פינה שבועית חדשה!

פינה שבועית חדשה!

מדי שבוע (לא בדיוק שבוע...) אני יביא לכם מאמר או סיפור חדש בפינתי החדשה: "על הביטלס- בהנחייתו של רענן פוגל" אתם יודעים... דברים מעניינים כאלה שמעניין לשמוע... ואני לא מצפה שזה ייכנס למאמרים. זה בכלל לא מעניין אותי... סתם זה כייף לרשום דברים חדשים... ולמאמר הראשון: לאחר 30 שנה... במכתב פרטי שנמצא במקרה... ג'ון מלכלך על פול! הדבר שאני יכתוב כאן הוא אמיתי ובד"כ אני לא ירשום דברים מצחיקים... אני מיד יביא לכם את זה...

100police

New member
נשמע נחמד, אבל רענן...

כולנו יודעים שג'ון ליכלך מלאן פעמים על פול... אני אתן לך המלצה קטנה- תקשיב מדי שבוע ברדיו ביום שישי ב-16:00 בערוץ 88FM יש תוכנית על הביטלס "שומעים חיפושיות"... חוץ משירים מענגים על הביטלס הקריין יודע מלא מידע שעליו תוכל לחקור. אגב- משבוע הבא גם אני פותח פינה, אבל בינתיים זה סוד קטן שבתיה אישרה לי..

100police

New member
נשמע נחמד, אבל רענן...

כולנו יודעים שג'ון ליכלך מלאן פעמים על פול... אני אתן לך המלצה קטנה- תקשיב מדי שבוע ברדיו ביום שישי ב-16:00 בערוץ 88FM יש תוכנית על הביטלס "שומעים חיפושיות"... חוץ משירים מענגים על הביטלס הקריין יודע מלא מידע שעליו תוכל לחקור. אגב- משבוע הבא גם אני פותח פינה, אבל בינתיים זה סוד קטן שבתיה אישרה לי..

ג'ון מלכלך על פול- חלק א'

