פיוז שרוף??!??!

the new kid

New member
פיוז שרוף??!??!

אהלן, סיפור: חבר שלי מספר לי שנשרף לו הפיוז במגבר (25 וואט, טרנזיסטור). מעולם לא שמעתי על דבר כזה. שאלתי אותו האם זה מווליום גבוה או הספק גבוה או אולי נחשול חשמל בבית, אבל הוא טוען שלא. הוא החליף את הפיוז ומאז הכל תקין (לפחות כך הוא טוען). רציתי לדעת: האם שמעתם פעם על מישהו שנשרף לו הפיוז במגבר? האם מישהו שרף פיוז במגבר שלו? אם כן, איך? אשמח לדעת איך זה קורה? האם זה משפיע על המגבר? סאונד? עמידות? משהו אחר? תודה.

Aviraman

New member
בגב המגבר

בדר"כ יש פיוז כדי לשמור על המגבר שלך כדי שאם יישרף כבר משהו זה יהיה הפיוז ולא משהו אחר. לבן דוד שלי נשרף פיוז בפנדר 30 וואט טרנזיסטורי כשהוא ניסה לשים כבל שונה של חשמל. אם נשרף לך הפיוז המגבר לא יעבוד לפי מה שידוע לי.

khammel

New member
AC30 שלי הלך ככה

נשרף פיוז ובאותה הזדמנות גם הלכה מנורה והלכו עוד כמה חלקים. למה זה קורה? שאלה טובה... אני מעדיפה להשאיר את הבמה למומחי האלקטרוניקה.

nivmaoz

New member
כמו כל מכשיר חשמלי גם למגבר יש פיוז...

הפיוז נועד להגן על כל מכשיר חשמלי כדי שלא יישרף המכשיר עצמו אלא הפיוז, בדרך כלל הוא נשרף כשיש קצר, שיכול להגרם מכל דבר (אפילו הדלקה וכיבוי של המגבר), ווליום גבוה לא קשור בכלל לפיוז, אלא לרמקול ולמגבר עצמו. ד"א כמו חוט להט במנורה, גם פיוז מתעייף, ולכן ככל שהוא ישן יותר כך הסיכוי שלו להשרף גבוה יותר. פיוזים ניתן למצוא אצל כל חשמלאי והם עולים שקל או שניים.

khammel

New member
האם יש דגמים/חברות שמועדים לפורענות?

האם כמו שיש השוואות של מנורות מחברות שונות, יש גם ידע השוואתי בעולם הפיוזים -- האם ידוע שכדאי להימנע מחברות מסויימות או להעדיף רכיבים מסוג/דגם מסויים?

Mr MAG

New member
לא, זה כ"כ לא עקרוני.

פיוז הוא סה"כ מוליך דק יחסית ורגיש יותר לחום שדרכו עובר אחד הקטבים של הזרם. אם עובר דרכו זרם גדול מידי הוא יתחמם יותר מידי ופשוט ישרף, כמו שנורה נשרפת. בכך שהוא נשרף הוא מנתק את המעגל עליו הוא מגן מרשת החשמל. מה שכן, לכל מכשיר כדאי תמיד להחזיק בבית או בתיק נסיעות את הפיוזים הרלוונטיים. הם נשרפים וזה לא קשור לפיוז או למגבר אלא לסביבה וחבל להדפק כי אין פיוז. כמו שמחזיקים ברכב פיוזים מסוגים שונים שמתאימים לרכב צריך להחזיק גם לציוד אחר כמו ההטלויזיה, המגבר וכו'. אם הפיוזים נשרפים כל הדלקה, אז יש בעיה בציוד עצמו.

yoavse

New member
אמממ

לי יש את הסטודיו פרו 112- פיוי התאמנתי עם הרכב שהיה לי במקלט ומקלטים ידועים בתור מקום של קפיצות חשמל (ככה אמרו לי) אז הייתה קפיצת מתח - הפיוז נשרף וכך גם הספק כוח למזלי המגבר היה באחריות ולא שילמתי אז המגבר לא עובד כשהפיוז שרוף וזה יכול לקרות מקפיצות מתח.

van halen

New member
הכל יכול להיות...

הנה טיפ: אני עובד אם מוצר שנקרא: gpt protector. בטוח שיש גם משהו דומה של חברות אחרות. זה עולה כמה עשרות שקלים ומגן מנחשולי מתח, ברקים, רשת חשמל לא משהו וכו'. אגב, אפילו חברת החשמל ממליצה להשתמש בזה! מומלץ לכל מכשירי החשמל הכבדים בבית: מזגן, מכונת כביסה, מקרר, מחשב (מאוד מומלץ), מגבר מנורות יקר... השקעה שמחזירה את עצמה בפעם הראשונה שיש ספק שרוף או משהו כזה.

yoavse

New member
GPT.

תהיתי - אפשר משם לפצל את החשמל וזה ישמור על כל המפוצלים?

khammel

New member
בערבון מוגבל

הרי מדריך DIY יש המון מלל בנושא גם בפורום hometheater וגם בפורומים הרלבנטים פה בתפוז.

למעלה