פיכס....מודל הורי

את שוגה לחלוטין בהבנת הקונספט

יש פער בין לעג למישהו לבין העמדת האמת אל מול הבדיה שהוא מציג. אני מאוד מודאגת, כאשה, כפעילה פמיניסטית וחברתית וכחלק אינטגרלי מקבוצת מושאי הבדיה היחצ"נית של הדודו,ים למיניהם, כשאני נתקלת בחוסר הבנה של העניין המאוד מהותי הזה. מודה ומתוודה.

שִירָה

New member
אני מסכימה איתך, קאלה

שאנשים אחרים עלולים להיפגע כתוצאה משימוש בביטויים הללו, אבל אני חושבת שבנוסף לכך, גם אנחנו, כקוראי ההודעה של ליליה, וגם ילדיה של ליליה, שנחשפים לביטויים מהסוג הזה - עלולים להפנים את ההתייחסות המבזה כלפי בעלי מראה לא-נאה הטמונה בביטויים הללו - ולעצב את התודעה שלנו בהתאם. כלומר, אני לא חוששת רק לתחושתם של אנשים מבוגרים או שמנים למקרא ההודעה של ליליה; אני חוששת לכל מי שחשוף למסרים מהסוג הזה - בהודעה הזאת או בכל הודעה אחרת בפורום או מחוצה לו. ובנוסף לכך, אני חושבת ששימוש בביטויים כאלו הוא פסול, גם אם הוא היה נעשה בפניו של טופז - בלי שאיש אחר היה נוכח באיזור. אני חושבת, שאל לנו, כנשים או כגברים שסולדים מהתרבות שטופז מייצג, להשתמש בביטויים מהסוג שהוא היה משתמש בהם, או - אם להשתמש במילותיה של ליליה - "להשתמש במילון המונחים שלו נגדו". אני לא חושבת שזהו מעשה ראוי, ואני לחלוטין לא מסכימה עם ליליה שזו הדרך למגר את התופעה. את מציבה את עצמך בעמדה חסרת, אונים, ליליה. אם טופז היה צעיר ונאה, לא היתה לך דרך ל"מגר את התופעה" הזאת, מכיוון שלא היית יכולה ל"השתמש במילון המונחים שלו נגדו"? ואיך תתמודדי עם עשרות אנשי התרבות, חלקם צעירים, נאים ורזים, שמפיצים מסרים דומים?

תיזה צדקנית להפליא

שמאשרת לטופזים שדורסים אותך ברגל גסה, בין אם את חושבת שאת מנותקת מהם ובין אם לא, להמשיך לעשות את זה. גם אם הוא היה צעיר ניתן היה להשתמש בדימויים שלו נגדו, באופנים אחרים. אנחנו לא מדברות על מקרה היפוטטי, או על אדם היפוטטי. המסרים ספציפיים, הדמויות ספציפיות וההשפעה שלהן ספציפית. מה שאת מציעה זה לקחת מקומות שניתן אולי למגר ע"י מיקוד ולערפל מחדש את ההתייחסות אליהם. לא רק שלא מקבלת את הדברים, אלא גם חושבת שהם גול עצמי במידה המסכנת את כולנו כחברה בכלל וכנשים בפרט.

Kalla

New member
כולנו מכירות?

ומה עם החדשות? הקוראות (קוראים) הסמויות? כל אותם אנשים מחוץ לפורום שמישהו שקרא את הביקורת בפורום פומבי יחזור עליה באוזניהם? האנשים האלה לא מכירים את ליליה, בטח לא לעומק, ובטח שלא כולם מסוגלים לעשות את ניתוח ההפרדה בין המקרה הפרטי של דודו טופז לבין כל אדם שנראה רע באשר הוא.

מי ש"לא מכירים", קאלה, לא רלוונטיים

אני ואת, על דעתנותנו, כותבות כאן כי זו הקהילה שבחרנו להיות חברות בה. שאני אזכיר לך את ההודעה הזו בשירשורים אחרים?

שִירָה

New member
לא רלוונטיים?!

ברור לחלוטין שהדיון הזה לא מתמקד בהודעה הזאת בלבד, אלא בסגנון התכנים והביקורת הטמונים בה. כל אחד שחשוף לסגנון ההתבטאות שלך בהודעה הזאת, ליליה, או לסגנון התבטאות דומה של מישהו אחר בכל מקום שהוא - עלול להיפגע; אם בגלל הביקורת המרומזת בה על מראהו או משקלו, ואם בגלל שהוא עלול להפנים את המסרים המזלזלים והשגויים הללו.

