פטנט

פטנט

אם המצאתי למי זה שייך? לי? למעסיק? האם בכלל חייב לגלות לו? ומה אם הפטנט כלל לא באזור המקצועי של החברה, האם גם אז שייך למעסיק? מה עושים? יש חוק מדינה בנושא? תקנה ?

N i X

New member
בחוזה שלך בטח יש סעיף לגבי IP

הייתי מתחיל משם...
&nbsp

BravoMan

Active member
פטנט לא ממציאים, פטנט רושמים.

קודם כל השאלה היא האם המצאת משהו (שאתה חושב ששווה פטנט), או שממש הצלחת לרשום פטנט בארץ ו\או בעולם.
&nbsp
אני לא עו"ד, וכדאי לך מאוד להתייעץ עם עו"ד אמתי ולא בפורום (או אם כבר בפורום, אז לפחות פורום משפטי ולא פה).
אבל, למיטב ידיעתי, החוק היבש (שים לב! יבש - המעסיק שלך יכול להחליט אחרת ולגרור אותך לבית משפט שם מה שיקבע זה כמה כסף תשקיעו) אומר שמה שיצרת במקום העבודה במסגרת העבודה שייך אוטומטית למעסיק.
&nbsp
מה שעשית מחוץ למקום העבודה, ומחוץ לשעות העבודה, וללא שימוש במשאבי עבודה אמור להיות שלך.

user32

Well-known member
מנהל
האם אתה עובד בחברת הי-טק?

קשה לי להאמין שבחוזה עבודה אין התייחסות לקניין רוחני שזה התוצר כמעט של כל עובד הי-טק. אולי אתה לא יודע איפה לחפש?

אם אתה לא עובד בחברת הי-טק (למשל מחלקת IT של איזה ארגון) אז אולי באמת לא טורחים להכניס לחוזה ענייני IP כי זה לא אכפת להם ובמקרה הזה צריך לברר מה אומר החוק.

כן. יש חברות פחות "מסודרות" ומכאן התעלומה היא-

אם בהעדר סעיף מפורש, יש איזה חוק מדינה (ברירת מחדל כזאת) שמונע ממני זכויות על הפטנט אם ארשום אותו, שמא יוכל המעסיק ביום מין הימים (לכשאתעשר מהפטנט.. נניח) לבוא ולתבוע לי את הצורה על כל המשתמע?

הזכויות שייכות למעביד רק אם היצירה "נעשתה תוך כדי עבודתו"

salachshabati
תודה
ולעצם העניין אם הבנתי נכון פראייר מי שחותם עם המעסיק על ויתור גורף של כל פטנט שהמציא , ובכך מוותר על חופש יצירה מחשבה והעצמה עצמית. אבל אני בעייתי בהבנת נקרא כך שקחו בערבון מוגבל

selalerer

New member
כשכל מקום עבודה שם פחות או יותר את אותו סעיף, אין לך ברירה

הי יבגני תודה. אתה בטוח או מעריך??

זה מה שאמרו לי ונראה לי מטורף כי חשבתי על זה רק בבית מחוץ לשעות הפיתוח . יש חוק שאתה נשען עליו יבגני?
תודה

יבגניי34

New member
ואם אני בטוח אז מה? אני יכול להיות בטוח ולטעות...

החוק במס׳ מדינות שכל creative work שעובד עושה, אם קשור ל business line של המעסיק, שייך למעסיק.
אני לא יודע מה החוק בישראל.
זה גם לא משנה - אם אתה עובד בהייטק, הסיכוי שאין לך סעיף מפורש בחוזה שעוסק בכך (ודורס את המצב המחדלי) קלוש ביותר.

klemiki

New member
אם עשית אותו בזמן העבודה

אז כן.
אם זה לא שייך לתחום עיסוק החברה, יהיה לו קשה לטעון שזה שלו.
&nbsp
בכל מקרה, פסיקות קודמות מראות שהמעסיק ראשי לרשום לעצמו את הפטנט ואת ההכנסות ממנו אך עליו לתת לך קרדיט על העבודה בפירסומים ולהכיר בתרומה שלך במסמכים רשמיים.

פטרוניזם בלתי נסבל אם כך

האם המעסיק , בתמורה לשכר על עבודתי השוטפת, רשאי ליטול ממני מחשבות ורעיונות פרטיים ???
למדתי באוניברסיטה, אולי גם הם יהיו שותפים במשכורת שלי ? הידע בזכותם לפי אותו היגיון

גם בית הספר התיכוני והיסודי מגיע להם רכיב מהמשכורת לא ?
אני עובד כדי לפרנס את המעסיק, מדוע המוח שלי על שלל הרעיונות הקריאטיביים שבו שייך לו? מדוע המדינה נותנת לכך יד? ירצה ירכוש ממני את הפטנט, אסכים - סבבה, לא אסכים - זה שלי.
היגיון לא מובן וסורי על ההתלהמות אבל אני צודק וחבל שהקהל לא מוחה על כך בפני מחוקקים שיכולים לשנות!

למעלה