פיזיקה

אוריר

New member
פיזיקה

יש לי שאלה בפיזיקה. מכיון שאתם כאלה נחמדים וכל הזמן עונים לאנשים בטח גם יהיה מישהו שישמח לעזור לי. אבל שימו לב! יש לי כבר פתרון מפורט (של יורם אשל) של השאלה הזאת ואני עדיין לא מבין אותו אז אני בעצם מקרה אבוד. אז אם מישהו עונה לי שינסה לעשות את זה מפורט כדי שאפילו אחד כמוני יוכל להבין תודה מראש. השאלה: מטען נקודתי q+ נמצא בנקודה O. נקודות A וB נמצאות המרחקים rA וrB בהתאמה, מהנקודה O. מקיפים את המטען הנקודתי בקליפה כדורית מוליכה בלתי טעונה, שמרכזה O ורדיוסיה R1 וR2 כמתואר בתרשים. א. כתוצאה מהוספת הקליפה הכדורית האם ישתנה: (1) השדה החשמלי בנקודה A? אם לא הסבר מדוע ואם כן מצא ביטוי לשינוי בשדה החשמלי ב-A (באמצעות q, rA, R1 וR2) (2) הפוטנציאל בנקודה A? אם לא הסבר מדוע ואם כן מצא ביטוי לשינוי בפוטנציאל ב-A (באמצעות q, rA, R1 וR2) ב. ענה על סעיף א לגבי הנקודה B (בטר שינויים אם ישנם באמצעות q, rB, R1 וR2) ג. מאריקים (מחברים לאדמה) את הקליפה הכדורית. האם ישפיע הדבר על עצמת השדה בנקודה A? הסבר צירפתי שרטוט.

shlulit

New member
../images/Emo19.gif נצל"ש ../images/Emo28.gif

למישהו יש את הספר של מיקוד 2003 בחשמל
קניתי אותו לפני חודש בערך ורציתי לדעת אם יצא מאז דף תיקונים. (במכניקה יצא דף תיקונים).

People

New member
בוא נבהיר מספר דברים:

ההגדרה של מוליך באלקטרוסטטיקה (שאין תנועת מטענים) הוא גוף שבתוכו השדה שווה ל-0!!! (כי אם השדה בתוכו לא היה שווה 0, האלקטרונים בתוכו היו נעים- ואז זה לא היה אלקטרוסטטיקה). כמו כן במוליך, כל המטען נפרש על השפה (אחרת השדה בתוכו לא יהיה 0) ולכן- מהו המטען שיצטבר על השפה הפנימית של המוליך ועל השפה החיצונית? q- על השפה הפנימית וq+ על השפה החיצונית (כדי שהשדה בתוכו יהיה אפס). אז-כל גוף שנמצא מחוץ למוליך ירגיש רק את ה-q+ שעל השפה החיצונית. (כי ה q- על השפה הפנימית יבטל את ה-q+ במרכז) כלומר- לא השדה ולא הפוטנציאל בחוץ ישתנו. לגבי סעיף ב'- מאותה סיבה, השדה בפנים לא ישתנה (הקליפות בעלות שדה 0 בתוכן) ולכן רק יורגש המטען הפנימי בתוך המוליך- השדה לא ישתנה. הפוטנציאל בתוך מוליך שווה לפוטנצאיל על השפה (כי הוא מקיים את משוואת לפלס, אבל תעזוב- זה לא משנה לך למה) ולכן, הוא שווה לפוטנציאל על השפה הפנימית. ולגבי השאלה האחרונה, אם מאריקים את המוליך, הפוטנציאל בחוץ הוא 0 (כי הפוטנציאל בחוץ שווה לפוטנציאל על השפה החיצוניתף כי הוא מקיים את משוואת לפלס- שוב זה לא אמור לומר לך שום דבר) ולכן גם השדה בחוץ הוא 0.

אוריר

New member
תודהרבה, כמה שאלות בנוגע לפתרון

אז בסעיף ב השדה בנקודה B הוא Kq/rB^2? ובקטע עם ההארקה, מה קורה? המטען המוןשרה +q "יעני" יורד לאדמה ונשאר מטען שלילי מושרה -q שמבטל את המטען q שנמצא בנקודה O?

אוריר

New member
קפיץ קפוץ!!!

הקפצההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

People

New member
כן וכן....