מכתב פרטי, שכתב ג'ון לנון לפול מקרטני, שופך אור ומאשר שמועות קודמות מערכת היחסים בין השניים על פירוק הביטלס. המכתב בן ששת העמודים, נכתב על פי ההערכה בתחילת 1970 זמן קצר בטרם יצאה הודעה רשמית על פירוק הלהקה. הוא מלא בקללות נגד פול, הטחות חמורות וביקורת בדבר השפעה התהילה על מי שהיה בעבר חברו הטוב. בנוסף, תוקף ג'ון במילים חמורות במיוחד את אשתו של פול, לינדה. המכתב הוצע למכירה בבית המכירות כריסטי'ס, והוא נמכר ב-70 אלף ליש"ט (חצי מיליון שקל). המכתב נכתב ככל הנראה בזמן שלנון התגורר בלונדון. באותו הזמן היו הרבה שמועות אודות היחסים הרעועים בין הארבעה ועל משבר גדול שנבע בין היתר מהתפרקות חברת התקליטים שלהם – אפל. הארבעה התעסקו אז בעיקר בלתבוע אחד את השני. מכתבו של לנון שופך אור גם על היחס של הארבעה לאשתו, יוקו אותו מכנה לנון "יחס לא הוגן". לא פעם הועלתה הערכה כי אחת הסיבות שהובילו לפירוק הלקה היה היחס כלפי יוקו. היא עצמה התמודדה במשך שנים רבות עם שנאת המעריצים כלפי מי שהואשמה כמפרקת הלהקה. לנון ניסה החזיר באותה לשון על אשתו של פול, לינדה, לה הוא קורא "גרופי רצוצה בגיל העמידה". לנון חוזר ותוקף את מקרטני על השפעתה הרעה של ההצלחה עליו, והתנהגותו היהירה. "אתה באמת חושב", כותב לנון, "שכל האמנות שאנו עדים לה היא באמת בגלל הביטלס. אני לא מאמין שאתה עד כדי כך מטורף. הרי לא דיברנו על כך שאנחנו רק חלק מתנועה גדולה יותר? לא כל התנועה. רד מדיסק הזהב שלך", כותב לנון. המכתב מאשר את העבודה כי הלהקה התפרקה חודשים ספורים עוד בטרם יצאה על כך הודעה רשמית, באפריל 70'. באנתולוגיה של הלהקה כתבו שלושת חברי הביטלס הנותרים כי לנון היה הראשון לעזוב. במשך הרבה זמן סברו מרבית המעריצים כי אכן כך היה. אולם לנון במכתבו, מביע זעם על הטענה הזו שהושמעה כבר אז, ועל כך שהוא נאלץ לשתוק ולספוג אותה מלכתחילה. למרות דברי התוכחה, מסיים לנון את המכתב בנימה חיובית יותר. "למרות כל זה, אוהבים אותך, שנינו", כותב לנון ומתכוון ככל הנראה גם ליוקו. לא ברור האם בסופו של דבר הגיע המכתב לפול. בכל מקרה, העותק המקורי נקנה בשנות ה-90 על ידי קונה אנונימי בארה"ב שהעמיד אותו למכירה באנגליה.מכתב פרטי, שכתב ג'ון לנון לפול מקרטני, שופך אור ומאשר שמועות קודמות מערכת היחסים בין השניים על פירוק הביטלס. המכתב בן ששת העמודים, נכתב על פי ההערכה בתחילת 1970 זמן קצר בטרם יצאה הודעה רשמית על פירוק הלהקה. הוא מלא בקללות נגד פול, הטחות חמורות וביקורת בדבר השפעה התהילה על מי שהיה בעבר חברו הטוב. בנוסף, תוקף ג'ון במילים חמורות במיוחד את אשתו של פול, לינדה. המכתב הוצע למכירה בבית המכירות כריסטי'ס, והוא נמכר ב-70 אלף ליש"ט (חצי מיליון שקל). המכתב נכתב ככל הנראה בזמן שלנון התגורר בלונדון. באותו הזמן היו הרבה שמועות אודות היחסים הרעועים בין הארבעה ועל משבר גדול שנבע בין היתר מהתפרקות חברת התקליטים שלהם – אפל. הארבעה התעסקו אז בעיקר בלתבוע אחד את השני. מכתבו של לנון שופך אור גם על היחס של הארבעה לאשתו, יוקו אותו מכנה לנון "יחס לא הוגן". לא פעם הועלתה הערכה כי אחת הסיבות שהובילו לפירוק הלקה היה היחס כלפי יוקו. היא עצמה התמודדה במשך שנים רבות עם שנאת המעריצים כלפי מי שהואשמה כמפרקת הלהקה. לנון ניסה החזיר באותה לשון על אשתו של פול, לינדה, לה הוא קורא "גרופי רצוצה בגיל העמידה". לנון חוזר ותוקף את מקרטני על השפעתה הרעה של ההצלחה עליו, והתנהגותו היהירה. "אתה באמת חושב", כותב לנון, "שכל האמנות שאנו עדים לה היא באמת בגלל הביטלס. אני לא מאמין שאתה עד כדי כך מטורף. הרי לא דיברנו על כך שאנחנו רק חלק מתנועה גדולה יותר? לא כל התנועה. רד מדיסק הזהב שלך", כותב לנון. המכתב מאשר את העבודה כי הלהקה התפרקה חודשים ספורים עוד בטרם יצאה על כך הודעה רשמית, באפריל 70'. באנתולוגיה של הלהקה כתבו שלושת חברי הביטלס הנותרים כי לנון היה הראשון לעזוב. במשך הרבה זמן סברו מרבית המעריצים כי אכן כך היה. אולם לנון במכתבו, מביע זעם על הטענה הזו שהושמעה כבר אז, ועל כך שהוא נאלץ לשתוק ולספוג אותה מלכתחילה. למרות דברי התוכחה, מסיים לנון את המכתב בנימה חיובית יותר. "למרות כל זה, אוהבים אותך, שנינו", כותב לנון ומתכוון ככל הנראה גם ליוקו. לא ברור האם בסופו של דבר הגיע המכתב לפול. בכל מקרה, העותק המקורי נקנה בשנות ה-90 על ידי קונה אנונימי בארה"ב שהעמיד אותו למכירה באנגליה.מכתב פרטי, שכתב ג'ון לנון לפול מקרטני, שופך אור ומאשר שמועות קודמות מערכת היחסים בין השניים על פירוק הביטלס. המכתב בן ששת העמודים, נכתב על פי ההערכה בתחילת 1970 זמן קצר בטרם יצאה הודעה רשמית על פירוק הלהקה. הוא מלא בקללות נגד פול, הטחות חמורות וביקורת בדבר השפעה התהילה על מי שהיה בעבר חברו הטוב. בנוסף, תוקף ג'ון במילים חמורות במיוחד את אשתו של פול, לינדה. המכתב הוצע למכירה בבית המכירות כריסטי'ס, והוא נמכר ב-70 אלף ליש"ט (חצי מיליון שקל). המכתב נכתב ככל הנראה בזמן שלנון התגורר בלונדון. באותו הזמן היו הרבה שמועות אודות היחסים הרעועים בין הארבעה ועל משבר גדול שנבע בין היתר מהתפרקות חברת התקליטים שלהם – אפל. הארבעה התעסקו אז בעיקר בלתבוע אחד את השני.

