לימור,
מכיוון שאת לא יכולה לקחת אפידורל וזה מאוד מלחיץ אותך , אולי תעשי הכנה ללידה טבעית? יכולים להיות הרבה דברים שיכולים לעזור לך בהתמודדות עם הצירים וזה גם יוריד את מפלס החרדה שלך , אולי תראי שאת בכל זאת יכולה ללדת בלי אפידורל. אני ילדתי לידה ראשונה עם אפידורל והיה נפלא. לפני הלידה השניה הכנתי את עצמי ללידה טבעית (לקחתי שוב את הקורס אבל קורס אחר - ביקשתי מהמיילדת הכנה ללידה טבעית) . ולא החלטתי שום דבר , לא החלטתי לא לקחת אפידורל, רק רציתי להיות מוכנה למקרה שאני לא אספיק לקחת אותו. בכל מקרה , בסופו של דבר ילדתי ללא אפידורל בלידה קצרה ומיד אחרי הלידה (כשעוד זכרתי את הכאבים) אמרתי לבעלי שלא היה נורא כל כך. אמנם היית בוחרת אחרת אם יכולת , אבל מכיון שאת לא יכולה לקחת אפידורל אולי תתכונני ללידה טבעית ותשתמשי במשככי הכאבים שהטבע נתן לנו (והוא נתן!!!) , כאשר אישה מגיעה ללידה רגועה בלי פחד מהכאבים , באמת כואב לה פחות (אנדרופינים משתחררים). ובמיוחד שאת כל כך קרובה ללידה הקודמת , אומרים שכשהלידות קרובות אחת לשניה הלידה השניה קלה הרבה יותר. אשמח לענות לך על שאלות אם יש לך. ואם זה לא בכיוון שלך בכלל - סליחה . (אני לא מתכוונת לנאום לטובת לידה טבעית). בכל מקרה, לידה קלה ומהירה,