פיזיקה בטכניון

Billy Shirs

New member
פיזיקה בטכניון

היי,
אני הולכת להתחיל שנה א' בטכניון ונבחנת בבחינת הסיווג בפיזיקה. אם אני אכשל, יש קורס "מבוא" לפיזיקה כדי שאני אוכל לעשות את המבחן שוב, או שהאפשרות היחידה שלי היא לעשות מכינה בקיץ?

ועוד משהו - במערכות מידע או הנדסת תוכנה יש צורך לעבור גם את הבחינת סיווג בחשמל? ראיתי מידע סותר באתר.

מה את מתחילה ללמוד?

יש תארים מסויימים שדורשים פטור משני החלקים לפני תחילת הלימודים, יש כאלה שדורשים פטור עד סמסטר מסויים, ויש כאלה שבהם את לא חייבת לעשות את החלק של חשמל בכלל (הנדסת תכנה ומערכות מידע ביניהם).

Billy Shirs

New member
מערכות מידע

במומלצת יש רק את פיסיקה 1 אבל בהודעות בUG לסטודנט החדש ראיתי שכתוב שצריך להשלים את בחינת הסיווג של חלק 2 עד הסמסטר הרביעי. זה לא נראה לי הגיוני כל כך כי זה לא מוזכר בשום מקום אחר.

כך

אם לא כתוב ספציפית שזה ממוען לסטודנטים למערכות מידע, אז זה לא רלוונטי אליך. בכול מקרה, את צריכה לקבל פטור רק מהחלק הראשון עד סמסטר שלוש.

Billy Shirs

New member
כן, זה החלק המוזר:\

אני באמת אתקשר. תודה רבה בינתיים

אתה יודע במקרה אם יש אפשרות ללמוד פיזיקה תיכונית במהלך הסמסטר ולא במכינה\פיזיקה ל'?

BrokenI9250

New member
יש אפשרות

את יכולה ללמוד לבד מהאינטרנט (דורש משמעת ולהקציב לעצמך זמן מסוים בשבוע כדי ללמוד לבחינה), או דרך המכינה (קצת מקשה על הסמסטר הראשון כי זה גוזל זמן יקר).

BrokenI9250

New member
תשובות

אז ככה, הטכניון לא מציע קורס "מבוא" לפיזיקה (יש אמנם קורס הכנה לבחינת הסיווג, אבל הוא קשור למכינה, ואפשר להסתדר בלעדיו).
את המבחן תוכלי לעשות שוב, אבל קיימת עוד אופציה והיא במקום לעשות את קורס הפיסיקה הרגיל, לעשות קורס שמתחיל מחומר המבוא ולא מניח שיש לך סיווג (כמובן שהוא קורס של יותר שעות).
יש רק דבר אחד קטן - אין לך אפשרות לעשות את הקורס שהזכרתי (הוא מיועד אך ורק לפקולטות אחרות).
בקיצור, בהצלחה בבחינת הסיווג (זה אפילו יהיה די נוח לסיים איתה בדיוק לפני תחילת הלימודים. יש כאלה שלומדים אליה תוך כדי הסמסטר וזה קצת מעיק).
הבחינה עצמה לא קשה, והכנה מצוינת אליה היא לפתור מבחנים קודמים של בחינת הסיווג (של הטכניון).

בנוגע לשאלה השנייה, במערכות מידע והנדסת תוכנה צריכים לעשות רק את בחינת הסיווג במכניקה.
אם תחשוק נפשך בקורס פיסיקה 2 או 2ממ (מעטים האנשים שנפשם חושקת באחרון) תצטרכי לעבור את בחינת הסיווג בחשמל ואופטיקה.
(תוך כדי התואר יש כמה מקצועות מדעיים שבוחרים מביניהם, אז מלבד פיסיקה>1 יש גם כימיה וביולוגיה.)

מקווה שזה עונה לך על הכל, בהצלחה =]
(אגב לא שמתי לב להרבה מדמחניקים מהטכניון שמגיבים כאן, אז סתם שתדעי שאפשר לשאול גם בפורום של הסטודנטים בטכניון http://techstud.net או באחת מהקבוצות בפייסבוק).

למעלה