פינק פלויד

קאליופי

New member
פינק פלויד

אני חולה על הפינק פלויד, וראיתי את הסרט כמה פעמים... ו´אמת לא הכי הבנתי... ראיתי שיש פה פירושים אבל הם מאד לא ספציפיים הייתי שמחה אם תקחו מספר תמונות מהסרט ותסבירו לי אותם...
אני פשוט חדשה פה... תמליצו לי על שירים טובים של הפינק פלויד

יוסטון יש לנו בעיה

בשביל שהשרשור הזה לא יהיה זהה לשירשור הקודם בנושא, בואי תגידי מה הפרשנות שלך לסרט, ונתחיל את השיחה משם. לדעתי אגב, כל פרשנות היא נכונה, זה עניין של האסוציאציות האישית שלך. בקשר לאלבומים אחרים של פינק פלויד, הייתי מתחיל מ whish you were here ו animales ואח"כ את ה dark side of the moon לאחר שלושת אלה אפשר להיכנס לעומק אם זה מעניין אותך

RogerW

New member
אף אחד לא מבין!!!

לדעתי בסרט הזה הוא מיקס של ביוגרפיה אישית, מסר ותסבוכת פסיכולוגית וחיים בתוך בועה(כאן חומה), אבל אני לא בטוח בכלום, אני חושב שרוג´ר עצמו אינו בטוח.... וכאן אי אפשר להמליץ על שירים, אלא על אבומים כמו שאמרו.. ואני ממליץ על כל האלבומים בעיקרון, אבל כדאי להתחיל עם האלבומים הראשונים, כמו T.P.A.T.G.O.D, או A.H.M ולהתקדם לפיסגה עם T.D.S.O.T.M ו W.Y.W.H הדייוים, ו ANIMALS ו THE WALL הרוג´רים... אלה הכי טובים, והשאר לא פחות!!!

לא

למה המלצת למישהי שבקושי מכירה פינק פלויד על piper at the gates of dawn? היא לא תאהב את זה. לכי על ה 70, ותעברי לאט לאט אחורה, בסדר כרונולוגי הפוך... מהפרוג לפסיכדלי

RogerW

New member
נכון!! לא חשבתי על זה!!!

זה יותר מדי פסיכדלי למתחילים, אז אם ראית את הסרט, אז את מקירה את THE WALL, נוסיף את ANIMALS ו W.Y.W.H, זאת תהיה התחלה טובה!!

Music Is Life

New member
היי

שלום, אני כמוך גם חובבת פינק פלויד וראיתי את הסרט מספר פעמים כולל גרסת הבמאי.. אממ אני זוכרת שפעם ניתחנו אותו בכיתה אומנם לא ממש לעומק כי הרי אלו פינק פלויד ואף פעם לא נוכל לדעמת למה בדיוק הם מתכוונים אני כרגע משועממת מאוד ולכן אני אכין לך ניתוח לסרט אומנם זה לא יהיה שיטחי אבל גם לא משו מומחה כי אני עצמי לא ממש מומחית בניתוח סרטים ועוד של פינק פלויד.. אז אני אנסה ואח"כ אצרף ת´קובץ לכאן..

Music Is Life

New member
הנה

בבקשה צירפתי לך את הקובץ אני בטוחה שזה לא מקיף הכל אך אני מקווה שמה שחיפשת תמצאי כאן

קאליופי

New member
ללירז

אלפי תודות על ההשקעה והניתוח המרשים!! אשמח לשמוע עוד דברי חכמה כאלה מפיך.. לדוגמה: מה מסתתר מאחורי סצנת השלד במיטת האם? או הסצנה האחרונה, האינמציה, עם בובת האדם הפשוטה, החומה הגולה, והיצורים המוזרים? אגב, אני אוהבת את goodbye blue sky איזה שיר את אוהבת?

זופו

New member
לא מלחמת ויאטנאם! +

הילד גדל באנגליה, זו מלחמת העולם השניה. ובהחלט יש ביקורת על הגרמנים שהלכו בעיינים עצומות אחרי היטלר, זוהי ביקורת הפאשיזם. זה למה בin the flash שבדיסק השני הוא אומר שפינק נשאר במלון ולא הרגיש טוב והם נשלחו בתור להקה מחליפה כך הוא יוכל לדעת איפה ומה הדעה האמיתית של המעריצים. וחוץ מזה הסרט עמוס, מזה עמוס?? מפוצץ במסרים חברתיים מגוונים- ביקורת הממסד- הילד לא הקשיב בשיעור ודיקלם כמו רובוט אלא כתב שיר, אך המורה ליגלג על השיר, ובנוסף ה"חברים" לכיתה הצטרפו ללגלוגים, הייתה להם בחירה, הם יכלו לבחור שלא לצחוק מבדיחת המורה. אם נתחיל לנתח את הסרט לא נסיים לעולם, וגם אדם חכם אמר פעם שרק סרטים ושירים חולים צריכים ניתוח. אז בואו נפסיק :))) כל אחד יראה זאת ויפנים זאת מנקודת מבטו שלו, זו הייתה הכוונה מלכתחילה

