פטידין/אפידורל

3 מרדימים שונים

בשלושה בי"ח שונים המליצו על אפידורל ואמרו שהוא עדיף על הפטידין- בתנאי שכבר יש פתיחה.

אמאאור

New member
פטידין מול אפידורל

פעם לא היה אפידורל, ונתנו סמים ממשפחת המורפיום, כמו פטידין. היום יש אפידורל ולכן לדעתי זו בחירה נבונה יותר מאשר פטידין. הבעייתיות בפטידין היא שאין לדעת איך הוא ישפיע על היולדת. יש יולדות שמגיבות טוב ויש יולדות שפשוט מתנתקות מהשטח, מרחפות, מסוממות (זה סם לכל דבר!) ולא משתפות פעולה או מגיבות. יש יולדות שמרגישות שהחמיצו את חווית הלידה בגלל הפטידין, ויש כאלה שישבחו אותו מפה ועד להודעה חדשה. מה שאין עליו ויכוח, הוא שפטידין הוא סם שחודר את השיליה, ויש לו השפעה על מערכת הנשימה של העובר. אם העובר נולד תוך מס' שעות קצר ממתן הפטידין, סביר להניח שתהיה לו בעיה כלשהי עם נשימה שתדרוש טיפול, סביר להניח שהוא יהיה ישנוני, וזה יפגום גם ברפלקס היניקה שלו. לדעתי - אם כבר משככי כאבים - אז אפידורל. הוא לא חודר את השיליה ולכן אין לו השפעה על העובר, והוא לא מנתק את היולדת מהסיטואציה. פטידין הוא סוג של "מוצא אחרון בלית ברירה".

ילד ב

New member
אפידורל בהחלט עובר שיליה!!!

והנה מאמר על הסכנות שבאפידורל (המחבר כותב שם בהתחלה שהמאמר כרגע מציג רק את הסכנות והוא אינו מאוזן בכך שאינו מציג את היתרונות על פני אופציות נרקוטיות אחרות, אז לא להיבהל כי המאמר די מבהיל - רק להיות מודעים שכמו בכל פרוצדורה רפואית אחרת, אפידורל אינו "תרופת פלא נטולת סיכונים", גם אם הם קטנים).

פטידין מוריד את שיתוף הפעולה...

של היולדת.זהו סם טשטוש ממסטל ומחקרים הראו עליה במספר הלידות המכשירניות(ואקום,מלקחיים)אצל נשים שלקחו אותו ולכן לא לחצו טוב.גם התינוק נולד פחות ערני-והשעות הראשונות שלו הן קריטיות לקשר עם האמא ולפעמים גם לאיכות היניקה.אני מתפלאה שכך אמרו לכן בקורס כי הגישה הרווחת היא להעדיף פטידין כאופציה אחרונה. אני אישית,שרציתי נורא להיות שותפה מלאה בקסם הזה שנקרא לידה גם לא לקחתי אפידורל אלא מסכה שטשטשה את הכאב אבל השאירה אותי "בעניינים".אני מציעה לך לא להחליט עכשיו אם לקחת או לא.חכי ותראי.אולי זה לא נורא כמו שאת חושבת ואולי זה יהיה כאב שלא תוכלי לעמוד בו.זה כל כך אנדודואלי לכל יולדת ולכל לידה.

or251

New member
אבל גם האפידורל מוריד מאוד את

שיתוף הפעולה, לא?!

אמאאור

New member
עם אפידורל הלחיצות אולי פחות

אפקטיביות - וגם זה לא אצל כולן - אבל לפחות את נמצאת, את נוכחת, את יודעת מה קורה איתך... עם פטידין - לא בטוח איפה את...

11אור

New member
עדיף לא לקחת כלום מאשר פטידין

הפטידין הזה הוא אסון, בהריון הראשון הכניסו לי פטידין דרך האינפוזיה והיה סיוט!!! נהיים מסטולים, מדברים לא לעניין, יושנים וקמים בהפוגות קצרות והכי חשוב את הכאבים זה לא מרגיע. הייתי באאוט ואת הכאבים הרגשתי יופי , זה לא מקל על כלום.עד שהשפעתו פגה הנשמה יצאה לי - בפרוש לא להסכים לקבל פטידין. ועוד אחרי שפגה השפעת הפטידין שמו לי אפידורל. בהריון השני ילדתי בלי כלום , לא אפידורל ולא פטידין אפילו אינפוזיה לא שמו לי ,ולא חתכו אותי - אמנם כואב אבל שווה , ההחלמה כל כך מהירה אחרי הלידה. ביי.

