עוגיות שקדים
(אני לא רושמת מתכונים, דולה מהזיכרון אז רק מי שמוכן להסתכן ולאלתר) המתכון הבסיסי - מזה פשוט (וסליחה, זה היה ממש מזמן אז אני לא זוכרת מה המקור) מקציפים חלבון מביצה אחת (אבל רק קצת, לא לקצף ממש) מוסיפים שתי חבילות שקדים פרוסים ושלוש כפות סוכר חום מערבבים, מסדרים על נייר אפיה (בתבנית כמובן) לפי הגודל שרוצים ומשטחים. מעל - מפזרים עוד קצת סוכר חום. אופים בחום בינוני (פה אני לא 100% בטוחה) וכדאי לעמוד ליד התנור כי הם מהר מאוד עוברים ממוכנים פריכים לפיח מתסכל. (בערך 10 דקות, תלוי בתנור) התוספות שניסיתי: הכי טוב היה צימוקים וקינמון (תוספת של חבילת צימוקים קטנה ותיבול קינמון, אבל אז - 2 כפות סוכר חום. שוקולד צ'יפס - טעים ומעניין אבל מוריד מהפריכות. תפוחים מיובשים קצוצים ודבש (ניסיתי בראש השנה) - רע מאוד! יצא כמו גומי. אולי קצת דרמבוי? לא ניסיתי... חשוב להשטיח. עם עומק הן לא פריכות בפנים. (אבל לדאוג שהשקדים לא יפרדו. המתכון הבסיסי מוכר, אז אולי מישהו יכול להקליד לך מתכון מדוייק.