Music Is Life

New member
היי

אני דיי בטוחה שיש קשר למלחמת ויאטנאם כי מדובר שם על חומת ברלין והמלחמה הקרה אני דיי בטוחה שהם מערבבים בין תקופות כי יש שם סטיצונת שמזכירות בבירור תמונות ממלחמת ויאטנאם אבל אני אבדוק את זה ועוד משו אני לא אנתח יותר אם זה מפריע לך רק רציתי לדעת אם אהבת את הניתוח ואממ כן יש שם אלפי מסרים שאי אפשר בצפייה אחת או אפילו 10 לקלוט את כולם

RogerW

New member
אני חושב שאין קשר!!!

תמונות המלחמה הם ממלחמת העולם השניה, מראים את מות אביו של רוג´ר ווטרס, שנהרג ב-"אנזיו ברידג´היד" כשהיה תינוק (רוג´ר כמובן)... וכל זה מוזכר ב-"WHEN THE TIGERS BROKE FREE". וזה קרה ב- " 44 השחור"...

מלחמת ויטנאם לא מוזכרת בסרט

המקום היחיד בו ניתן לראות את המלחמה הזאת הוא באסוציאציות הפרטיות שלנו (מה שלגיטימי לחלוטין), הסרט דווקא מכוון בברור למלחמת העולם השניה, גם הקישור בין החומה לחומת ברלין לא ממש ברור לי...

Music Is Life

New member
או קיי

אז טעיתי לגביי המלחמה תודה על התיקון אבל הקטע של חומת ברלין זה בדוק כי הם מדברים שם כל הזמן על השפע שיש בצד שנמצאות מדינות ערב אם אתה זוכר את הקריקטורות עם המכוניות גיטרות רמקולים כל זה זה מוכיח שהשפע לא שווה כלום אם יש חומה החוצה את ברלין ויש חזרה כל הזמן על הקריקטורה של החומה שעוברת בין הטירה שם לא זוכרת בדיוק מה זה ומנפצת אותה מובן?

מובן בהחלט

נדמה לי שהתתכוונת למדינות המערב, ולא ערב, אבל בכל זאת אני לא מקבל את הקישור הזה. מה דעתך על ההסבר הזה: החומה היא משהוא פנימי. החומה היא המחסום שהציבה החברה (אמא, בית ספר, חברה, מערכת המשפט וכו´) , בינו לבין הרצונות האמיתיות שלו, החומה היא גם המחסום הפיזי שמציבה מולו החברה, ומונעת ממנו לעשות מה שהוא רוצה, החומה היא גם המחסום שבין אנשים המונע מהם לתקשר כמו שצריך, והופכת את כולנו לבודדים בעולם מלא אנשים זרים. החומה במידה והיא והיא חומת ברלין, והיא יכולה להיות חומת ברלין, היא מטאפורה לכל הדברים האלה, ולא חומת ברלין עצמה. מה דעתך?

RogerW

New member
אני חושב שיש איזשהו קשר!!

לא לחומת ברלין בפרט, אלא למעמד החברתי בין שתי צדדי החומה, אולי יש קשר לניתוק בין המעמד הגבוה לנמוך באמצעות החומה, וכמו שאמרה בקשר למכוניות, הרמקולים, המקררים שיוצאים מצד החומה לצד השני שאין בו כלום, ומלא אנשים שמוקפים בחומה ב-"EMPTY SPACES", וזה גורם לאלימות בצד העני, ואני גם מסכים לטיעונים שלך, כי בסך בכול אין פירוש אבסולוטי ל"חומה" ואני יכול להביא קטעים אחרים שיש לחומה פירוש שונה משני אלה, וזה היופי ביצירה המופלאה הזאת, הרב-גוניות והגאונות!!!! (איזה צירוף מקרים - בוב גולדוף שר בטלוויזיה
)

Music Is Life

New member
../images/Emo13.gif

אני מסכימה איתך בהחלט למרות שאני סגורה שזו חומת ברלין לפי הזמנים והכל כל הסימנים מראים על זה אגב מאיפה אתם מוצאים תמונות מהסרט?

תמונות מהסרט

הולכים לגוגל לוחצים על "תמונות" ומקישים כמילות חיפוש "pink floyd""the wall" ובוחרים ממה שיצא תמונה שמוצאת חן בעיינך, הנה גם אני עשיתי את זה

למעלה