אבל בקשר לדבר השני שאמרת: המטען q+ יורד לאדמה לא בגלל שהשפה שעליו הוא נמצא מחוברת לחוט אלא בגלל שעכשיו צריכים להתקיים שני הדברים הבאים: עדיין השדה בתוך הקליפה צריך להיות אפס הפוטנציאל בתוך הקליפה צריך להיות אפס שניהם מתקיימים אך ורק אם מתקיים ש q+ "יורד לאדמה" ו- q- נשאר. (תבדוק את זה...)

nosa85

New member
../images/Emo19.gifספרי אנקורי-הכנה לבגרות בפיסיקה

שלום אנשים
תחילה אני מקווה שהלך לכם טוב בבגרות בתנ"ך, זו נשמעת כי בגרות כזאת איומה
למרות שהטקסטים המקראיים שלמדתי היו די בסדר.. אז בקשר לפיסיקה שבהודעה... מישהו נעזר בספר ההכנה של אנקורי כדי להתכונן לבגרות בפיסיקה!? רציתי לקנות את ספר מבחני החזרה של יורם אשל, אבל לא מצאתי.. והחומר שיש לי במחברות הפיסיקה הרבות שלי מפוזר, והמורה ה-#@%!~&^ שלי לא לימד אותנו חלקים נכבדים מהחומר, ובחזרות עם מורה אחר גילינו המון דבריםם שלא למדנו.. למשל לא למדנו את המשקל המדומה ואת חוסר המשקל במכניקה, לא למדנו את מקדם הטמפרטורה לנגד (או איך שקוראים לזה) ועוד המון קטעים.. אז החומר שבספר של אנקורי מספיק!? כלומר אני יכולה ללכת לבגרות בראש שקט? או שעדיף לי ללמוד מהמחברות שלי וזהו?

nosa85

New member
יש שם בגרויות מ1997 עד תשס"ב

ודוגמאות לכל סוגי השאלות האפשריים בכל נושא מבגרויות קודמות והכל עם פתרון מלא.. זה עדיין לא מספיק

sdta

New member
לדעתי:

עדיף כבר לקנות את הספר "מיקוד 2003" מהוצאת רכס ספר שמביא שאלות מבגרויות וכן שאלות חדשות שלא נראו עדיין באופק. השאלות בנויות כמובן לפי מיקוד 2003.

nosa85

New member
לשלומי..

בל בספר של אנקורי אומרים שהשמיטו את הבגרויות משנים קודמות עקב היות משרד החינוך שם דגש על שאלות הבנה וסגנון אחר מזה שהיה מזמן.. בכל מקרה, יהיה נס אם אצליח לפתור את כולם בלחץ שאני נמצאת בו כעת.. ואם מישהו נתקל בשאלה מעניינת בבגרות שישרשר איזו שאלה באיזו שנה ואני אחפש!! תודה מראש

פבפ

New member
אם כך, הייתי מציע לתרגל מתכונות

צירפתי כמה דפים עם קישורים לאתרים בהם יש מתכונות. בנוסף אני ממליץ גם על האתר של המפמר לפיזיקה.

nosa85

New member
../images/Emo51.gif רבהההה../images/Emo9.gif

זה באמת יעזור לי

פבפ

New member
הבאסה שאין תשובות

כך שחצי מהמתכונות אני בכלל לא פותר

shukyman

New member
../images/Emo19.gif שאלה באופטיקה

השאלה בקובץ המצורף. תודה

shukyman

New member
מישהו?

אני צריך תשובות לג' וד' בלבד. מה זה אומר דמות חדה

nosa85

New member
אם כך.. יש לי רעיון../images/Emo62.gif

אילו מהמתכונות אתה כן פתרת? אני גם אפתור ונשווה תשובות, אם לשנינו תצא אותה תשובה אז יש סיכוי ששנינות צודקים (או ששנינו
ים שעשינו את אותה טעות
חחח בצחוק
) אילו מהן כן פתרת?

פבפ

New member
פתרתי מהאתר של אורט ויש שם

פתרונות. אם בא לך, נפתור מהאתר של חמד"ע ואת המתכונות של אורט חולון ונשווה תשובות. רק עשי לי טובה, תשדלי לפתור את זה היום כי מחר יש לי מתכונות. אני פותר חשמל, מודרנית וזרם חילופין מסכימה?

למעלה