פיגוע בצריפין

Charlie

New member
פיגוע בצריפין../images/Emo16.gif

בעת כתיבת שורות אלו נימנים כ-6 הרוגים הי"ד בפיגוע התופת היומי, בכניסה למחנה צריפין. לא אכתוב על מחדל הגדר, שבוודאי יכנס בעוד כ-20 שנה למצעד האיוולת הישראלית החל בפרשת לבון ("עסק הביש"), המשך במלחמת יום כיפור וכלה בכניסה לביירות ב"מבצע" "שלום" הגליל. (ולא חסרות שגיאות בקנה מידה היסטורי בין הנ"ל) גם לא אמליץ "לשבור להם את העצמות" , לגרש איש זה או אחר, לחסל איש זה או אחר, לכבוש שטח כזה או אחר והכל בשם אלהים זה או אחר. הלאה ההתלהמות. דבר קטן צד את עיני היום - קביעה של גורם במערכת הביטחון שהודיע כי "חוסלה תשתית הטרור של החמאס בחברון לאחר חיסולו של המחבל אחמד באדר". אוי לאזניים שכך שומעות, ואבוי לפה שכך דיבר. אני נזכר בהצהרתו של הרמטכ"ל על "ניצחונה" של ישראל מעט לאחר שההודנה המיתולוגית נכנסה לתוקף. עוד ניצחון כזה ואבדנו. חיסלתם את "תשתיות הטרור"? כבר שנתיים אנחנו מחסלים את "תשתיות הטרור". כמה חבל שהתשתית הזו איננה מבנה, או גשר או מפעל או אפילו כביש. התשתית הזו היא בני אדם הגם שחלקם אינם ראויים לכינוי בני אדם אלא תתי-אדם. אולי כדאי לחשוב בכיוון אחר. ודי לחכימא ברמיזא. אילו ברברה טוכמן היתה כותבת ספר המשך ל"מצעד האיוולת" שלה ללא ספק - ממשלות ישראל לדורותיהן היו "זוכות" לנתח נכבד בספר. די לטימטום!

עמרי ר

New member
ועוד פיגוע, הפעם בירושלים

רק פתרון אחד: חיסול הרוצחים הנאצים האלה, עד האחרון שבהם. כך עושה כל מדינה שוחרת-חיים, כך חייבת לעשות גם ישראל. אין פשרות עם רוצחים נאצים.

masorti

New member
אבו-מאזן ואבו-עלא גולים בתוניס?

40,000 הרובים של המשטרה הפלשתינית הוחזרו לימ"חים של צה"ל? אם התשובה לשאלות הנ"ל היא שלילית, אז הרש"פ חיה וקיימת ואף בועטת (בנו).

Charlie

New member
מסורתי

החבר'ה הללו ישבו בטוניס וניהלו נגדנו אינתיפאדה של שנים בסוף שנות ה-80. בן-לאדן יושב במערה איפשהו אבל מנהל משם ג'יהאד באמריקה. בעידן הטכנולוגי דהיום אין משמעות למרחק או מיקום גיאוגרפי. נגרש את ערפאת, עבאס ואבו-עלא (לאן?) והראיס ימשיך להנהיג את המאבק נגדנו תוך שהוא מסתובב בכל בירות העולם, עם פני הקוזק הנגזל שלו, ובוכה על מה שקורה עם עמו. אגב, אני לא רואה שימוש רב מדי ברובים - דווקא חומרי נפץ לא תיקניים הם שהסבו לנו הרוגים רבים. זאת מבלי להזכיר את אלפי הרובים שיש להם שלאו דווקא ניתנו להם על-ידי רבין ונתניהו אלא נגנבו או הוברחו והגיעו לידיהם.

אריק ל

New member
גירוש לא יעזור, צריך לעשות לו משפט

צריך להגלות אולי את הבובות שלו לטוניס, אבל את ערפאת עצמו צריך לתפוס ולעשות לו משפט בירושלים על פשעים נגד האנושות (בדומה למשפט אייכמן), ובפירוט על פשעים נגד העם היהודי, נגד העם הלבנוני, נגד שקט במזרח התיכון, וכו'. לאחר מכן, יש לתת לו גזר דין מוות, בדומה לאייכמן. הסיבה לאמצעי זה היא כי הסכמי אוסלו נתנו לו לגיטימציה בינלאומית, ובאירופה הוא עד היום נחשב גיבור בינלאומי בסקלות של מהטמה גנדי. לכן גירוש לא יעזור הפעם. צריך לסיים את חייו של האיש, אבל לא בלי משפט, כדי שכל העולם ידע בדיוק מהם פשעיו של איש זה.