אז הנה חלאה אחת פחות, לשנתיים בלבד

http://www.nrg.co.il/online/7/ART/796/877.html מזל שתפסו אותו מוקדם יחסית בקריירה שלו כאביוזר מיוחצן היטב, אחרת הוא היה בונה לו מוניטין בלתי מנוצח. כזה, שמי שאינה קשובה למשפט האלמותי: "מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים", היתה אצה לגלות אובייקטיביות הוגנת ומגנה על האלים החלאתי הזה מפני שימוש במוניטין שלו, כדי לנטרל את פגיעתו הרעה. שימי לב להערות השופטים. הם, לא מתעלמים. והנה עוד אחד: http://www.nfc.co.il/archive/003-D-5425-00.html?tag=18-08-32 שמירה על "נקיון ביטוי" לכאורה (ולכאורה בלבד - כי אני קוראת את זה הפוך), מאפשרת לסנן ביקורת באופן כמעט מוחלט. מה שזה אומר, הוא שדודו טופז וחבריו דלעיל בונים עליך ועל שכמותך להמשך פעילותם העניפה ללא הפרעה ממשית. תסכימי איתי או לא בשרשור הזה - מה שחשוב זה שבסופו של דבר המסר ילך איתך הלאה.

שִירָה

New member
את כתבת את המאמר השני, נכון?

אני חושבת שבמאמר הזה את מעבירה ביקורת בצורה עיניינית וראויה. את לא נגררת להשמצות בלתי עינייניות ואת לא משתמשת בביטויים בלתי-הולמים. בנוסף לכל מה שאמרתי עד כה, אני חושבת שביקורת מהסוג הזה יש לה הרבה יותר סיכוי להישמע ולהתקבל. תסכימי איתי או לא בשרשור הזה - מה שחשוב זה שבסופו של דבר המסר ילך איתך הלאה, ואני מקווה שהוא ישפיע על צורת העברת הביקורת שלך בעתיד.

sarush

New member
אם היתה מספרת על דוגמא אישית

רעה של אב לבנו.. סביר להניח שלא היתה מזכירה שמות. חלק מהתחושה הלא נעימה שמשאירה לי ההודעה ההיא נובעת מהאיזכור הספציפי של שם האדם.

Kalla

New member
נראה לי, ליליה, שהכוונה היא

לא לעצם הביקורת על אישיותו המאוד מפוקפקת (שגם אני מאוד סולדת ממנה ואף בזה לה) של דודו טופז, אלא לכך שהתיאור החיצוני לא קשור לעניין. זה שהוא מזדקן או שמן, עשה או לא עשה דיאטה פשוט לא קשור. מה שקשור הוא שהאישיות של האיש דוחה.

את לא חושדת בי שלא הבנתי? ../images/Emo8.gif

והיות ומדובר בפרסונה שכל השתנה (פרטית) שלו היא עניין ציבורי, הביקורת על הביקורת מאבדת מהרלוונטיות שלה. מי שהפך את עצמו למותג של ליבידו על שניים ויופי גברי, מסתכן בהתייחסות בדיוק למקדמי המכירות (הבלעדיים) המיוחצנים היטב שלו.

משוש30

New member
שירה אני איתך אני לא מבינה מה הקשר

בין שני הדברים. יש להפריד בין הדמות הציבורית של דודו טופז שאני לא מסמפטת בכלל לבין החיים הפרטיים שלו בהם אני לא מעוניינת להתערב ו/או להעיר עליהם. אם בעל המסעדה רצה להזמין אותו זו זכותו וזכותו של דודו להענות או לא. אין פה חשש לשוחד אז מה הבעיה? מה איכפת לך ליליה ולמה את מרגישה צורך לפרסם את זה? ומה הקשר למען השם בין ההודעה הראשונה שלך לפוסטר (המזעזע לכשעצמו)?

יש פה כשל לוגי

כי מדובר באיש שהפך את הדמות הפרטית שלו, החיים הרומנטיים שלו, הסקס, הגוף, הילדים - לדמות הציבורית שלו. את יכולה לבחור לטמון את הראש בחול. לי אישית יש ילדים לגדל לעולם טוב יותר. ולמדתי במשך השנים שיש הקשרים, שהתהליך ללמוד אותם ארוך ואישי. כך שאת הקשר, אני יכולה רק לקוות שתמצאי לבדך עם השנים.