חלק ב'

מכתבו של לנון שופך אור גם על היחס של הארבעה לאשתו, יוקו אותו מכנה לנון "יחס לא הוגן". לא פעם הועלתה הערכה כי אחת הסיבות שהובילו לפירוק הלהקה היה היחס כלפי יוקו. היא עצמה התמודדה במשך שנים רבות עם שנאת המעריצים כלפי מי שהואשמה כמפרקת הלהקה. לנון ניסה החזיר באותה לשון על אשתו של פול, לינדה, לה הוא קורא "גרופי רצוצה בגיל העמידה". לנון חוזר ותוקף את מקרטני על השפעתה הרעה של ההצלחה עליו, והתנהגותו היהירה. "אתה באמת חושב", כותב לנון, "שכל האמנות שאנו עדים לה היא באמת בגלל הביטלס. אני לא מאמין שאתה עד כדי כך מטורף. הרי לא דיברנו על כך שאנחנו רק חלק מתנועה גדולה יותר? לא כל התנועה. רד מדיסק הזהב שלך", כותב לנון. המכתב מאשר את העבודה כי הלהקה התפרקה חודשים ספורים עוד בטרם יצאה על כך הודעה רשמית, באפריל 70'. באנתולוגיה של הלהקה כתבו שלושת חברי הביטלס הנותרים כי לנון היה הראשון לעזוב. במשך הרבה זמן סברו מרבית המעריצים כי אכן כך היה. אולם לנון במכתבו, מביע זעם על הטענה הזו שהושמעה כבר אז, ועל כך שהוא נאלץ לשתוק ולספוג אותה מלכתחילה. למרות דברי התוכחה, מסיים לנון את המכתב בנימה חיובית יותר. "למרות כל זה, אוהבים אותך, שנינו", כותב לנון ומתכוון ככל הנראה גם ליוקו. לא ברור האם בסופו של דבר הגיע המכתב לפול. בכל מקרה, העותק המקורי נקנה בשנות ה-90 על ידי קונה אנונימי בארה"ב שהעמיד אותו למכירה באנגליה.מכתב פרטי, שכתב ג'ון לנון לפול מקרטני, שופך אור ומאשר שמועות קודמות מערכת היחסים בין השניים על פירוק הביטלס. המכתב בן ששת העמודים, נכתב על פי ההערכה בתחילת 1970 זמן קצר בטרם יצאה הודעה רשמית על פירוק הלהקה. הוא מלא בקללות נגד פול, הטחות חמורות וביקורת בדבר השפעה התהילה על מי שהיה בעבר חברו הטוב. בנוסף, תוקף ג'ון במילים חמורות במיוחד את אשתו של פול, לינדה. המכתב הוצע למכירה בבית המכירות כריסטי'ס, והוא נמכר ב-70 אלף ליש"ט (חצי מיליון שקל). המכתב נכתב ככל הנראה בזמן שלנון התגורר בלונדון. באותו הזמן היו הרבה שמועות אודות היחסים הרעועים בין הארבעה ועל משבר גדול שנבע בין היתר מהתפרקות חברת התקליטים שלהם – אפל. הארבעה התעסקו אז בעיקר בלתבוע אחד את השני. מכתבו של לנון שופך אור גם על היחס של הארבעה לאשתו, יוקו אותו מכנה לנון "יחס לא הוגן". לא פעם הועלתה הערכה כי אחת הסיבות שהובילו לפירוק הלקה היה היחס כלפי יוקו. היא עצמה התמודדה במשך שנים רבות עם שנאת המעריצים כלפי מי שהואשמה כמפרקת הלהקה. לנון ניסה החזיר באותה לשון על אשתו של פול, לינדה, לה הוא קורא "גרופי רצוצה בגיל העמידה". לנון חוזר ותוקף את מקרטני על השפעתה הרעה של ההצלחה עליו, והתנהגותו היהירה. "אתה באמת חושב", כותב לנון, "שכל האמנות שאנו עדים לה היא באמת בגלל הביטלס. אני לא מאמין שאתה עד כדי כך מטורף. הרי לא דיברנו על כך שאנחנו רק חלק מתנועה גדולה יותר? לא כל התנועה. רד מדיסק הזהב שלך", כותב לנון. המכתב מאשר את העבודה כי הלהקה התפרקה חודשים ספורים עוד בטרם יצאה על כך הודעה רשמית, באפריל 70'. באנתולוגיה של הלהקה כתבו שלושת חברי הביטלס הנותרים כי לנון היה הראשון לעזוב. במשך הרבה זמן סברו מרבית המעריצים כי אכן כך היה. אולם לנון במכתבו, מביע זעם על הטענה הזו שהושמעה כבר אז, ועל כך שהוא נאלץ לשתוק ולספוג אותה מלכתחילה. למרות דברי התוכחה, מסיים לנון את המכתב בנימה חיובית יותר. "למרות כל זה, אוהבים אותך, שנינו", כותב לנון ומתכוון ככל הנראה גם ליוקו. לא ברור האם בסופו של דבר הגיע המכתב לפול. בכל מקרה, העותק המקורי נקנה בשנות ה-90 על ידי קונה אנונימי בארה"ב שהעמיד אותו למכירה באנגליה.

