פיכס....מודל הורי

שִירָה

New member
אין לי טענות על עצם העברת הביקורת

אלא על האופן בו בחרת להעביר אותה. את מסכימה איתי שיש דרך לגיטימית להביע ביקורת? את מסכימה איתי, למשל, שקללות אינן לגיטימיות? מה ההבדל המהותי בין קללות לבין ביקורת לא-עיניינית, גסה ובוטה כמו זו שבטאת בהודעה שלך? אני ממש לא חושבת ש"אנינות סלקטיבית" כמו זו שהבעתי מאפשרת להתנהגויות כאלו לקרות, ואני סמוכה ובטוחה שביקורת לא-עיניינית כמו זו שלך, לא תורמת להכחדתן של התנהגויות בזויות, כמו הדוגמא מעוררת-הסלידה שהבאת מהשרשור הזה. אישית, הייתי מעדיפה שילדיי ייחשפו למעשה שתיארת בהודעה הפותחת שלך - של "קיבוץ טובות הנאה כשאתה יכול לשלם לבד" - מאשר לאופן ההתבטאות שלך בשרשור הזה (שאני אצטט שוב? "גבר מזדקן עלוב", "ורדרד רוטט כזה עם בטן עגלגלה"). ובאשר למטענים התרבותיים והערכיים שסופגים ילדיי; אני מקווה שכשם שאני לא נחשפתי בילדותי למטענים תרבותיים מהסוג הזה - ול"אנשי תרבות" כמו דודו טופז - גם ילדיי לא ייחשפו למטענים מהסוג הזה.

כדי קצת להכניס אותנו לפרופורציות

אילו המסרים שאת לא יכולה למנוע מילדייך ושטופז שייך למיינסטרים של המיינסטרים של מפיצי המסרים הללו.

כרמית מ.

New member
אמיתי לגמרי

הורד בזריזות, נדמה לי ברמת גן, בהתערבות ראש העיר, שטען (בצדק) שזו פרסומת מעליבה. שמעתי בחדשות.

וגם ראש העיר

נעצר בעלבון ולא הגיע לתרבות שסופגים ילדיה של שירה, בעל כורחם, ביחד עם הילדים של כולנו, לא מעט בזכות הדודו-טופזים שמשמשים אייקונים לתרבות עממית.

שִירָה

New member
מעורר סלידה, אך לחלוטין לא רלוונטי

כי הרי, כפי שציינתי כבר פעמיים, וכפי שציינה גם קאלה, אני סולדת מהתרבות שטופז ודומיו מייצגים, ואין לי טענות על כך שהעברת עליו ביקורת. הדרך בה בחרת להעביר את הביקורת לא ראויה בעיניי, והביטויים בהם השתמשת צרמו לאזניי. היית יכולה להעביר את הביקורת שלך גם בלי להשתמש בביטויים פוגעניים ובלתי רלוונטיים, ובכל זאת, בחרת להעביר את המסר שלך בצורה בלתי הולמת ומשתלחת, שלטעמי, מבזה בעיקר אותך - מעבירת המסר. אם, כפי שאמרת לקאלה, הבנת את הנקודה, ושתינו מסכימות שהתרבות שטופז מייצג מעוררת סלידה, על מה בעצם הוויכוח ולמה פרסומת מהסוג שצירפת רלוונטית לדיון? ואגב, סגנון ההתבטאות שלך מעיד, אף אם לא באופן מודע, על התמקדות יתר במראה חיצוני - התמקדות שעומדת בבסיס המסרים בהם מנופפת התרבות הזאת שאת כל כך מזלזלת בה. ילד שחשוף לסגנון כזה של הערות מצד מבוגר שהוא מעריך, מקבל מסר חד-משמעי על חשיבות ההופעה החיצונית ועל זלזול במבוגרים (המזדקנים והעלובים) ובבעלי משקל גבוה (הוורדרדים והרוטטים). אני חוששת שילד שנחשף לכמות גדולה של הערות בוטות מהסוג הזה (אפילו אם לא נחשף למודעות פרסומת מזעזות כמו אלו שהעלית לפה), עלול להעדיף בבוא היום, בהיותו בן 50, אשה צעירה ונאה על פני אשתו המזדקנת, העלובה, הוורדרדה והרוטטת.