Charlie

New member
אני לא יודע אם הרעיון הזה כלכך טוב

ערפאת, אומן דיפלומטי ותקשורתי מהשורה הראשונה, יהפוך את המשפט הזה ל"אני מאשים" אחד גדול שלו - סמל המאבק הפלשתיני - כנגד התוקפנות, הכיבוש, הדיכוי וההרג של ישראל. ואתה יודע איך זה, כמו בספורט, כשאף אד מהצדדים הוא לא הקבוצה שלך אתה תמיד תהיה בעד האנדרדוג. ישראל תצטייר כגוליית ויאסר ידידינו כדוד. אנחנו, כסילים ואיוולים כדרכנו בקודש, "נצליח" להפוך את משפט הראווה של הנאצי המודרני לחרב פפיות. הרי זה כלכך מתאים למדינת החלם הזו. אגב, למי שלא שמע - ביום א' הקרוב תיפסק (נכון לעכשיו) בניית גדר ההפרדה. מסתבר שלא שילמו לקבלנים והם יעבדו עד סופ"ש הזה בקצב איטי (כך מתחילת השבוע) ובשבוע הבא יסלקו מהשטח את הכלים הכבדים ויפסיקו עבודתם. אני כבר שומע את צהלות השמחה של אנשי הימין מחד ויפי הנפש מהשמאל מאידך. אלה גם אלה, משיקולים פוליטיים צרים, חברו יחד, הלך הזרזיר אצל העורב, כדי לטרפד את בניית הגדר החיונית הזו. תהיו בריאים חבר'ה.

רונאל1

New member
תזכורת לפושע הגדר אורי אריאל

שבגלל אידיאולוגיה קיצונית ושולית שלו שאף אינה מייצגת את החלטות הממשלה אנו משלמים מחיר דמים כבד. הוא פועל בניגוד להחלטות ממשלה תוך ניצול סמכותו לזרוק כל מקל אפשרי לגלגלי הגדר שכבר מזמן לא הפכה לעניין פוליטי (ולראיה שהליכוד ממשיך את העבודה בעניין זה). דמם של הרוגי הפיגוע בצריפין על ידיו של אורי אריאל.

עמרי ר

New member
אה, הבנתי

אז מי שאשם בטבח הזה הם אינם הרוצחים ושולחיהם (ואלה שהביאו אותם לפה), אלא מי שלא שם את גדר ההפרדה בזמן. נו, מי שמדבר על אידיאולוגיה קיצונית ושולית...

עמרי ר

New member
ומעניין

כשאתה אומר שבבניית הגדר "הליכוד ממשיך את העבודה", אתה וודאי מתכוון לכך שפואד היה שר הבטחון, ולכן הגדר היא יציר כפיה של מפלגת העבודה. אז תסביר לי, במטותא, איך זה שנרצחי הפיגועים הם אשמת הליכוד וראש הממשלה גם בזמן שהעבודה ישבה במשרד הביטחון, ולעומת זאת הדברים הנכונים, לדידך, שקרו באותה התקופה ממש - הם נרשמים לזכות פואד והמפלגה שלו?

רונאל1

New member
האחריות של אורי אריאל והקרדיט לפואד

1. אין ספק שאורי אריאל לא יזם וחלילה לא אשם שיוצא מחבל חמאס ומחליט להתפוצץ. אבל הוא כן אשם בכך שלאותו מחבל היה קל להכנס לשטחי ישראל כי לא הייתה גדר הפרדה בכל האזור הזה וזאת על רקע עיכוב העברת כספים לקבלנים (שזה אגב מעשה נורא לכשעצמו שאדון אריאל צריך לשלם עליו - לא ייתכן שמדינה תתקשר בחוזים עם קבלנים פרטיים ואח"כ תמוטט אותם כי היא לא מעבירה להם כסף שהיא חייבת להם!). לא ייתכן שממשלה מחליטה להקים גדר ואילו ח"כ סורר ובמקרה זה גם די מטומטם, מחליט על דעתו שהוא יעכב את ב ניית הגדר או ימנע אותה. 2. להזכירך הליכוד הסטורית התנגד לבניית הגדר וטען שבנייתה בגדר סימון גבולותיה המדיניים של ישראל ולכן אסור לבנות אותה. זו הייתה אחת הסיבות לפרישה של פואד מהממשלה - הוא התחיל אותה כשר בטחון אבל כשהגיעו לאזורים במחלוקת שהיו קרובים יותר למ רכז הארץ בקו הירוק הליכוד התנגד. כמובן שעכשיו הליכוד כבר בפאניקה כי הטרור משתולל והם נכשלים במניעתו אז אריק ומופז מבינים שכן צריך לבנות גדר אלא שחברם הסורר למלפגה חושב אחרת. 3. באופן כללי תאמין לי שאני לא יותר אוהב את פואד ממך. אין לי שום בעיה למנות כשלונות של שרים לשעבר או ראשי ממשלות ממפלג העבודה. אבל גם לא צריך להיות להיפך כמוך - ולהתעלם מכל כשלונות הליכוד בכל נושא שבו נציגיו מטפלים - מגדר ההפרדה, דרך המצב הכלכלי ומצב החינוך וכלה במצב הבטחוני הרעוע.

