פיה בדיקות גנטיות.

Deanna2688

New member
פיה בדיקות גנטיות.

יש כאן מישהי שעברה בדיקות גנטיות במכבי לאחרונה, ויכולה להסביר לי איך זה עובד?

miss buttons

New member
אם לפני קצת יותר משנה נחשב לאחרונה אז כן...

את קובעת תור בטלפון במוקד של מכבי. אצלינו בסניף זה קורה אחה״צ. את מגיעה עם כרטיס מכבי, שואלים אותך למוצא שלך ושל בן הזוג שלך, מחלות תורשתיות ידועות במשפחה וכו׳, מכניסים את זה לתוכנה במחשב שמחשבת לך איזה בדיקות כדאי לכם לעשות. חלקן הקטן ממומן על ידי המדינה, היתר בעלות של 80 ש״ח לבדיקה. את יכולה ללכת ״לחשוב על זה״ אם את רוצה או שיקחו לך דם במקום. תשובות תוך חודש בערך.
בהצלחה.

foofoo77

New member
אני ויתרתי על שירותי הקופה

וניגשתי למכון הגנטי בתל השומר ושם בשניה ושליש הוציאו לי את רשימת הבדיקות ולקחו ממני דם.
כשמצאו נשאות ביקשו שנבוא לייעוץ גנטי והנחיה היה ממש קל ופשוט.

foofoo77

New member
כמו בקופה

הבדיקות חינם הן חינמיות
מה שבתשלום עלה 80 ₪ לבדיקה
לא צריך לקבוע תור לאחיות ופשוט מגיעים כל בוקר בין 8 ל 11.

Cafe Latte

New member
אאל"ט, שניכם אשכנזים,

יש סה"כ משהו כמו 10 בדיקות.
5 בחינם (דיסאוטונמיה, סיסטיק פיברוזיס ועוד כמה דברים נוראיים), וכל השאר עולות כסף (בהתאם לבטוח שלך, אני מניחה?). האחות מסבירה לך את חומרת כל מחלה, ואת מחליטה מה לעשות (נניח יש דברים שהם יחסית קלים, כמו מחלת גושה - אני החלטתי לא לוותר על הבדיקה, למרות שבצורה הקלה של המחלה, מדובר בחרשות, אם אני זוכרת נכון...). אני פשוט עשיתי הכל. תוצאות מקבלים אחרי בערך חודש, ואני כבר עשיתי את זה כשהייתי בהריון.

לאטה, אני עשיתי במכבי, שנינו נחשבים לאשכנזים,

רק בדיקה אחת היתה בחינם, על כל שאר 14 הבדיקות שילמנו.

הבדיקה היחידה שויתרתי עליה היא חירשות,
אני לא חושבת שילד חירש זה משהו שהייתי מפילה היריון בגינו.

בכל מקרה דיאנה- קובעים תור, מגיעים, האחות לוקחת דם, אם יש משהו חריג מתקשרים אלייך מהמעבדה.

krina

New member
את בטוחה שרק אחת חינם?

זכור לי שיש שלוש מטעם המדינה, בלי קשר לקופה (כשבכל מקרה אנחנו עשינו גם כן במכבי ואשכנזים).
אנחנו הרצנו הכל, מה זה משנה כבר עוד מאה שקל. שנדע אם יש לנו גנים דפוקים.

יש את הטייזקס לגברים, אבל בעלי עשה בסיבוב

הקודם אז לא היינו צריכים, באמת שכחתי מזה...

foofoo77

New member
בדיקת טאיזקס היא לא לגברים בלבד

אלא בגלל הגלולות אפשר לקבל תשובות חיוביות כשבעצם אין נשאות.
אני עשיתי את הבדיקה וכשהנשאות שלי התגלתה גם בעלי עשה את הבדיקה.

