פטל משונה

פטל משונה

רחלי טענה שלפי פטלון ועד הבית, על כל הדיירים לשלם מיסי ועד עד סוף החודש. לאחר בדיקה במוסך נמצא כי הרכב במצב פטיל. קניתי מעיל מפוטל בחצי המחיר בשוק. בין הגורמים לקיום חיים על פני הארץ, מונים מדענים את הפטל. התשובה שהגעתי אליה היא ת.ק.ן (תקנון/תקין/מתוקן). תשובה מס' 4 לפי לחמן התשובה היא ש.מ.ש - תשובה מס' 1. אני מודה זה נשמע יותר טוב וכנראה זאת כוונת המשורר, אבל האם עד כדי כך לא נכון להגיד שקניתי מעיל מתוקן? כאילו מעיל פגום שעבר תיקון ועכשיו מוצע למכירה בחצי מחיר?

demultiplexer

New member
עצה

לגבי הפטל הצפציפי הזה אתה צודק, זה ייתכן, ב"מעיל מתוקן" אין שום בעיה תחבירית. אבל תתחיל את החיפוש שלך לשורש מהמשפט האחרון, סטטיסטית המסיחים נמצאים למעלה, לפי קידום במועד האחרון לא היה אף פעם מסיח במשפט הרביעי ! אני התחלתי לפתור את הפטל הזה מלמטה והגעתי לש.מ.ש ממש מהר.

אני מודע לסטיסטיקה,

מן הסתם שאם הייתי רואה את השורש הנכון לא הייתה לי התלבטות, אבל בגלל שלא ראיתי שום דבר אחר והשורש התאים לשני משפטים ולעוד אחד "בערך", אז זה היה עדיף על כלום. רק רציתי לוודא שלא פיספסתי שום דבר ושאין עוד משהו שפוסל את ה"מעיל המתוקן".

זה לא נשמע אסתטי.

זה משפט שמצביע על שפה נמוכה משהו, כי אם כבר הביטוי הנכון הוא מעיל "מחודש". בפסיכו לא יהיו דברים כאלה.

demultiplexer

New member
ביואל גבע זה לא היה קורה..

ככה היינו מציקים למדריך שלנו בקידום על כל פדיחה קטנה...

חח

יש להם פשוט חומר דפוק. אני לא מבינה למה, הם המכון הכי גדול, אב חורג ללחמן ופשוט מביישים את עצמם. שיקחו כמה סטודנטים לבלשנות, למתמטיקה כי יש להם חשיבה מופשטת לאנגלית שישלחו אותם לכמה בחינות ויהיה אחלה חומר. לפחות עד תחילת שנת הלימודים אני ממליצה על מסטיק בומבה לאיש מפתח בהיגיון. אני בעד עצומה. __________________ בכל אופן, בקשר לקוג', מדמ"ח זה הפרקטי היחיד, לא שזה טורד את מנוחתי, הייתי הולכת לקוג' בלאו הכי. ובקשר לרפואה, כנראה, קבלו פסיכו גבוה ולא יודעים מה לעשות איתו. אבל כאלה לדעתי או שמתאהבים או שפורשים. רפואה זה יותר מדי סיזיפי ומשעמם למי שלא בעניין.

נו הרי הסיבה היחידה

שאני ניגש לפסיכומטרי היא כדי לשפר את העיברית הקלוקלת שלי.

כמו שאומרים בחלק מהמכונים

"אנסת" את המשפט! לפי ההיגיון הבסיסי במשפט "קניתי מעיל מפוטל בחצי המחיר בשוק" מעיל מתוקן לא יתאים פה....גם מעיל לא יכול להתקלקל ולכן זה לא תמיד מתאים. "קניתי מעיל משומש בחצי המחיר בשוק"- הגיוני מאוד שיהיו מעילים משומשים בשוק! מעיל שכבר השתמשו בו= מעיל משומש. ולכן התשובה היא שורש ש.מ.ש. ותשובה מספר 1 יוצאת הדופן, כיוון ש "לפי שמשון ועד הבית" לא היה ולא נברא...

למעלה