פטיו...

calya

New member
לא תמיד ../images/Emo13.gif

פאטיו צריך להיות סגור מארבע צדדיו כל שלא תהיה גישה מבחוץ עקרונית. אבל בבית שלי, למשל, הפאטיו נמצא בין הבית ובין הקיר של הדו שלי, כך שהוא בעצם ב"צד" הבית. הוא יכול להיות כמו חצר ספרדית פתוחה באמצע אבל אז צריך ללכת עם הסגנון ולייצר חדרים שנפתחים אל הפאטיו או לחילופין בית שעשוי כולו מסדרונות. היום קוראים "פאטיו" גם למשהו שמוקף ב-3 מצדדיו בקירות של הבית ובצד הרביעי פתוח לגינה. גם זו אופציה. המטרה היא להכניס אור לבית פשוט. הפאטיו יכול להיות מאד קטן ורק ליופי (כמו זה שקישרתי למטה) או גדול ושימושי כחצר (למשל אצלי, הוא 4.5 מטר על 5 בערך ויהיה בו ג'קוזי).

avi5199

New member
נכון פטיו לדעתי זו חצר פנימית באמצע הבית

עם בריכת דגים ומזרקה וצמחים ומקום לשבת בשמש ... כ 30-50 מטר מרובע, מוקף כולו בבית עצמו. אחרת זה מרפסת \חממה\ חלון בגג... אבל זה סמנטיקה ,
כי אפשר לקרא גם לסתם מרפסת שמש פטיו.

זו "מרפסת/חצר ספרדית"../images/Emo35.gif

בכל אופן זה מקסים. לו יכולתי לעשות דבר כזה אצלי, הייתי עושה זאת כגינה, ולא שטח שכולו מרוצף.

../images/Emo4.gifלא חובבת גינון יפני

הבו לי חורש, צמחיה עשירה, ג'ונגל קטן שישמח את ליבי
. הסגנון היפני המינימלי הממוזער והדי-ריק, עושה לי קר
ב
.

bar 23

New member
YYY נראה יפה לאללה!!!!

קליה ברגע שיהיו לי תוכניות מסודרות אני שולחת לך ואת חייבת לעזור לי לחשוב איפה אני משלבת דבר כזה יפה! (יש לי כבר כיוון אבל מעניין אותי לדעת מה יהיה הכיוון שלך...
).

calya

New member
נכון ? אני מעריצה של שרון נוימן.

היא בונה כל כך יפה, כל כך הטעם שלי (מודרני, קוים נקיים, מאד אסטטי). הלכתי אליה לקבל הצעת מחיר בזמנו ואני חייבת לציין שקצת חששתי ממנה שהיא תהיה סנובית כזו או מתנשאת. מצאתי אישה נעימה, מקסימה, נגישה שמאד כיף לדבר איתה ואני בטוחה שיכול היה להיות נפלא לעבוד איתה. הצעת המחיר, לעומת זאת, לא היתה ברמת הסוציואקונומית שלי לצערי
אני ממליצה להסתכל אצלה באתר. אני מאד אוהבת את שילובי הצבעים בטיח שהיא עושה על קירות תראי "בית באודים" תמונה 09 ו-12 למשל. את מה שהיא קוראת "אלמנטים" - תסתכלי "בית בקדימה 1" תמונות 09 ו-10 בדברם הכתומים מבטון שבנויים על הקיר ומשמשים להניח דברים עליהם ולנוי. את ה"קיר המתהפך" שלה - תסתכלי ב"בית בקיסריה" (זה הבית שלה, אגב) בתמונות 02 ו-08 בקיר הצהוב. זה קיר שעולה מהקומה התחתונה לעליונה בתוך חלל כפול כשבקומה התחתונה יש בו נישות מדפים כאלו לכיוון הסלון ובקומה העליונה יש בו נישות בדיוק לצד השני לספרים ודברים כאלו במסדרון לחדרי השינה. אפשר לראות גם קיר כזה כחול ב"בית באודים" תמונות 01 ו-05. אני אוהבת גם את הטריק שהיא עשתה בכניסה ב"בית בגבעת עדה" תמונה 03 של הקיר שכאילו חובק את הדלת. יש בזה משהו ממש אמהי כמעט. מתה עליה

ITCHAKG

New member
מעניין מאד מה היה סדר הגודל של ההצעה של

האדריכלית שאת כה מסמפטת. לאורך כל התקופה שאני גולש כאן בפורום אני נתקל בהתייחסות למחירים של אדריכלים לבתים פרטיים של כ-200 מ"ר בסכומים של 2500-3500 $ ואני חוזר וטוען שאלו מחירים לא ריאליים לאדריכל מנוסה בעל משרדון שעובד בצורה מסודרת והשירותים שהוא נתן כוללים גם פקוח עליון בצורה רצינית (ולא קטנונית) וסדר הגודל של מחיר הוא5-8 אלפי דולר לאדריכל עם רקורד וטאצ'. בפרוייקטים יוקרתיים נתקלתי גם בשכ"ט אדריכלי של 25,000$ והקונסטרוקטור גבה 7000$.

למעלה