פיזיקאים

NameLess82

New member
פיזיקאים

אני רוצה ללמוד פיזיקה, אבל אני חושש שלא יהיה לי תעסוקה במקצוע. יש פה פיזיקאים? במה אתם עוסקים?

2_be

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif

פיזיקאים יכולים להשתלב במחקר ובחברות היטק. אני מניחה שמתישהו יגיעו גם הפיסיקאים של הפורום:)

Palindrom

New member
אם אתה רוצה ללמוד פיסיקה

לך תלמד פיסיקה. עם תואר ראשון יהיה לך לא קל מדי למצוא עבודה, אבל אם אתה להיות פיסיקאי, אתה חייב בכל מקרה לעשות תואר שני (ומומלץ שגם שלישי). עם תואר גבוה עבודה לא תהיה בעיה (מחקר, פיתוח, כמו שבי אמרה גם חברות היי טק, במוסדות להשכלה גבוהה, ולמקרה שכל זה יכשל אני חושב שראיתי אתמול שבורגר ראנץ' צריכים עובדי מטבח
). בכל מקרה אם אתה רוצה ללמוד- לך תלמד. פיסיקה זה דרך חיים, לא רק מקור פרנסה. אם יש לך את זה בדם ששום דבר לא יגרום לך לאבד את זה.

אחמס1

New member
מצטרף לשאלה

אני גם נרשמתי לפיזיקה בטכניון. עכשיו, ברור לי שזה לא נגמר בתואר ראשון. בטכניון יש מסלול תלת שנתי לBA וארבע שנתי לBSc, אם אני רוצה תואר שני, עדיף לי ללכת למסלול הקצר יותר נכון? כי אני לא צריך תואר מהנדס. ומה מערב תואר שני בפיסיקה? כמה זמן, כמה עולה?

prefect

New member
תשובות

המסלול הארבע שנתי הוא מסלול עם התמחות באופטיקה ואלקטרואופטיקה. מיותר לחלוטין למישהו שלומד פיסיקה כדי להמשיך בתחום (והדרך היחידה לעשות את זה היא לעשות תואר שני ושלישי). המסלול מתאים למישהו רוצה להתחיל לעבוד בהיי-טק לאחר סיום התואר ונותן התמחות מוגדרת. תואר שני מערב מספר קטן יחסית של קורסים (כ-30 נקודות, תלוי ברקע שיש לך מתואר ראשון. תואר ראשון (BA)זה בערך 120 נקודות). עיקר המאמץ משקיעים בעבודת מחקר שבדרך כלל לוקח שנה וחצי-שנתיים לסיים אותה. בההרבה מקרים זה לא עולה כלום (אם היית מספיק טוב בתואר ראשון ומקבלים אותך כמילגאי)

אחמס1

New member
30 נקודות? זה לא הרבה,

ואני יכול לקחת חלק מהקורסים כבר בתואר ראשון ועוד יותר לקצר? יש סיכויים טובים לקבל את המילגה? היה נדמה לי שקראתי איפשהו שאפשר לשלב דוקטורט עם התואר השני, או לדלג על תואר שני, יש לזה בסיס במציאות? שוב תודה.

יש מסלולי דוקטוראט ישירים

אבל זה לא קיים בכל המחלקות. צריך לברר. 30 נקודות זה לא נשמע הרבה וזה גם לא הרבה אבל מסטרנט מלגאי שמתרגל או מדריך מעבדה וצריך לסיים מחקר בשנתיים (מלגת מאסטר מוגבלת לשנתיים) עלול למצוא את עצמו נלחץ לקראת הסוף. אבל, הרוב המכריע מסיים בזמן.

חולק עליך בעניין ה"לא עולה"

המלגות שמציעות האוניברסיטאות בימים אלו הן (לדעתי) פגיעה באינטיליגנציה ובכבוד של הסטודנטים. לצערי הרב האוניברסיטאות מנצלות את המצב הקשה בשוק העבודה ומשלמות מלגות בדיחה של 4000 ש"ח. (וגם על פחות מכך שמעתי) כשאתה אומר "לא עולה", צריך לקחת בחשבון גם אובדן של שכר אלטרנטיבי. שכר ממוצע של בוגר תואר ראשון במדעים. אני לשמחתי מצאתי עבודה שמספקת לי משכרות כפולה, ניסיון בעבודה ואת כל הזמן לביצוע המחקר (אני עושה מאסטר בביו-חומרים) בהצלחה לסטודנטים החדשים.

netzach

New member
מה זה BA בפיסיקה ?

באוניברסיטת בן-גוריון תואר בפיסיקה הוא רק B.Sc ולא שמעתי שיש משהו אחר. כדאי לבדוק את העניין היטב.

