פילמים

milford

New member
פילמים

התוכלו לומר לי האם יש הבדלים גדולים בין הפילמים של קודאק פוג´י ועוד ואם כן אילו פילמים מומלצים ומדוע?

CP

New member
ובכן...

לפי הניסיון שלי, בסרטי הצבע של פוג´י בד"כ חדים יותר ובעלי גרעיניות קטנה יותר, גם ב-400 אסא. כמו כן, הצבעים עשירים יותר ומדויקים יותר. בעיקרון איזון הצבעים שונה מעט בין הפילמים של שתי החברות וזה עניין של העדפה אישית. לדעתי הסרטים של פוג´י עדיפים על פני קודאק, גם בשקופיות. בש/ל אין לי מושג, כי לא ניסיתי של שתי החברות. בש/ל זה גם תלוי במה שרוצים מבחינת הגרעיניות והקונטרסט.

Farbiash

New member
ההעדפה האישית שלי ...

סרטים צבעוניים - פוג´י (בעבר צילמתי עם קודאק שגם הם מצויינים). סרטי שחור לבן - אגפה או קודאק (פוג´י מ ז ע ז ע י ם לטעמי).

boazsg

New member
פוגי עדיף בהרבה

לקודאק יש נטיה חזקה לצהוב ביחוד בסרטי prophoto כאשר מדפיסים עדיף להדפיס על נייר קודאק

Farbiash

New member
prophoto הם סרטים מחורבנים, אבל ...

... הם לא מייצגים את קודאק ! גם אני מעדיף את פוג´י, אבל לקודאק יש כמה סרטים מדהימים.

CP

New member
קודאק לא ניסיתי, אבל

השקופיות של פוג´י מעולות. אבא שלי ניסה את ה-Sensia II 400, פילם פשוט מדהים. לא רואים את הגרעיניות, בכלל, גם בגדול מאוד, והצבעים, פשוט תענוג...

komandatore

New member
אקטכרום וקואדקכרום של קודאק

שקופיות בין הכי טובות שיש -הם ע"י קודאק הקודאקכרום 25 המדהים משמש במגזינים כקנה מידה להשוואת פילמים אחרים.

CP

New member
25 ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

עם כל הכבוד, רגישות של 25 אסא היא בעייתית. מילא, 50, כמו ב-Velvia של פוג´י, אבל 25 זה פשוט כאב ראש. ופוג´י הצליחו ליצור סרט שקופיות ברגישות של 400 אסא, פי 8 מ-50, ופי 16 מ-25, וזה עדיין פילם מעולה, עם גרעיניות מדהימה, וצבעים לא מהעולם הזה. בגלל המהירות האיטית של הקודאקכרום, הוא יתאים כמעט אך ורק לעבודת סטודיו. אלא אם בא לך לסחוב חצובה לכל מקום.

CP

New member
הפילמים שלי הם

בעיקרון במינולטה שיש לי אותה חצי שנה וקצת, עוד לא צילמתי שקופיות. אני הכי אוהב לעבוד עם 400, אבל לפעמים, משיקולי תקציב (או העדרו
), אני יורד ל-200 או אפילו 100. אני מעדיף 400 כי זה הכי נוח בתנאים של אור לא הכי חזק, ואני צריך פחות להשתמש בחצובה, משהו שאני לא מת עליו. ויש לי נטייה טבעית לפוג´י, פשוט פילמים טובים יותר.

CP

New member
בפוג´י אין ממש הבדל בין המהירויות

כמעט אותו איזון צבעים, שזה טוב מאוד

komandatore

New member
ה25 משמש הרבה לצילומי נוף

ובכלל זה פילם דיי נפוץ אצל המקצוענים יחד עם ה64 ויש גם 200 בכל מקרה יש מדהים ויש מדהים,הפילם הזה משמש שנים רבות ועד היום הזה כנקודת התיחסות והשוואה לכל פילם חדש שיוצא. ואף אחד לא ישווה פוג´י 400 עם הקודאכרום 25 למרות שהפילמים של היום במהירות הזו מקבילים באיכותם ל100 אסא של לפני כמה שנים. גם לקודאק וגם לפוג´י יש פילמים מעולים ולא תמיד אנחנו מכירים את כולם כי כשהם מגיעים לארץ (באיחור של שנה-שנתיים) אנחנו לא מוצאים את הפילמים האלה בכל חנות,יש פילמים שמיועדים למקצוענים ובכלל בחלק גדול מהחנויות המבחר של הפילמים לא גדול במיוחד.

komandatore

New member
הפילמים המקצועיים תמיד יותר יקרים

גם לפוג´י יש פילמים שונים ברמות שונות וגם אצלם הפילמים הטובים ביותר יקרים יותר

komandatore

New member
אבל הבעיה האמיתי היא הפיתוח היקר

בעיקר כשעושים את הפיתוח שקופיות בסטודיו מקצועי זה עסק יקר מאוד

למעלה