נכון.אבל את לפחות לא ממוסטלת.

וחוץ מזה,כאמור.אני העדפתי גם לא לקחת אפידורל.אני כותבת "העדפתי" כי לפני הלידה הקודמת לא ידעתי מה זה יהיה בדיוק והחלטתי להשאיר את ההחלטה לרגע האחרון.היתה לי לידה חוויתית, אמנם כואבת אבל קצרה,ונהנתי מכל רגע-בלי אפידורל. למרות זאת,גם הפעם אני לא מחליטה מראש. אין לי מושג איך תהיה הלידה הזו ולמרות שאעדיף כמובן לא לקחת אפידורל,אם אצטרך אקח.

or251

New member
אני ממש מודה לכולן על התשובות!!!

היו לי כל כך הרבה תהיות ושאלות וכולן נענו על ידכן. עזרתן לי המון המון!!

limooor

New member
אתן מפחידות אותי../images/Emo5.gif

אני בהיסריה מהלידה אני בפחד נוראי וכוון שאני לא יכולה לקחת אפידורל ואתן לא ממליצות כאן על פטידין אני מרגישה יותר פחד וחרדות

לימור,

מכיוון שאת לא יכולה לקחת אפידורל וזה מאוד מלחיץ אותך , אולי תעשי הכנה ללידה טבעית? יכולים להיות הרבה דברים שיכולים לעזור לך בהתמודדות עם הצירים וזה גם יוריד את מפלס החרדה שלך , אולי תראי שאת בכל זאת יכולה ללדת בלי אפידורל. אני ילדתי לידה ראשונה עם אפידורל והיה נפלא. לפני הלידה השניה הכנתי את עצמי ללידה טבעית (לקחתי שוב את הקורס אבל קורס אחר - ביקשתי מהמיילדת הכנה ללידה טבעית) . ולא החלטתי שום דבר , לא החלטתי לא לקחת אפידורל, רק רציתי להיות מוכנה למקרה שאני לא אספיק לקחת אותו. בכל מקרה , בסופו של דבר ילדתי ללא אפידורל בלידה קצרה ומיד אחרי הלידה (כשעוד זכרתי את הכאבים) אמרתי לבעלי שלא היה נורא כל כך. אמנם היית בוחרת אחרת אם יכולת , אבל מכיון שאת לא יכולה לקחת אפידורל אולי תתכונני ללידה טבעית ותשתמשי במשככי הכאבים שהטבע נתן לנו (והוא נתן!!!) , כאשר אישה מגיעה ללידה רגועה בלי פחד מהכאבים , באמת כואב לה פחות (אנדרופינים משתחררים). ובמיוחד שאת כל כך קרובה ללידה הקודמת , אומרים שכשהלידות קרובות אחת לשניה הלידה השניה קלה הרבה יותר. אשמח לענות לך על שאלות אם יש לך. ואם זה לא בכיוון שלך בכלל - סליחה . (אני לא מתכוונת לנאום לטובת לידה טבעית). בכל מקרה, לידה קלה ומהירה,

3 לידות עם פטידין

הרגשתי תחושת ריחוף מ-ד-ה-י-מ-ה!!! הכאב היה, אבל רחוק. כאילו לא אצלי. שיתפתי פעולה והייתי מחוברת מאוד לתהליך הלידה. שלושת בניי נולדו ערניים וחיוניים וינקו מיד. בשבילי, רק פטידין! בנזוגי צוחק עלי שזו הסיבה שאני רוצה עוד ילדים... לא יכולה להשוות עם אפידורל כי תו ניסיתי. לידה אחת היתה גם עם פיטוצין ולא הרגשתי יותר כאב מבלידות האחרות. בקיצור, אני (בשביל עצמי, וללא נסיון שכנוע) בעד פיטידין.

ראובל

New member
הפטידין פגע לנו בהנקה!!!!!!