אני אחזור לאט

למרות שאין לי הרבה תקווה שתצליחי להבין את המסר הלוגי: מי שמציב את עצמו בדרך מסויימת כאייקון - אל אופן ותכני ההצבה מתייחסים, כשמתייחסים אליו. או במילים אחרות - אל מי שהוא אומר שהוא, במקרה הזה בלון שכבר מזמן לא נפוח, די מדולדל בעצם. אל אינטלקטואלים מתייחסים במטבע אינטלקטואלי, אל אומנים במונחים של אומנות, לדודו טופז במונחים של גוף, צורה וסקס אפיל (או העדרו המוחלט, עד כדי איתגור רפלקס ההקאה, שלי לפחות). אם את לא יכולה להבין את זה, או בוחרת לא להבין את זה, צר לי.

שִירָה

New member
קשה לי להאמין שאת סבורה

שאני מתקשה בהבנת מסרים לוגיים, ואני נוטה להאמין שהתוקפנות המזלזלת הזו היא הדרך שלך להתמודד עם טיעונים שאת לא מסוגלת להפריך. אם יש לך איזשהם טיעונים או תשובות לשאלות שהצבתי בפנייך בהודעה שלי, את מוזמנת לקרוא אותה ולהגיב שנית.

אני לא חושבת שאת לא מבינה

ברמה האינטליגנטית/אינטלקטואלי, חלילה. אני חושבת שאת רואה את זה דרך מיסוך תרבותי, שעם כל הכבוד (ויש כבוד) - אם אני, כמי שפיתחה מודעות פמיניסטית מחודדת במיוחד, מרשה לעצמי להודות שאני גם נגועה בו לעיתים, עדיין - את אינך מטילה ולו ספק קטנטן בעניין ולא בוחנת אפילו למען היושר האיטלקטואלי, הספק הקטן ותפקידך כאם, את ההיבן המאוד ברור הזה שניתן להתייחס לא/נשים רק ובעיקר על פי החצנת הדמות שהם עצמם בחרו בה. אגב, אין כאן טיעון שאני "לא מסוגלת להפריך", יש בהחלט טיעון שאת לא מוכנה לשקול. תזכרי שאנחנו מדברות על האייקון דודו טופז וסמליו.

שִירָה

New member
ובקיצור, כמו שהעירה פעם מישהי ../images/Emo8.gif

בחכמה, "שפה מעצבת תודעה", אז השתמשי בה בחכמה לבל תעוותי את תודעתך שלך ושל הסובבים אותך.

limori

New member
שירה, ואם ליליה לא היתה מזכירה את

דמותו של דודו טופז אלה מספרת על דוגמא אישית רעה של אב לבנו...??? תקראי את העיקר ולא את הטפל.... אני אישית חושבת שדודו טופז הוא גיזעני יש לי אלרגיה לגזענים ויש לי אלרגיה לכל התוכניות המטופשות שלו.... ומחריד אותי לחשוב שאנשים כמוהו הפכו לסמל במדינת ישראל. ואני אומנם לא גרה בישראל אבל היה לי עצוב מאד אם הבן שלי היה צופה באחת התוכניות שלו.

Kalla

New member
הכל נכון

אך ברגע שמערבים בזה את המראה החיצוני מעבירים מסר. התנהגותו הייתה מגעילה באותה המידה אם היה חתיך רזה ומושך. ברגע שמערבים את המראה החיצוני ניתן להסיק, בין היתר, את המסקנות הבאות: א. אם היה חתיך, צעיר ורזה - התנהגותו הייתה נתפסת כפחות נוראה. ב. מזדקן ושמן = תכונות שליליות לכשעצמן.

