פיברומיאלגיה

linar1

New member
אני יודעת שזה קשה, אין בשלב זה

בדיקות המעידות חד-משמעית על מקור המחלה ולכן אין ממש טיפול מוגדר וכך גם היחס שאנחנו החולים "זוכים" מכל הכיוונים יחד עם זאת לאט לאט מתווספים מחקרים והוכחות על הסיבות להתפרצות המחלה ויש לקוות לטוב בעתיד. חג שמח לך ואיחולי בריאות,

dorgad

New member
מגיבה מבלי שקראתי תגובות אחרות

מחוסר זמן (אני בעבודה ונכנסת רק לגיחות קצובות), לא קרתי את התגובות האחרות, אז סליחה אם אני חוזרת על דברים שבר נאמרו: בשנים האחרונות אני משתכנעת יותר ויותר שלכל מחלה (פיסית, נפשית או המכונות "פסיכוסומטיות") יש רקע גני, והיא באה לידי ביטוי בעקבות טריגר חיצוני: סביבתי (כלומר - איכות סביבה) ו/או מתחים והשפעות מכל הסוגים. לגבי מחלות "פיסיות", לכאורה יותר קל לנו לקבל גישה זו. לגבימ מחלות "נפשיות" - קצת יותר קשה. אבל אם נתייחס לכל מחלה/תסמונת כצירוף של שני האספקטים - כלומר: כל מחלה/תסמונת היא פסיכוסומטית, קל יותר לראות את התמונה הכללית. באשר לתת"כ ולפברומיאלגיה - הן אינן שונות מבחינה זו מהתסמונות האחרות. מי שראה בסופ"ש האחרון את הלופ ששודר בערוץ 23 על-אודות הדיכאון (שרלבנטי לגבינו), "חולי-נפש" המתבטאים באמנות וסרט דוקומנטרי על ג'ון נאש, קיבל, לדעתי, חיזוק משמעותי באשר לכיוון זה. אם יהיה לי יותר זמן בהמשך - אכנס שוב ואפרט יותר. דור

למעלה