Bubibuba

New member
מה שכתבת צמרר אותי

אני מסכימה שאם הוא אוכל חינם זה בהחלט מביש, ולמרות שאני מקבלת פריחה מהקונספט של האיש הזה, קשה לי עם תואר ה"גבר מזדקן עלוב" שהדבקת לו. ביטוים מהסוג הזה משמשים לתיאור נשים מבוגרות, את יודעת. הביקורת שלך נוטפת שנאת גברים יותר מכל דבר אחר.

מצאתי 117 איזכורים

של דודו טופז באתר החדשות שאני כותבת בו - רובם המכריע רשימות וידיעות על הטרדות מיניות, תקיפות מיניות (חלקן בשידור), העלבות, ביטויי גזענות וחקירות המשטרה שסביב כל אילו. חלק קטן על שיווק עצמי של האיש כסמל סקס. אם התייחסות לאיש בהתאם לדימוי הציבורי שהוא בונה לעצמו מזכה אותי בהגדרה מגוחכת של "שונאת גברים", אני מקבלת את זה כמחמאה גדולה. תודה

בזכות היסודיות

כל מילה שלי מבוססת ומעוגנת במציאויות ספציפיות... (
בחזרה
) אגב, לא צריך יסודיות כדי לעבור על כמה דפי חיפוש בגוגל, רק ידע בסיסי בקריאה וכוונה לבסס עמדה על מציאות ולא על סטראוטיפים של נשים נגד נשים....

יעל11כהן

New member
לא רוצה להיות סנגורית לדודו טופז

ואני סולדת מהרבה דברים שהוא, ואחרים בתקשורת, עושים או אומרים. אבל! את לגלגת על צורתן החיצונית - מה שלדעתי אין ללגלג על שום אדם. לא מזמן ראיתי עם חברה אשה מבוגרת, עם המון קמטים, אבל עם אודם, שיער צבוע ולבוש "צעיר". חברה שהיתה איתי העירה שזה מגוחך שאשא מבוגרת מנסה להראות צעירה - אני דווקא חשבתי שאין כאן מקום ללגלוג. אם היא מרגישה נעים וטוב עם עצמה להתלבש ולהתאפר כמו בחורת בת 18 - שיערב לה. היא לא חייבת להתלבש כמו אשה בת 80 רק בגלל שהיא בת 80. אותו הדבר לגבי טופז האדם. ברחוב, בחברת משפחתו הקרובה, זכותו להראות ולהתלבש איך שטוב לו. אין כאן מקום ללגלוג - בטח לא בפומבי. וגם לגבי עצם העניין של קבלת טובות הנאה - כבר התייחסתי לעיל שאיני רואה בזה שום דבר רע ובטח לא רואה בזה "נזק חינוכי לילדים" (בהנחה שזה היה בחינם כמובן) ועוד הרהור סנגוריה אחרון לטופז : ידוע מה הדמות שהוא מנסה לצייר לעצמו בתקשורת ועד כמה מגעיל הוא מוכן ללכת (באמירות ובמעשים). אבל אני זוכרת שראיתי פעם תוכנית פספוסים שבה ניסו "לעבוד" עליו. לקחו אותו למסעדה, ניסו לשכנע אותו "להתחיל" עם בחורה נאה, כשיש לה חבר. הרעיון היה - שהוא "יתחיל" איתה כשהחבר יצא לרגע ואז החבר יחזור ותתפתח מהומה. טופז וחבר שלו (=משצ"פ לפספוסים) נכנסו למסעה. החבר הפנה את תשומת ליבו לבחורה. טופז הודה שהיא נאה מאד - אבל לא נעץ מבטים. הבחורה חייכה אליו מרחוק "עשתה עיניים" וכו'. והוא התעלם - כשחברו מדרבן אותו ליותר מזה. ואז ה"חבר של הבחורה" עזב. ה"חבר של טופז" ניסה לדרבן אותו לעשות מעשה. טופז סרב בתוקף. "יש לה חבר" ו"מה פתאום" וכו'. החבר ניסה לשכנע אותו שזה בטח רק ידיד - וטופז בשלו. בסוף הבחורה שלחה אליו פתק מזמין ואפשר לומר שהיא חיזרה אחריו כדי שיצא משהו מהסיפור הזה. הסצנה הזו בפספוסים גרמה לי להבין שיתכן שיש אדם שונה מאחרי הדמות הדון ז'ואנית שהוא מנסה להראות. אז עד כאן פינת הסנגוריה להיום. שיהיה לכולנו יום נעים.

למעלה