חמודה, אל תגיבי קשה ../images/Emo24.gif
המחלה אינה על פסיכולוגית או פסיכיאטרית, ואת יודעת שאני מתנגדת לטיפול התרופתי בנו בעזרת תרופות שכאלו. אז את ואני יודעות את זה, וגם חלק קטן מהרופאים. אבל... ההודעה נכתבה כך דווקא משום שאת ועוד כמה כאן נפגעות מהמילה. את נותנת
למילה המון כוח על חייך, גורמת לעצמך המון מצוקה וסבל מיותר. בחורף יורד גשר ואפור את יכולה להיות בדיכאון או ללמוד לחיות בשמחה איתו, או למרותו. בקיץ חם ומהביל ולפעמים קשה לנשום. אז את יכולה לצאת החוצה ולהזיע כמו בהמה, או לחפש דרכים ליהנות מחייך גם אז - בים, במיזוג, בלבוש קל. אז יש אנשים שלא מבינים וחושבים שאנחנו פסיכים. את יכולה לכעוס או להאמין להם, ואת יכולה להפיק מחייך את המכסימום. אני מזמן הפסקתי לנסות לשכנע אנשים שאני שונה מאיך שהם רואים אותי. מי שנעים לי איתם - אני איתם ומי שלא - אני לא. והמשפחה - אני ממעיטה מאוד ולא מתווכחת. זה שמישהו אומר - לא עושה את זה אמת. זה שאת מגיבה לזה - נותן לזה כוח על חייך. אני חושבת שאני לא משרישה את הסטיגמה - רחוק מאוד מזה. ההתמודדות עם המחלה קשה, והיא תובעת מכל אחד ואחת מאיתנו מחיר רגשי כבד. ההתמודדות עם התיסכול של: "אני רוצה ולא יכול/ה" יוצרת מצוקה. ואם תקראי את הודעתי שוב, בצורה קרה, תקראי שזה מה שכתבתי שם. אני מצטטת: "אז למה אנחנו פסיכיות? כי עם הצרות של המחלה, אפשר רק להשתגע!!!" ולפני זה חיזקתי את הבסיס הפיזי- פתולוגי: "האם יש לפיברומיאלגיה בסיס פיזי פתולוגי? - חד משמעית כן!!!" אז... שחררי! - אנשים יחשבו מה שיחשבו בלי קשר אליך. והם חושבים כך כי מה שהם יודעים על החיים - לא מסביר את המחלה. רק כשהרופאים ימצאו בדיקת דם או אחרת ש"תוכיח חד משמעית" מחלה בהגדרה הרגילה שלה, רק אז אנשים יאמינו ורק אז אנשים יקשיבו וינסו להבין את הקושי. לפעמים אני צוחקת, שאחת מאחיותיי תתייחס ברצינות למה שאני יודעת, רק כשאהיה רזה ועם הרבה כסף. אז מה? זה אומר שמי שרזה ועשיר יודע משהו על החיים? לא!! זה אומר שאחותי רואה דברים בצורה מאוד חומרית ושטחית, ומפסידה בגדול את כל מה שיכלה אולי לקבל ממני כאדם. האם לכעוס עליה בגלל שהיא שטחית? זה טפשי!! אז אנחנו נפגשות מעט, ואני מקפידה לא להיכנס לדיונים מעמיקים - על שום דבר!! ובין "מה נשמע?" ו"הכל בסדר" אנחנו מקיימות מערכת יחסים משעממת למדי
אז מה לעשות? להעניש את עצמי של מי ומה שהיא? שוב, זה טפשי!! אז אני חיה בעולם ומסביבי מלא אנשים שחלקם חושבים שאני מאוד חכמה ויודעת (וגם זה מוערך יותר מדי) וחלקם חושבים שאני טפשה, מניפולטיבית ועצלנית (ואני לא אף אחד מהם) ולמעשה, אני פשוט נאוה. אישה שחיה בעולם שלרוב בכלל לא רואה אותה כמו שהיא. וזה קשה! - אני מסכימה!! וכשהכי קשה וכואב ומתסכל - אז אני הכי מותקפת. אבל מה שחשוב הוא:
אני יודעת מי אני!! וזו האמת שלי, והיא שלי בלבד, ונכונה רק לי. כי האמת
שלך תתאים רק לך. אז ... דעי מי את! ותתעלמי ממה שאחרים חושבים ואומרים, ואם הם קרובים מכדי לא לראותם, מצאי דרכים לנטרל חלק מהדברים. יש דרכים לגרום לאנשים להפסיק לדוש במה שאת לא רוצה לדבר עליו. כן, זה מופיע מדי פעם, בעיקר בהתקפים - כשאת "על הקרשים" (הם מריחים את חוסר היכולת שלך להתנגד ולשלוט בסביבה) אבל החיים ככלל הופכים נסבלים.
כל כך הרבה מילים רק כדי לומר לך: שימרי אצלך את הכוח!! לא לתת אותו לאחרים, לא לתת אותו למילים או לרעיונות. את אישה חכמה - הפיקי מחייך את המירב עם היד שחולקה לך. ויש עוד אמירה אחת אחרונה - למחשבה... אנשים משקפים לך מחשבות שלך שאת לא מודעת להם או דוחה אותם. הם ישקפו לך את הפחדים, את הביקורת הפנימית שלך וכדומה. חומר למחשבה...
אל תלכי בגלל שאני (או אחרים) לוחצת לפעמים על כפתורים אדומים. זה כדי שכולנו נתמודד עם הדברים שקשים לנו בחממה כמו הפורום - זה בטוח יותר מאשר בעולם הרחב. כאן, אם זה ממש קשה - מישהו יישלח לך חיבוק.