קיבלתי אותו ממש חצי שעה לפני שהילד יצא. הרגשתי שאני מסוממת לגמרי, אבל זה לא הקל על הכאבים הקשים. זה רק סימם וטישטש אותי. העיניים הופכות כבדות, כשאת צריכה להיות הכי מרוכזת. בנוסף, וזה הדבר שהכי ביאס אותי, מתן הסם הזה פגע ברפלקס היניקה של התינוק, והוא עצמו נולד מסומם לגמרי. כיוון שהייתי חסרת ניסיון, לא ידעתי שמשהו לא בסדר איתו. הוא לא ינק בכלל ב-5 הימים הראשונים, ואני נאלצתי לשאוב לו בטירוף, גם כדי לא לאבד את החלב, וגם כדי שיוזן בקולסטרום. אני לא ממליצה על פטידין.

ילד ב

New member
גם אפידורל יכול להקשות על ההנקה

תינוקות רבים לאמהות שקיבלו אפידורל בלידה מאבדים ב-24 השעות הראשונות לחייהם את רפלקס המציצה (שכל תינוק נולד איתו) ולא מסוגלית לינוק.

אמאאור

New member
פטידין ידוע כחומר "גרוע" יותר

למה הכוונה? - הוא עובר שיליה בוודאות ולכן משפיע על העובר (אפקט ה"עובר המסומם" כפי שתיארת, הפגיעה בהקנה שמתרחשת לעיתים קרובות וכו'). אפידורל אמנם עובר שיליה אבל רמת השפעתו נמוכה יחסית. לא תמיד יש פגיעה ברפלקס ההנקה, ולהיפך - גם אם יש, בדרך כלל היא לא כמו הפגיעה אחרי פטידין, והתינוק לא יוצא "מסטול". מה שאני אומרת - אם כבר שיכוך כאבים >> אז אפידורל.

דורלין

New member
../images/Emo12.gif גז צחוק יכול להחליף אפידורל???

או שאולי לא הבנתי את השרשור? ואם כן יש לי אפשרות לבחור בבית החולים במה להשתמש? גז צחוק נשמע לי יופי! דור

אמאאור

New member
קצת "סדר בחדר" -

היום מקובלים שלושה אמצעים קונבנציונאליים לשיכוך כאבים: 1. גז צחוק - לא קיים בכל בתי החולים. הוא משכך "חלש" יחסית, את שואפת מס' פעמים בכל ציר. יש לו אפקטיביות טובה לנשים מסוימות. 2. פטידין פנגרן - חומר ממשפ' המורפיום. 3. אפידורל. כל אחת צריכה לבחור מה מתאים לה. יש בעד ונגד כל אמצעי. גז צחוק - כאמור לא בכל בי"ח, וגם לא תמיד אפקטיבי, במיוחד לא כשהפתיחה מתקדמת. בנוסף נחשב ל"מעייף" את היולדת כי צריך להקפיד על נשימות מאוד עמוקות ומלאות והיולדות "מתעייפות" מזה. 2. פטידין - מפורט מעלה. חומר חודר שיליה. יש לו פלוסים ומינוסים. 3. אפידורל - מישהי לא מכירה בע"פ את הנתונים?

מקווה26

New member
סיכום שלי

הייתה לי "הזכות" לנסות הכל - בהתחלה נתנו גז צחוק, לא הזיז לי ורק נלחצתי מלהחזיק את המסכה כמו כשצריך כשאני מתה מכאבים. בגלל כל הסיבות שנכתבו כאן סירבתי לפטידין בתוקף, עד שהתייאשתי והסכמתי לנסות, לא תמיד יש ברירה הכאבים היו מאוד חזקים, הייתי יותר מ- 20 שעות עם צירים, הלידה לא התקדמה, והיו חייבים לתת לי זירוז - מה שמגביר את הצירים. כ 4 שעות אחרי קיבלתי את האפידורל הנהדר. יתרון נוסף לפתידין - הייתי מאוד רגועה כאשר החדירו לי את האפידורל (הייתי מאוד לחוצה מזה). הבת שלי נולדה בריאה בוכה וערנית מהחוויה שעברתי למדתי דבר אחד - לא לפסול כלום

למעלה