היי, כמה המלצות מנסיוני והעור שלי
העור שלי די מוזר וגם לא אחיד ועם כתמים לפעמים ובעייתי ופצעונים ומאוד שומני (גם בחורף) ובנוסף לכל יש לו נטייה לפעמים להיות סופר רגיש, אז אני צריכה להזהר ולא להשתמש עם כל מה שיש בשוק .
תקופה מסויימת ניסיתי להשתמש עם מוצרים של דרמטולוגיה, השתמשתי עם פילינג האורז שהיה תוספת נחמדה לרחיצת הפנים (יום כן יומיים לא) אבל לא ראיתי איזשהו שינוי או הבדל משמעותי.
ניסיתי גם את הסדרה מדי בק שלהם שמיועדת לעור שומני ופגום, אבל זה היה כבד מידי וכל המוצרים שהיה צריך להשתמש והיו משלימים זה ה הרבה מידי.
אחרי התייעצות עם מישהי הזמנתי סבון יהלומים, ומאז (שנה + בערך) אני משתמשת עם זה פעם- פעמיים ביום, ורק אחרי כמה שבועות של שימוש קבוע בזה התחלתי לראות שינוי בתחושה ובהרגשה של העור, אני משתמשת בו גם כדי להסיר איפור וזה סבון שמספיק עדין ואפשר להשתמש איתו באזור העיניים. אני לא כלכך יודעת אם יש להשיג אותו בארץ או לא אבל שווה לנסות .
מבחינת קרמים, מכיוון שהעור שלי מאוד שומני אני לא צריכה הרבה לחות, אני כן משתמשת בקרם לחות ליום של ניחוח טבע, שזה עם חומרים טיבעיים ללא חומרים משמרים, הוא מאוד קליל על הפנים, בחורף אני משתמשת בו בבוקר ובערב ובקיץ אני משתמשת בו בערב אחרי שרחצתי את הפנים ובבוקר אחרי רחיצת הפנים אני שמה קרם הגנה SPF 30 של דר' פישר (הסוג ללא שמן, יותר נעים על הפנים, לא שורף בעיניים).
לאחרונה גם יצא לי להתנסות במוצרים של ד"ר האושקה, ניסיתי את הסבון ואת הקרם לחות היומי למשך כשבוע וממה שראיתי בתקופה הזאת היה שינוי חיובי והשפעה טובה על הפנים. מכיוון שבאותו הזמן לא היה באפשרותי (כלכלית) לרכוש את המוצרים (הם לא נורא יקרים אבל היו לי מוצרים אחרים והוצאות אחרות) אז לא המשכתי להשתמש בהם ואני בנתיים ממשיכה עם מה שיש לי (סבון יהלומים וקרם טיבעי).
יש בשוק המון מוצרים ולכל החברות, חלקם טובים יותר, חלקם טובים פחות, וקל מאוד ללכת בים של מוצרים והמלצות.
המלצה שלי, לא כל מה שבמבצע בסופר פארם הוא בהכרח טוב, לא כל מה שטוב למישהי X ולא משנה כמה העור שלה דומה לשלך בהכרח טוב לך, כדי להתייעץ עם מישהי לא תלויה או משווקת של חברה/מוצר מסוים אלא מישהי שיש לה ידע במגוון של חברות ומוצרים ויכולה להמליץ לך לפי מה שבאמת מתאים לפנים שלך ולא רק לכיס שלה אם תרצי אני יכולה לתת לך המלצה בפרטי למי שאני פניתי אליה ועד כה כל ההמלצות שלה גם בשבילי וגם בשביל אחותי שיש לה עור שונה לגמרי ממני היו בול (תשלחי לי מסר אם תרצי), לי אישית יש נסיון לא נעים עם מוצרים שקוסמטיקאית המליצה לי, הקוסמטיקאית שלי מעולה עושה טיפולי פנים מדהימים, אבל המוצרים שהיא ממליצה זה של מישהו מסויים אז ברור שהיא תמליץ דווקא עליו, והיא לא הייתה מוכנה לקבל את זה שהמוצרים שלו ובמיוחד מה שהיא מכרה לי לא היו טובים לעור שלי (העור שלי הגיב מאוד בקיצוניות למשחה שהיא מכרה לי ונהיו לי מעין כוויות באזור הסנטר).
אני בטוחה שבסוף תמצאי את 'הסוד' לטיפוח המושלם שלך ושיתאים לך.
בהצלחה.