פטיו...

bar 23

New member
פטיו...../images/Emo12.gif

מישהו יכול להאיר את עיני ולהסביר לי מה זה בדיוק הפטיו הזה שאתם מדברים עליו כל הזמן? מה המטרה של זה? אולי אפילו לצרף תמונות של כאלה.... פשוט לא נראה לי שמה שאני מכירה כפטיו זה מה שאתם מתכוונים אליו...

bar 23

New member
זה גם מה שאני מכירה כפטיו

חשבתי שמדברים על משהו אחר. דבר כזה מאוד יפה בעיני אבל נראה לי מיותר בתוכניות שלנו (השטח שלנו מלבני ובין כה יש לנו בסה"כ 10 מ' רוחב). כשחיפשתי בגוגל מצאתי משהו כזה שנורא אהבתי, אני אחשוב עם האיש והאדריכלית אם נלך על זה. (נראה לי מגניב לאכול מרק חם כשאת יושבת ומסביבך מבול. זה גם בטח מכניס המון אור. מעניין רק כמה עבודה זה לנקות את כל הויטרינות האלה...).

bar 23

New member
קודם כל-הקישור השני הוא זה שרלוונטי

הקישור הראשון לא. דבר שני חשבתי על עוד שימוש לדבר כזה-מרפסת עישון!
(לפי התמונה יש אפשרות לסגור ויטרינה גם בקו הקיר עצמו).

פאטיו עקרונית

הוא גינה באמצע הבית מעבר למוטיב העיצובי בבתים שאין להם הרבה קירות חוץ הוא משמש למיקום החלונות לחדרים שנמצאים במרכז הבית, שבלעדיו לא היו להם חלונות

bar 23

New member
אוקיי../images/Emo13.gif

ומה דעתך על הקישור שצירפתי? או שזה כבר לא נקרא פטיו וזה "סתם" מרפסת מקורה? (לא שזה משנה לי איך זה נקרא, זה יפה וזהו
).

זה קונסרבטרי

לא זוכרת איך מאייתים את זה באנגלית בכל רחבי אנגליה תמצאי אותם- זה למעשה הרחבה של הבית שנעשיית לרוב מאלומיניום וזכוכית אפשר בהחלט לקרוא לזה מרפסת מקורה
אבל זה לא פאטיו עפי המונחים המקובלים- לפאטיו יהיה לפחות משלושה צדדים קירות של הבית וייצור מצב של כניסת הגינה לתוך הבית (ולא יציאה של הבית אל תוך הגינה כמו בתמונה שצירפת) בספרד משתמשים בו המון לבתי קומות בערים- כשיש רק שתי חזיתות למבנה כך בקומה הראשונה יש ממש גינה באמצע הבית ובקומות הבאות יש עוד כיוון אויר מקווה שההסבר שלי ברור

זו עלולה להיות חממה יוקדת בקיץ, אם לא מתכננים

נכון את הכוונים ואת נטיעת העצים שליד מרפסת השמש. נו, איפה פיטנגו

צימעס

New member
מטפס נשיר + דלתות שמאווררות היטב

(משאירים רשתות נגד חתולים) הופכים את המקום הזה לפינה מעולה גם בקיץ.

פיטנגו4

New member
אני פה ../images/Emo13.gif

ואני אוהבת
פאטיו'ס (הכוונה לא לחממות), בעיקר כאלה שהבית מתוכנן סביבם...

bar 23

New member
טוב.........

אז גם את תעזרי לי בקרוב מאוד לדחוף איזה פאטיו לתוכניות של הבית
דיייי, נדלקתי קשות! במיוחד על הרעיון כמו שצירפה קליה פה למטה. רק שאלה-אני לא אקלל את הרגע שעשיתי את זה כשאני אצטרך לנקות את כל הויטרינות האלה?

פיטנגו4

New member
../images/Emo6.gif

אני לא מקללת את הרגע שעשיתי את הילדים כאשר צריך לנקות אחריהם...
להיפך... כאשר דברים באים מאהבה, אז משלמים בכיף את המחיר . אפשר לעשות פטיו שלא כל קירותיו זכוכית. הכל תלוי בתכנון האדריכלי. אפשר גם להעסיק עוזרת שכל תפקידה הוא לנקות חלונות. מנסיון.

bar 23

New member
../images/Emo6.gif כן, חשבתי על זה שניה אחרי ה"שלח"...

וכן, אני בהחלט אשקול להחזיק עוזרת לדברים המעצבנים שאני שונאת....

avi5199

New member
תביאי בחשבון שפאטיו זה דבר יקר

זה שטח גינה באמצע הבית שאת צריכה לבנות סביבו, כלומר להקיף אותו בבניה והרבה שטח מתבזבז ... אם זה פאטיו אמיתי - ממש גינה בתוך הבית זה יכול להיות יפה ומרשים מאד. כדי שהפטיו לא יראה יותר כמו חדרון עם חור בגג, או סתם עוד מרפסת, אלא ממש גינה פנימית, היחס בין השטח שלו לגובה צריך להיות גדול לטובת השטח... לדעתי פאטיו מתאים יותר לכאלה שבונים בית בגודל של לפחות 500 מ"ר צמוד קרקע.

calya

New member
מאיפה הבאת את החשבון הזה ?

אני בונה פאטיו יפיפה על שטח של 400 מ"ר והבית (בלי המרתף) הוא בקושי 160 מ"ר. הפאטיו משלים את כל התפיסה של הבית ובלעדיו זה לא היה שווה. הוא בדיוק, בדיוק נכון.

avi5199

New member
הפטיו לא אמור להיות בתוך הבית ?

והבית צריך להקיף אותו. וצריך שהשטח של הפטיו יהיה גדול כדי שלא יראה כמו חדר עם חור בגג.

avi5199

New member
אבל צריך להקיף אותו לפחות משלשה צדדים

צריך שיכנס אור ושמש ולכן צריך שהיחס בין גובה לשטח יהיה כזה שהשטח גדול הרבה יותר מהגובה. וככל שהפטיו על שטח גדול יותר הבית שמסביבו צריך להיות גדול. ולכן זה מתאים לבית גדול. אחרת זה כמו עוד מרפסת או חדר עם חור בגג. יש אנשים שעושים באמצע הסלון חלון בגג, ושמים עציץ מתחתיו וקוראים לזה "פטיו", זה לפעמים יפה אבל זה לא ממש פטיו.

avi5199

New member
וצריך שכל הבית עם הפטיו יהיה 4 מטר מהגבול

מכל הצדדים.

למעלה