Kalla

New member
מה לעשות, ככה הרגשתי כשקראתי

ואני בטוחה שאני לא היחידה - וזה למרות התמיכה הבלתי מסויגת בביקורת עליו כאדם.

limori

New member
KALLA, את צודקת אך כולנו מכירות

את ליליה...(עוד מהפלמ"ח) ויודעות בדיוק למה היו כוונותיה... מסכימה איתי?!?!?!?!?!?! ואני חייבת להודות שכשאני נסלדת מהתנהגות של משהו אני חייבת לתת לו שם תואר מכוער... ודודו טופז הוא מזעזעזעזעזעזע..... והנה אני גם מצרפת סיפור...היה לי פעם חבר שהיה תחקירן באחת התוכניות המטופשות של דודו טופז... ויום אחד הוא ביקש שאני אגיע לתוכנית כדי שאוכל לראות בשידור חי את עבודתו כתחקירן בכל אופן..הגעתי...בזמן התוכנית היתה אישה בקהל שאמרה משהו ולא זכור לי מה אבל פתאם מיסטר טופז צעק ואמר: "עד שהדבר המכוער הזה לא יצא מהאולפן אני לא ממשיך את התוכנית......" האישה מאד נפגעה יצאה החוצה והוא המשיך להגיד עוד כמה דברים מאד מכוערים עליה.. הטופז הזה מזעזע....

הארועים האלו קרו יותר מפעם

וחלקם התפרסמו, ובגדול. זה ה"הון" היחצ"ני שלו, לכן הביקורת על הביקורת נראית לי מגוחכת עד דמעות (של עצב, למעשה). שלא לדבר על כך שהביקורת שלי מסמלת לכאורה "שנאת גברים"....בריחה יותר ברורה אל מחוזות הסטראוטיפים לא מצאתי כאן בשרשור... ולקאלה - אני בהחלט יכולה לנהל איתך "דיון אל תוך הלילה" על מה מקומם אותך ומדוע. החשיבה האסוציאטיבית שלי משרתת אותי נאמנה בדיונים כאלו, בראיית התמונה הכוללת: גם מי שנגעלות מטופז, לא תסובבנה את מילון המונחים שלו נגדו, כדי למגר את התופעה. נשים לא "מתלכלכות" בשכאלו - זה חזק מאיתנו. ואין בעצם דרך אחרת למגר את התופעה. אז נישאר עם טופז וניגעל בשקט במטבח ובמיטה, בתנאי שאנחנו נראות טוב (אשתך בת 50? זרוק אותה וקח רוסיה צעירה
) ומתאימות לליבידו המהלך שנקרא דודו טופז, שבעצם מוכיח לנו שוב ושוב שתפקידינו בחיים זה להיות נר לרגליו (או כל פאלוס הפוך בעל קיבולת אחר). וסליחה שאני לא יכולה להביט על תופעות חברתיות ומייצגיהן בפשטנות המאפשרת להפריד בין האייקון להתייחסות אליו

Kalla

New member
זה לא בגלל דודו טופז אישית -

תיאורטית מגיע לו. אך מעשית, אני פשוט נדמה לי שיש הרבה אנשים שמנים/מזדקנים וכו' שעלולים לקרוא את המילים האלה ולהרגיש לא נוח, גם נשים וגם גברים. ברגע שאת מסובבת את המילון נגדו (גם אם במקרה הספציפי שלו זה מוצדק), את מסובבת אותו בעצם גם נגד אנשים אחרים שנמצאים אולי במצבו מבחינה פיזית ואני בהחלט מאמינה שזה יכול לפגוע, כי האנשים האלה אינם מודעים לכך, ורגשית גם אינם מסוגלים לעשות את ההפרדה בין דודו טופז על כל מה שהוא מסמל (והבעיטה באייקון הזה) לבין עצמם. הם רואים לנגד עיניהם רק את הפשט של "לועגים למישהו כי הוא לא נראה טוב וגם אני לא נראה טוב אז לועגים גם לי" ולא את הדרש של "לועגים לו כי הוא הפך את עצמו לסמל מין כשבעצם הוא ממש רחוק מלהיות כזה ואין לזה שום קשר אליי כי התנהגותי שונה". ולדעתי, התייחסות למראה חיצוני כאמצעי ביקורת לא יפחית את "אשתך בת 50 אז כך חתיכה צעירה" אלא רק יגביר כחלק ממכלול ההתייחסות לעניין הגוף במקום לגופו של עניין.

למעלה