NameLess82

New member
כן את זה אני יודע אבל

תודה לכל מי שענה לי. אני יודע באיזה תחומים פיזיקאים יכולים להשתלב, וסבבה שאני אוהב את זה והכל. ועשיתי כמה בירורים לפני שנרשמתי, ככה שאני יודע שיש עבודה בחברות היי טק ובהשכלה גבוהה וכל זה. העיניין הוא שהביקוש הוא נמוך. סך הכל חברות היי טק צריכות יותר מהנדסי תוכנה מאשר פיזיקאים. אני מחפש אנשים שבאמת למדו פיזיקה ומצאו עבודה ולא סטודנטים (בלי שום זלזול, באמת), ואם הם מוכנים לענות אז שיגידו גם במה חברים שלהם שסיימו עוסקים היום. דודה שלי עובדת בחברת כח אדם שמתמחה באנשי היי טק והיא אומרת לי שזה מאוד מאוד נדיר שצריכים פיזיקאים, ממש ביקוש זניח, לרוב מחפשים מהנדסי תוכנה שסיימו אוניברסיטאות.

prefect

New member
הטעות הגדולה ביותר שאפשר לעשות

זה ללכת ללמוד משהו שלא מעניין אותך בגללש שיש בזה כסף או משהו בסגנון. הבעיה הגדולה עם פיסיקה היא שאף אחד לא צריך פיסיקאי ממוצע מינוס. מהנדס ממוצע מינוס ברוב המקרים לא יהיה הרבה פחות טוב ממהנדס מבריק בתכנון של משהו סטנדרטי שבדיוק לימדו אותו לתכנן. אף אחד לא רוצה פיסיקאים גרועים באקדמיה, בהיי-טק צריכים אנשים שיודעים לעשות משהו מוגדר, ולא כאלה שיש להם רקע מכל הכיוונים, לכן יעדיפו מהנדס שזה בדיוק מה שלימדו אותו לעשות. פיסיקאים דרושים באמת רק במקומות שמפתחים דברים חדשים מבחינה עקרונית, ומכוון שיש מעט מאוד מקומות כאלה, יקחו לשם רק את הטובים. הפיסיקאים הפחות טובים נופלים בין כל הכסאות..

אני מהנדס ../images/Emo7.gif

לדעתי לא עבדת יום אחד בהיי-טק, תקן אותי אם אני טועה. מה שאמרת לא מדוייק. עבודת ההנדסה תפקידה לקחת עקרון פיזיקלי (אשר פיזיקאים, כימאים וכו' פיתחו במעבדה) ולהופכו ליישומי. לעיתים קרובות היישום (מחוץ למעבדה) הרבה יותר קשה לביצוע. לדוגמא: תאי דלק, העקרונות הכימיים ידועים כבר עשרות שנים. אבל יעברו עוד כמה שנים טובות עד שניתן יהיה לקנות מחשב נישא המופעל באמצעות תא-דלק או לנסוע ברכב המונע ע"י תא-דלק. ישנן עוד הרבה דוגמאות למוצרים שעבודת הפיתוח שלהם נמשכה שנים על גבי שנים וזה לאחר שנרשמו הפטנטים והעיקרון "עובד" במעבדה. זו בעצם הסיבה שיש צורך בכ"כ הרבה מהנדסים ובכ"כ מעט פיזיקאים\כימאים, יישום העקרונות מסובך. זה נכון שיותר קשה למצוא פיזיקאי מרובע ומקובע מאשר מהנדס כזה (יש הרבה) וזה נכון שבעבודת ההנדסה יש הרבה עבודה שחורה והרבה קורלציות. (זה קיים גם במחקר פרופר) וזה לא נכון שבהיי-טק צריכים שיודעים לעשות משהו מוגדר, ולא כאלה שיש להם רקע מכל הכיוונים וגם אם אתה צודק (אתה לא) למה להעליב

prefect

New member
מסכים לחלוטין../images/Emo45.gif

האמת שבזמן שכתבתי את ההודעה השתדלתי שזה לא יישמע כאילו שהפיסיקאים עושים משהו חכם ומהנדסים לא. כנראה שזה בכל זאת נשמע ככה. כל מה שניסיתי להגיד זה שבסופו של דבר מבחינת התעסוקה עדיף להיות מהנדס גרוע מאשר פיסיקאי גרוע, כי המהנדס יידע לעשות לפחות את הדברים הטכניים.. (וכן, גם אני מהנדס.. בעתיד הקרוב..
)

Palindrom

New member
אם אצטט את אלברט אינשטיין

Science is a magnificant thing... as long as you don't have to live from it! עכשיו ברצינות... אני לא חושב שיש כאן פיסיקאים בעלי תואר שלישי שמסתובבים בפורום, יש להם בטח משהו יותר טוב לעשות. מה שכן אני מכיר פיסיקאי אחד בעל תואר שני, ולו אין שום בעיה בקשר לעבודה... כמובן שזה לא אומר הרבה, אבל הוא היחיד שאני מכיר (מלבד כמובן המרצים שלי... אבל זה לא חוכמה כי ברור שלהם יש עבודה).

atheist22

New member
פיזיקאים

אני מכיר פיזיקאים בעלי תואר ראשון\שני\שלישי שעובדים בתעשיה. במקרים מסויימים מחפשים לאותו תפקיד עובדים בעלי תואר דומה כלשהו. זה יכול להיות מתמטיקה שימושית, פיזיקה או הנדסה. אז הבן אדם לומד את התפקיד שלו. כל מה שצריך זה רקע מתמטי, רקע פיזיקלי ושכל. ראיתי במה מתעסקים בעלי תואר שלישי בפיזיקה בתעשיה ואני חייב להגיד שזה ממש לא מה שאני הייתי רוצה לעשות אם היה לי תואר שלישי בפיזיקה (כמובן שאני מדבר רק על מקרים שאני מכיר וזה לא בהכרח מייצג). אני לא בטוח אבל שיש לי הרבה זכות לדבר כי עם כל האהבה הגדולה שלי לפיזיקה הלכתי ללמוד הנדסת חשמל מכל הסיבות הלא נכונות(ועשיתי טעות). ועכשיו בצבא אני לא מתעסק לא בזה ולא בזה.

למעלה