור כי ללא ספק מדובר בחומה הזו יכול להיות ש: א. או שהבמאי רצה את החומה הזו רק כמטאפורה ואז הניתוח שלך הגיוני למדי ב. או שהבאמי רצה להדגיש את החומה כעוד אישו (מחלוקת) חברתית כמו עניין הנוקשות של המורים וכו´.

Music Is Life

New member
אממ

שלום לך, שיר מדהים בהחלט אני אוהבת ת´שיר ANTHER BREAK IN THE WALL סליחה אם טעיתי באיות כל אופן סטצינת השלד במיטת האם אני לא ממש בטוחה לגביו.. יש לי 2 תיארויות: 1. זה הילד שמרגיש מת מרוב היחס המוזר של האמא 2. הילד מרגיש שהוא מחליף את מקום האב ומת אני ממש לא בטוחה לגביי זה האנימציה עם הבובה זהו סטצינת המשפט שמריצים בה קטעים מחייו של הילד כמו המורה המטיף, שזוהי הבובה עם הראש המוזר ויש את האמא שמחבקת תינוק "מת" (בובה) ויש את החברה שצוחקת עליו. ובבקשה על הניתוח אין בעיה ממש אם יש לך עוד ספקות לגביי הסרט את מוזמנת לפנות אליי

mr oysterhead

New member
הגזמתם

לא סרט עד כדי כך מתוחכם. ואפילו טיפה ילדותי בחלק מהמסרים (אין צורך להגיד איזה). הכתיבה שם לא משתווה לאלבומים כמו אנימלס ודארק סייד.

למעלה