פיטורים

אמיר חן

New member
פיטורים

ערב טוב. היום פוטרתי ממקום עבודה אחרי 4 שנים. חלק מהתנאים היה רכב. המנכלית שפיטרה אותי הסכימה להשאיר לי את הרכב עד יום חמישי בשבוע הבא. שאלתי היא האם היא מחויב , לפי החוק , להשאיר לי את הרכב למשך חודש ? תודה מראש על התשובות. אמיר

® רן

New member
יש בחוזה שלך תקופת הודעה מוקדמת?

בד"כ מקובל 30 יום הודעה מוקדמת. עד כמה שידוע לי (ואני לא עורך דין, ומה שאני אומר הוא לא בגדר ייעוץ משפטי) בתקופת ההודעה המוקדמת נשמרות כל הזכויות שלך כעובד - משכורת, רכב, תנאים סוציאליים - הכל. המעביד לא אמור לשלול ממך את הרכב כמו שהוא לא אמור לשלול ממך אותו בזמן שאתה עובד. כל האמור לעיל בהנחה שלא פוטרת בעקבות הפרה כלשהי מצדך של הסכם העבודה ביניכם.

nadav1974

New member
לא מדוייק

אם בחוזה כתוב שהרכב ניתן לצורך עבודה (מה שמאוד סביר), ולא עובדים, אין להם שום חובה לתת את הרכב, וזה בלי קשר להודעה המוקדמת.

Mustang36

New member
תלוי בחברה...

שלום אמיר, אתה היית אמור לקבל את הרכב לפי תקופת ההיסתגלות.. זאת אומרת כ-3 חודשים -+..היית צריך לקבל הסבר מפורט כולל תנאי הפיצויים וכו..ממנהל משאבי אנוש בחברה שלך,בכל מקרה אל תצא פרייר !! כל טוב !

dc24

New member
לפי דעתי

אם כתוב בחוזה - קבלת רכב (לא לצורכי עבודה כמו סוכני מכירות אלא מתוקף "רמת התפקיד" - למשל הנדסת תוכנה וכזה) אז הם חייבים להשאיר לך את הרכב.

למעלה