פיה בדיקות גנטיות.

d a p h n a

New member
כן, זה באמת היה קצת מעיק

אבל לפחות עשו לי את כל הבדיקות בשוונג אחד.

דווקא כשהיינו צריכים לעשות איזו בדיקה גנטית לקטנטן, בחרנו לעשות לו ברוק ולא בדם כי לדקור תינוק בן ארבעה חודשים נראה די אכזרי, ואמנם לקח הרבה זמן להוציא ממנו דגימת רוק, אבל הוא מאוד נהנה מהתהליך, ועשה חיינדעלך לבודקת כל הזמן.

foofoo77

New member
זה מה שהסבירו לי במכון

גם הריון מטה תוצאות
בכל אופן עשיתי אני נשאית הוא לא , נגמר הסיפור מבחינתנו (ומזל גדול כי גם ככה היו בעיות אחרות).

Norma Desmond

New member
לנו הציעו 18 בדיקות

6 מתוכן בחינם- טיי זקס, ציסטיק פיברוזיס, x השביר, spinal muscular atrophy, דיסאוטונומיה משפחתית, וקנוון.
כל היתר בתשלום- כל בדיקה עלתה 70 ש"ח במאוחדת שיא (שלי)

שנינו אשכנזים

Wednesday

New member
מישהו בירר לגבי החזר מביטוח פרטי על בדיקות

הכוונה לביטוח דרך חברות הביטוח, לא הביטוחי-פרמיום של הקופות (מגן זהב/ מושלם/מאוחדת עדיף ושות') ?

זה תלוי בפוליסה שלך

זה לא חד משמעי.. יש פוליסות בהם יש החזרים ויש כאלה שלא. פשוט פתחי את הפוליסה ותקראי (זה בד"כ בנספח יעוצים ובדיקות או "אמבולטורי")

JoIIy Roger

New member
לא עשיתי את כל הבדיקות

הציעו לי סל של 7 בדיקות גנטיות, אותן עשיתי. בנוסף יש בדיקה שעושים דרך משרד הבריאות נדמה לי X שביר.
הכי חשובה בעיניי בדיקת ALS, גם אותה עשיתי למרות המחיר שעלתה לי אז.

JoIIy Roger

New member
ניסית לשאול את הפקידות בקופה?

איך מקבלים הפניה ואם בכלל יש צורך בהפניה?

עשיתי לפני כמעט שש שנים אני לא זוכרת כלום.

Deanna2688

New member
האמת אני לא סומכת עליהן כל כך.

סבבה שיש בדיקות שהן יחסית גנריות לכלל האוכלוסיה.
אבל המצב אצלנו באמת קצת חריג, ואני קצת חוששת ללכת למשהו כללי כל כך.

JoIIy Roger

New member
תשובה

בכל קופת חולים יש גנטיקאי. נחשב כרופא מומחה שאי אפשר לפנות אליו בלי הפניה.
בעלך צריך לפנות לרופא המשפחה שלו ולבקש ממנו הפניה ליעוץ גנטי מכוון שיש לו במשפחה ALS.
הוא יכול לשאול את הפקידות בקופה אם אפשר לפנות ליעוץ גנטי בלי הפניה מרופא משפחה.
באיזו קופה אתם חברים?

miss buttons

New member
דיאנה, אם את רוצה יש לי המלצה ליועצת גנטית

מעולה שמקבלת באופן פרטי עם החזר ממכבי (יוצא שזה יעלה לכם בערך 200 ש״ח אחרי החזר, אם יש לכם מגן זהב). ליועצות גנטיות של מכבי יש תורים ממש ארוכים בדרך כלל (כלומר, תקבלי תור בעוד חודש במקרה הטוב), אלא אם תנדנדי במוקד כל יום לבדוק אם התפנה איפושהו תור, ואז יש סיכוי שזה יהיה גם בצד השני של כארץ (כמו שקרה לי פעם אחת).
אנחנו הלכנו גם ליועצת במכבי וגם ליועצת פרטית (בשני מקרים שונים) ואין בכלל מה להשוות.... הפרטית ישבה איתנו מעל שעה ועברה על הכל ביסודיות. היועצת במכבי הדפיסה לנו מסמך סטנדרטי (ממש עשתה קופי פייסי מקבצים שיש לה) ושלחה אותנו לדרכנו כעבור 7 דקות.

Deanna2688

New member
אני מאוד רוצה :)

אני יכולה ללכת אליו לבד, או שאני צריכה הפניה ממכבי?

miss buttons

New member
לבד, ללא הפנייה. את משלמת בצ׳ק ומגישה את

החשבונית למכבי לקבלת החזר. אני שולחת לך במסר את השם של הרופאה ואת מספר הטלפון האישי שלה.

את צריכה גנטיקאי

אני בכללית אז אני לא יודעת איך זה עובד במכבי אבל כשלי היה צורך בגנטיקאי באופן דחוף השתמשתי באופציה מסויימת של הכללית בשם התייעצות עם מומחה [3 פעמים בשנה ניתן להיפגש עם מומחה באופן פרטי כביכול וזה עולה רק 100 שקלים, הקופה משלמת לו את ההפרש] וכך קבעתי לי תור עם גנטיקאי בעל שם ממש מהיום להיום. יש משהו דומה במכבי?

miss buttons

New member
כן, יש משהו דומה

3 פעמים בשנה אפשר ללכת לייעוץ אצל רופא פרטי מרשימת יועצים של מכבי ולהגיש חשבונית להחזר (של 80% ועד תקרה של 609 ש״ח אאל״ט).

למעלה