פיה!
(ולא רק פיה)

מֵירַב

New member
פיה!../images/Emo124.gif(ולא רק פיה)

מסתבר שגם לי כישורים "מורתיים"
כי מהשבוע אני מתחילה ללמד סטודנטים באוניברסיטה, דרך דיקאנט הסטודנטים... יש טיפים? מישהו? מישהי?
 

deathcaster

New member
בהחלט

כי גם אני מורה (והחודש עשיתי למעלה מאלף ש"ח !!! ואפילו נהניתי... כי הסטודנטית שאותה לימדתי קיבלה בסוף 95 ו-98) מלבדה לימדתי עוד 2 ומחר גם מישהי חדשה. אני מניח שאת רשמת "בדיקאנט" התכוונת ל"מרכז לסיוע אקדמי"....ובכן: טיפים: 1. הכי חשוב: לקחת את טופס ההפנייה מהדיקאנט. 2. למלא את הטפסים כמו שצריך ולדווח בפורטל כמו שצריך. (לא עברת סדנא ? ) 3. להבהיר בהתחלת השיעור עם כל סטודנט חדש את ה"אני מאמין שלך" ה"אני מאמין שלי" : "סטודנט יקר, אני לא כאן בשביל לעשות את שיעורי הבית שלך ו/או לכתוב לך את עבודת הסמינריון, אני כאן בכדי לסייע לך להבין יותר טוב את חומר הלימוד" 4. אם נתקלת בשאלה שאין לך מושג מאיפה בראו אותה... לא להיכנס לפאניקה ולהתחיל להמציא המצאות, כמו ה"מקבילית המוחות"
פשוט להגיד "עבור" חבל על הזמן שלך וחבל על הזמן של הסטודנט. 5. יש הבדל תהומי בין הנאמר לבין הנשמע, תדברי עם הסטודנט/ית בשפה שלו.... תסבירי לו כמו שהיית רוצה שיסבירו לך ולא כמו שמרצה טיפוסי מסביר (אחרת היו מספיקות לו ההרצאות והוא לא היה צריך אותך) 6. לא לשכוח לדווח על נסיעות בפורטל (לסמן V בעמודה המתאימה בכל דיווח על שיעור ושיעור. לשאלות נוספות... פשוט תשאלי.
 

מֵירַב

New member
המרכז לסיוע אקדמי ואישי שייך לדיקאנט../images/Emo13.gif

המווווווווון תודה על התשובה!!! 1 + 2 - אני כבר יודעת. 3. אני ממממממש לא מתכוונת לעשות, לכל מי שזה לא יהיה, את העבודה שלו. בחלום הלילה בצאת הכוכבים... 4 + 5 - תודה על העזרה. 6 - יודעת. בעיקרון אני אמורה ללמד ספרנות, מידענות, מחשבים ואינטרנט, אנגלית, כתיבת עבודות וסמינריונים וכו'. בהצלחה לי
הלוואי ואגיע ל1000 ש"ח, יעזור לי מאוד
מירב.
 

deathcaster

New member
הערה

לגבי 3 - אני רק הערתי את זה כי חשוב להבהיר על ההתחלה את זה, כי מקרה שקרה כך קרה - שחברי לספסל הלימודים גם מורה שם, ובא אליו איזה זאטוט לעזרה בפיזיקה והטמבל בא עם שיעורי בית ואמר לחבר שלי פשוט כך : "יאללה תפתור, תחזיר לי את זה פתור, הרי ממילא אתה מקבל על זה כסף" ושחבר שלי ובצדק, סירב, הדביל הזה הלך להתלונן עליו בדיקאנט. נכון להיום.... כבר 1200... והשבוע אני אמור ללמד עוד...
 

deathcaster

New member
תראי

אני לא יודע אם באמת הקשיבו לאותו דביל... אבל העובדה המצערת היא שמאז שזה קרה.... הוא לא לימד ולו דקה אחת.. חברי לספסל הלימודים... הוא אחד האנשים הטובים ביותר שהכרתי מימיי... הוא גם תמים מאוד.. במקרה הזה, זה היה לו כחיסרון.
 

מֵירַב

New member
Y Y Y

אין סיכוי שאני מכינה לאחרים עבודות, גם דיברתי על זה עם המרכזת וגם היא אמרה וכו'... וככה אתה אומר שהוא לא לימד יותר? מוזר! ועצוב
 

deathcaster

New member
כל מה שכתבתי הוא ......

שפשוט לא הפנו אליו יותר סטודנטים ולי הפנו כבר 4 .... (ואני יודע שאלו שאני לימדתי, במשוב שעשו להם נתנו עלי חוו"ד טובה... אז לכי תדעי .. דעתו של סטודנט כנראה כן קובעת)
 

mesoo

New member
זה מה שנקרא שיעורי עזר?

האם יש את זה גם בטכניון?
 
למעלה