זה שהיא לא לגברים בלבד אני יודעת, אבל נהוג

שגברים עושים אותה.
לא היה לי מושג שזה קשור לגלולות.

d a p h n a

New member
עד כמה שידוע לי זה לא קשור לגלולות

מה שאמרו לי היה שזו בדיקה שבה בדרך כלל מספיק לקבל תוצאה של בן זוג אחד בלבד (כי רק אם שני בני הזוג נשאים יש סיכוי למחלה), ומאחר ונשים עוברות המון דקירות ובדיקות סביב ההריון, בדרך כלל מעדיפים את הבדיקה הזו לעשות לגבר כדי לחסוך לאישה בדיקה אחת.

לכל הפחות, אני יכולה להגיד שאני עשיתי את בדיקת הטיי-זקס הרבה הרבה לפני שבכלל חשבנו שנרצה ילדים, רק ליתר בטחון, בגלל שיש נשאות במשפחה שלי. אף אחד לא הביע התנגדות לכך שאני אעשה אותה או שאל אותי האם אני לוקחת גלולות על מנת לוודא שאין עם זה בעיה.

Cafe Latte

New member
האמת שקראתי דווקא משהו שקשור לגלולות

ולבדיקה הזאת. וממילא עושים עוד איזה 9 בדיקות גנטיות אחרות
אז כבר לוקחים גם בדיקה 10 (במקרה והאישה עוברת את כל הבדיקות הגנטיות, כן?).
מה שכן, לפני ההריון, היתה לי חרדה איומה מבדיקות דם (הייתי עושה בדיקות דם רק בשכיבה ועם הבן זוג נוכח
), ועכשיו כבר אין לי
(אחרי איזה 7 בדיקות דם שמאחורי). אני עדיין לא מתה על זה, אבל זה כבר לא אישיו גדול כמו פעם. מזכיר לי את האחות בקופ"ח העירונית, שהיתה שואלת אותי בילדות "אם את פוחדת כ"כ מבדיקת דם קטנה, איך תלדי???".

אז ממש לא כדאי

לספר לך שאני נאלצתי לעבור בדיקת דם כל יום משבוע 29 עד 34?
האמת שאני לא מפחדת מהן- סתם אין לי ורידים וזה היה סיוט

d a p h n a

New member
את הטייזקס עשיתי בארץ כי זה בחינם

אבל את יתרת הבדיקות עשיתי בארה"ב, ושם היתה פרוצדורה חדשה: לקחו דגימת רוק במקום דגימת דם, ובדיקת רוק בדקה משהו כמו 100 מחלות שונות, כולל כל המחלות האשכנזיות הסטנדרטיות ועוד הרבה הרבה אחרות. אז רק הייתי צריכה לירוק די הרבה לתוך מבחנה פעם אחת, וקיבלתי תוצאות על הכל (כולל שוב תוצאה של הטייזקס, למרות שכבר היתה לי.)

פלגיה

New member
אחרי שהשתתפתי במחקר

שגרש דגימת רוק הבנתי סופית שאני מעדיפה בדיקת דם

d a p h n a

New member
האמת שבדיקות דם לא נורא מטרידות גם אותי

אחרי שהיתה לי אנמיה כשהייתי ילדה ובמשך כשנה היו צריכים לעשות לי בדיקת דם פעם בחודש.

וטוב שכך, כי בין כל הדקירות שעברתי בהריון, הייתי צריכה לעשות העמסת סוכר 4 פעמים (פעמיים 50, פעמיים 100).

פלגיה

New member
הצחיק אותי

כי אמרו לי "דגימת רוק" וחשבתי שזה אחלה. לא פולשני, ופשוט. אבל הניסיון למלא מבחנה שלמה ברוק היה כל כך קשה, ומגעיל, שבדיקת הדם עדיפה.
וגם אני, אחרי 6 שבועות של צהבת בכיתה ו', מחוסנת לחלוטין. מלבד וריד שמתמוטט וחומק (בעיה של האחות) אין לי בעיה עם בדיקות דם.

למעלה