עמרי ר

New member
רק להזכירך

הגדר הזאת זוכה להתנגדות חריפה גם של ארה"ב והקהילה הבינלאומית. ההתנגדות לה היא לא נחלתו הבלעדית של האיחוד הלאומי וח"כ אורי אריאל, מה גם שהפעילים ה"חרוצים" ביותר כנגד הגדר הם דווקא סהרורי השמאל הקיצוני, שפועלים בשטחים בצוותא עם הפלסטינים. בוא לא נהיה תמימים: אורי אריאל לא יכול למנוע את בניית הגדר. אם יש החלטת ממשלה, ואם האמריקאים יסירו את התנגדותם לתהליך, הרי שאף ח"כ בודד לא יוכל לעצור את הבנייה, גם לא ח"כ אריאל. ולבסוף, בפעם האלף: הטרור הפלסטיני לא ייעצר אם נכניס את עצמנו לכלא. הקסאמים והקטיושות לא מתרגשות מהגדר, וגם מחבלים מתאבדים ימצאו דרכים לעקוף אותה, תסמוך עליהם. פתרון-השווא התורן הזה לא יביא לנו את הגאולה, אלא רק השמדתו של קן הטרור הנאצי הזה, מתחילתו ועד סופו. נ.ב אני בהחלט לא מתעלם מהקילקולים שיש בליכוד, אבל אני מאוד מרוצה מהמהפכה הכלכלית-חברתית שמנהיג שר האוצר. רק שינוי של 180 מעלות בכל צורת החשיבה כאן יכולה להביא את הכלכלה הישראלית למקומות טובים, וזה מה שנתניהו עושה, בין אם תאהבו זאת או לא. המצב הבטחוני הרעוע יתחזק רק עם העלמות רשות הטרור והעומד בראשה (לא הליכוד הביא אותו לפה, ולא הליכוד הקים את אותה הרשות), ומצב החינוך הוא חולי בן עשרות שנים, שבאמת הגיע הזמן לטפל בו בצורה הרבה יותר רצינית ויסודית, כי שם טמון העתיד של החברה הישראלית. דווקא כתבתי עבודת סמינר בנושא לפני מספר חודשים, אם תרצה אשמח להעביר לך אותה לעיון

רונאל1

New member
הגדר והמתנגדים

1. התנגדות ארה"ב, האיחוד האירופי ופעילי שמאל קיצוני מאוד, קשורה כולה לעובדה שהגדר עוברת דרך כפרים פלסטינים על אדמותיהם וכיו"ב. לא נדמה לי שיש התנגדות בציר ליכוד-שינוי-עבודה-מרצ. 2. ח"כ אורי אריאל אכן עצר בעצמו את הגדר. תתפלא כמה כח יש לח"כ שעוד מחזיק בתואר ראש וועדה כדי לעצור או לקדם פרוייקט מסוים. ברגע שהוא לא מזרים כספים לקבלנים בניגוד להחלטת הממשלה הרי שהוא מסכן את בטחוננו. בסוף בגלל לחץ שיופעל על אריאל מחבריו לליכוד וכן לחץ ציבורי אחרי כל פיגוע הוא ישחרר את השאלטר ויבנה את הגדר השאלה היא רק למה צריך לשלם על הקפריזות של אדון אריאל בדם יהודי בינתיים? 3. הטרור הפלסטיני ירד מדרגה משמעותית לאחר בניית גדר בדיוק כמו שקרה בעזה שממנה לא יוצאים כמעט מחבלים מתאבדים. עם כל הכבוד לקטיושות וקסאמים, הצעצועים האלה לא גורמים 1% של נזק כמו שגורמים המחבלים המתאבדים שגדר אמורה להקשות עליהם מאוד להכנס לשטחינו. 4. עבודת הסמינר שלך - ככלכלן שעוסק בתחום, אכן אשמח לעיין בה. [email protected]

רונאל1

New member
על אחת כמה וכמה

כמי שהיה מעורב עמוקות בפרוייקט אומץ של אגף שח"ר במשרד החינוך זה יהיה רק יותר מעניין...אשמח אם תשלח ואני לא צוחק. אם אתה לא מרגיש נח אפילו תוריד את הפרטים שלך משם.

רונאל1

New member
ציון 92-93

1. קראתי. עבודה טובה ומעניינת. 2. הבקורת העקרית שלי נוגעת לזה שבחרת בית ספר אקסטרני קטן ולא משהו שקצת יותר מייצג את מערכת החינוך. אני חושב שאני מכיר את המנהל שראיינת ואם זה אכן הוא אז בכלל המערכת שלו אינה מייצגת את בעיית מעמד המורים מספיק טוב. 3. אחת המסקנות של הסמינר נוגעת בדיוק לעוד טעות במסגרת התוכנית הכלכלית - ביבי ביטל את ההטבות למורים בעיירות הפתוח, אותן הטבות שמשכו (וגם בקושי) מורים איכותיים ללמד בעיירות הפיתוח. הממשלה מקצצת במקומות הלא נכונים במערכת החינוך וכרגיל החלשים משלמים. מצטער הייתי חייב

למעלה