תשובות (חלקיות)
איך זה ללמוד פיזיקה? טוב, אני לא יודע בדיוק, לימודים זו חוויה מאוד אינדיבידואלית. אבל בגדול לימודי הפיזיקה בתיכון עוסקים, כמו שאמרת, במכניקה, שזה התחום שחוקר כיצד דברים נעים, מה זה כוח, מה זה אנרגיה, וכו'. לדוגמא: הבעיה של איך אופניים לא נופלות הצידה כאשר הן בתנועה היא בעיה שקשורה למכניקה (אם כי, בעיה די מסובכת שלא מלמדים בתיכון). גם השאלה של, לדוגמא, מה נופל יותר מהר - כדור ששוקל 10 גר' או כדור ששוקל 10 ק"ג, היא בעיה מכאנית, ואת התשובה לזה דווקא כן מלמדים בתיכון. אופטיקה זה, בגדול, התחום שחוקר כיצד אור מתנהג כאשר הוא פוגע במראה או עובר מסוג אחד של חומר לסוג אחר (כמו בעדשה, לדוגמא.) בגדול, מדובר בחקר התכונות הגיאומטריות שקשורות לאור. חשמל זה תחום שהוא בעיקרון רחב מאוד וכולל הרבה מאוד תופעות (כמעט כל התופעות שאנו נתקלים בהן ביום-ביום, ולמעשה כולן חוץ מהעובדה שאנחנו נמשכים לכדוה"א, מקורן, ברמה זו או אחרת, בכוחות חשמליים!). מה שלומדים בתיכון זה - כוחות חשמליים, מעגלים חשמליים, ותופעות בסיסיות של גלים אלקטרומגנטיים. אני הייתי ממליץ על לימודי פיזיקה לכל מי שיש לו סקרנות בסיסית להבין איך העולם עובד - אם את באמת אוהבת לגלות למה דברים הם כמו שהם, ואיזה חוקי טבע קיימים בעולם ושולטים בכל מה שקורה מסביבנו, את מאוד תהני מפיזיקה. זה אמנם לא קל בהתחלה, אבל ברגע שמתרגלים לזה זה באמת מאוד מעניין. לגבי מחשבים כמוגבר שני: תראי, אני למדתי גם מחשבים 5 יחידות, ואני יכול לומר לך שחוץ מהעובדה שמדובר ב- 5 יחידות שדי קל להוציא בהן ציון גבוה, הן לא שוות יותר מדי - אם תלמדי משהו שקשור למחשבים באוניברסיטה, ממילא תעברי כבר בסמסטר הראשון בהרבה את הרמה שמגיעים אליה בתיכון. פיזיקה, לעומת זאת, זה משהו שמאוד חושב ללמוד כבר בתיכון, כי כמו מתמטיקה, לא ניתן להגיע לאוניברסיטה בלי ידע מוקדם בזה, וזה מאוד טוב לפתח את צורת המחשבה הזו כבר בזמן הלימודים בתיכון. ואם לא תלמדי פיזיקה ותגיעי ללמוד באוניברסיטה משהו מדעי (רציני, אני לא מתכוון למדעי הביו-שקר-כלשהו למיניהם), ממילא תצטרכי לעשות קורסי קדם וכאלה בפיזיקה, אז עדיף לך להתחיל כבר עכשיו. זהו, מקווה שעזרתי.