100police

New member
חחח נו כן אני יודע...

אבל רוב הרעיון בהודעה היה להציע לך על "שומעים חיפושיות". תקשיב, תהנה, וגם תמצא חומר לפינה שלךץ

Another Girl

New member
../images/Emo18.gif שאלה לרענן

זה משהו שניסחת בעצמך או קטע שהבאת אותו בשלמותו כמאמר?

מאור 87

New member
רענן.

אתה פשוט פריק של מאמרים!! אבל זה טוב..

למנהלת הפורום ולכולם

לפוליס- סבבה אני מאוד מעוניין לשמוע את התוכנית. תודה על המידע! למאור- כן... אני יודע... ולמנהלת- את התוכן עצמו, את המידע הכללי הבאתי מכתבה שראיתי בעיתון ואז חקרתי על זה מעט באינטרנט ומצאתי מידע על המכתב (נגיד ציטוטים או איפה מכרו אותו וכאלה...) והבאתי אותו כמאמר אחד גדול. יצא טוב דווקא לא?

fenriz

New member
אני חושב שקראתי את זה איפשהו...

רענן אם אתה לוקח כתבות,רעיון או אפילו משכתב מאתר אחר המעט שאתה יכול לעשות זה לתת קרדיט לאתר או לינק לפחות.

מאור 87

New member
../images/Emo45.gif צריך לתת קרדיט..

ואגב רענן, השתדל בפעמים הבאות להפריד את המאמרים לפסקאות, כך שיהיה נוח יותר לקרוא!

Another Girl

New member
השאלה היא אם לקחת קטעים שלמים

ופסקאות שלמות מילה במילה... כי אם שמעת את זה או רשמת במילים שלך את מה ששמעת זה בסדר... אבל אם יש פה קטעים שלמים שלקחת ממישהו אחר, יתכן ואצטרך אף למחוק את ההודאה מהפורום ( חוקים של תפוז ובתקנון של הפורום) לא נראה לי שקרדיט יספיק אם כך הדבר.

100police

New member
על לא דבר.

הרי סה"כ לא עשיתי את זה רק בשבילך... אני גם רוצה לשמוע איך יצא (; אני מציע לפתוח פינה מיוחדת בלינקים לפינות שבועיות (לא נגזים רק לפינה של רענן, כי ככה נצטרך לפתוח גם פינה מיוחדת לדיתוש ולכל מי שעושה משהו שבועי...).

stu lennon

New member
../images/Emo32.gif מישהו יכול להגיד לי..

איפה אני יכול לימצוא פרשנויות על a day in a life? יש לי עבודה ואני דיי חייב את זה..

יו!!

איזה מעצבנים אתם! את רוצה תמחקי!!! לא! לא לקחתי מילה במילה!! איזה מעצבנים! כל דבר שאני עושה לא טוב!!! יש לך בעיה שלא חילקתי לפסקאות?! תחלק בעצמך! והנה הכתובת לאתר וואלה שראיתי ממנו את הכותרת ואז המשכתי לחקור! www.walla.co.il מרוצים?! לא עושה יותר שום דבר כזה!! במקום להעריך את מה שהבאתי כאן אתם מתחילים לחפש דברים רעים! תמחקי את כל השרשור הזה מצידי! אתם לא מעריכים כלום שאני עושה!! מעכשיו אני לא פותח יותר נושאים! כי זה יהיה "גנוב" או שזה יהיה "לא מנוסח היטב"! אני רק מגיב!! תודה רבה לכולכם על התגובות הנפלאות!!

100police

New member
אין צורך להתעצבן...

אני אישית חושב שזה טוב (אומנם לא הבנתי למה שמת את כל המאמר- ואז אחרי פסקה חצי מהמאמר, ואז בחלק ב' את החצי השני), אבל פשוט נתנו לך כמה הצעות לשיפור בפעם הבאה.... אם תרצה אני מצידי מוכן לערוך לך את זה. אני פריק לא קטן של מאמרים בעצמי...

למעלה