פילטר "נגד" אבנית

Rשף

New member
פילטר "נגד" אבנית

אני רוצה לשים פילטר מים דירתי כדי להאריך את חיי המכשירים, ובראש הדוד החשמלי, אולם ראיתי שהפילטרים "נגד" אבנית לא מוציאים את האבנית מהמים אלא גורמים שהיא לא תשקע או תצטבר בבית, הדבר נשמע חשוד ביותר. האם למישהו יש ניסיון או ידע מוצק עם מסנן דומה, בדגש על סינון אבנית ולא סינון גס יותר ?

אלי ו.

New member
היום ראיתי חיה כזו

באולם תצוגה. זה לא הפילטר שאתה מדבר עליו שרק יצחיק את האבנית, אלא מערכת בגודל ארון קטן שמטרתה לרכך את המים. איש המכירות דיבר אתי על מחיר בסביבות 10,000 ש"ח. (במקרה ואתה תוהה, לא קניתי) מנסיון של שכנים וחברים למדתי שמסנן מים דירתי לא עוזר להפטר מאבנית, הוא רק מוריד מעט מהלכלוך הגס (חלקיקי מתכת, חול ואבנים) לשתיה יש פילטרים אוסמוזה הפוכה שיפטרו אותך מאבנית במי השתיה, או פילטרים רגילים נגד אבנית שיקטינו את הבעיה אבל לא יפטרו לגמרי. היום קניתי פילטר רגיל נגד אבנית, שאל אותי עוד חודש עד כמה זה באמת עזר..

Rשף

New member
רשמתי ביומן

נראה לי שקל לזהות פילטר "אמיתי" האבנית צריכה לצאת ממנו- או לפח או על גבי פילטר שמוחלף מדי פעם.

לא מבינה בכימיה, אבל האבנים במים

לא בצורה של "גושים", שאפשר לסנן בקלות...עם חמום המים נפרד מחלק הנוזלי, לא? אז אך אפשר לסנן? אין ספק לסנן את הלכלוך כבר התקדמות, אבל לדעתי זה לא פעיל נגד האבן. דיברנו על קידמה? בתערוכת איכות הסביבה, הדבר האמיתי היתה המזגן הפוך, שמוציאה את המים מנהאוויר! עולה כ: 7000 ש"ח ויש 20 ליטר מיים באיכות שתייה, ביום! אפילו כדאי לקנות ביחד עם כמה משפחות, כי כמות מים כזה לא שותים ביום..

Rשף

New member
כל מזגן מוציא מים נקיים

שימי בקבוק ואיספי מים מצינור הניקוז (אם לא חיברו אותו לביוב), או שאולי התכוונת למיבש אויר ? למה זה טוב ? אני לא בטוח שהמים טעימים כי הם מזוקקים, מה צריכת החשמל ? לא עדיף שהמדינה תקים סוף סוף מתקן להתפלת מים ?

tarami

New member
הפילטר נגד אבנית שרכשת

הינו בעצם גושי פוליפוספט אשר תפקידם הינו לסנן את האבנית אבל כמובן לא את כולו. דרך אגב לפי מיטב ידיעתי לא בכי מומלץ לסנן 100% את האבנית מכיון שמינון מסוים ממנה כן צריך להיות במי שתיה! מרכך המים שעילו דובר הוא אכן מפרק מולקולרית את מבנה האבנית ואכן במרכך איכותי לא יהיה אבנית(אבל פיתרון יקר מאוד)! ישנו מכשיר נוסף בשוק שלפי שמועות הוא אכן עושה את העבודה וכך טוענת גם החברה. המכשיר נקרא "סלמנדרה" והוא מפעיל שדה מגנטי על המים וגורם לפירוק האבנית והפתעה- הוא גם זול! החברה שמייצרת אותו נקראת תמהיל והיא נמצאת(אם אינני טועה) בפ"ת וגם יש לה אתר באינטרנט

למעלה