פטידין/אפידורל

or251

New member
פטידין/אפידורל

בקורס ההכנה ללידה דובר על הפטידין ויתרונותיו לעומת האפידורל. מישהי התנסתה ויכולה להאיר את עיניי האם זה אכן כדאי ועדיף???

Liaty

New member
אני אספר לך מנסיוני ....

הגעתי עם צירים לבית החולים אחרי לילה של צירים מאוד כואבים (לילה קודם קיבלתי פיטוצין) איך שהגעתי לבית החולים נתנו לי פטדין ו..... נרדמתי ישנתי כלכך טוב השלמתי שעות ...... אפידורל לעומת זאת לא הרדים אותי אבל כמובן שכל החלק התחתון היה מורדם והלידה עצמה לא היה השפעה של האפידורל .

cookie1

New member
פטידין הוא סם לכל דבר ממשפחת המורפי

ים נדמה לי. מה שזה אומר שאת פשוט מסטולה לחלוטין, ויש נשים שטוענות שבגלל הסימום הן היו מנותקות לחלוטין מהלידה וריחפו אי שם. נוסף על כך הסם גם עובר שיליה מה שאומר שהתינוק מושפע ממנו ונולד פעמים רבות מסטול גם כן ולכן זקוק להשגחה צמודה יותר. מבחינתי זו אופציה די אחרונה בגלל הסיבות הנ"ל.

limooor

New member
יש משהו אחר חוץ משנהם?

יש לי פריצת דיסק לכן לא ישימו לי אפידורל ופטידין מרדים אז יש משהו שהוא בין לבין?

or251

New member
איילת סיפרה על גז צחוק.....

איילת, אשמח לשמוע גם על האופציה הזו(ותודה רבה על התשובה ..)

בלינקה

New member
גז צחוק

ההשפעה שלו די דומה להשפעה של הפטידין, מבחינה זו שהוא לא מאלחש, אלא גורם לתחושה של שכרות. מאפשר לישון בין הצירים, ומקל את ההתמודדות באופן כללי. היתרון שלו - אחרי הפסקה של 5 דקות זה כאילו מעולם לא עשית בו שימוש - את יכולה ללכת, לעשות מקלחת, מה שבא לך. הוא גם לא עובר שליה. אבל יש נשים שהוא עושה להן הרגשה רעה. אני עשיי בו שימוש עד לפתיחה של 8.5, ואלמלא הייתי צריכה לשכב ולהיות צמודה למוניטור בגלל ירידה בדופק העובר, אני מניחה שהייתי משתמשת בו עד סוף הלידה.

cookie1

New member
גז צחוק בשאיפה

ממש כמו אצל רופא השיניים. לי זה מאד הקל על הכאבים, ושוב אני אומרת שלא ברור לי האם החומר פעל או העובדה שפתאום התחלתי לנשום עמוק (שאיפות הגז). בכל מקרה זה עזר. אני מדגישה שזה לא מעלים את הכאב, אבל נאמר שזה מוריד אותו מעוצמה 10 לעוצמה 8 וזה בהחלט משהו כשמדובר בצירים אמיתיים וחזקים. יש עוד דבר והוא שהגז לא משפיע על כולן אותו דבר, דהיינו יש נשים שהוא עוזר להן, יש נשים שהוא ממש לא משפיע ויש נשים שהוא גורם להן לבחילות וסחרחורות. שווה לנסות, אבל להיות מודעות לכל העובדות הנ"ל.

השתמשתי במסכה של גז צחוק.

במשך כחצי שעה, עד פתיחה מלאה(נכנסתי לחדר הלידה בפתיחה של 8+) וזה מאד עזר.לא הוריד את הכאב לחלוטין אבל עשה אותו רחוק ומטושטש. הפלוס הגדול במסכה הוא שמספר דקות אחרי שמורידים אותה אין זכר להשפעה שלה כך שלא מזיק לנסות ולהחליט במקום אם מתאים לך. אצלי זה עזר לדקות הקשות שלפני שלב הלחיצות וכשבקשו ממני להוציא את המסכה כדי להתחיל ללחוץ פשוט התחננתי שיתנו לי עוד.

m a m m y

New member
גם אני השתמשתי

זה עזר לי בעיקר לסדר את הנשימה, ואלי כמשהו אחר להתעסק איתו ככה לא ניראה לי שהחומר עזר לי יותר מידי. ומהר מאד נמעס לי מזה.

כרמיון

New member
גז צחוק עשה לי כאב ראש נוראי

טוב, זה לא היה אצל רופא אלא סתם באיזו מסיבה, אז זה לא בדיוק היה מדוד ומדעי
בכל אופן, מה שקרה זה שהאנשים מסביבי ששאפו מהבלון "נשפכו" על הרצפה ונורא נהנו, ואני לקחתי שאיפה אחת וחטפתי את הכאב ראש של הלייף אז הפסקתי מיד...

איפה בררת בנוגע לפריצת דיסק

ואפידורל? גם לי יש פגיעה בדיסק בגב (L4-L5) והייתי רוצה לברר בדיוק מה המשמעות של זה.

ofik

New member
3 לידות עם פטידין ../images/Emo70.gif

פטידין מרדים רק במינון גבוהה. במינון פחות הוא מטשטש קצת את הכאב, מוציא לו את העוקץ. בשלושת הלידות התינוק היה ערני כמו בלידה שילדתי בלי כלום. בלידה האחרונה, שי ממש ינקה בגיל פחות משעה. באחרות לא ממש ינקו מידית אבל בפרוש לא היתה שום בעיה. אני לא דיברתי שטויות (שאלתי את בעלי ליתר בטחון שמה אני לא זוכרת משהו). הרגשתי את הלידה, ואני זוכרת כל רגע, אבל פחות בכאב וקושי. לעומת זה אין תופעות לואי אחרי כמו לאפידורל. לא כאבי ראש, ולא כאבי גב ולא שום דבר אחר. בקיצור לדעתי בפרוש כן מומלץ במיוחד אם את לא יכולה אפידורל. אני לא רציתי אפידורל בגלל תופעות הלואי המפחידות, והעובדה שאת לא מרגישה את הלחיצות והילד שיוצא, חויה מדהימה בעיני. עופיק

ילדתי שני ילדים עם פטידין

ולא אני ולא הילדים לא התמסטלנו. הפטידין נותן תחושה כזו של רוגע וריחוף. מרגישים את הכאבים אבל זה מטשטש ולי בכל אופן זה לא גרם להתנתק מתהליך הלידה. הייתי שותפה פעילה לחלוטין בהליך הלידה, לחצתי כשהיה צריך ללחוץ, ועצרתי כשאמרו לי לעצור.

אפעופ

New member
קיבלתי גם וגם

הייתי עם זרוז וכל הלילה עם צירים ובלי פתיחה מספיקה לאפידורל. מרוב יאוש הסכמתי כשהציעו לי פטידין. לצירים זה לא עזר והמשכתי להרגיש את הכאבים לעומת זאת כשהתחילה הלידה, וכבר כן קיבלתי אפידורל, הייתי מסוממת לחלוטין, בגלל האפידורל לא הרגשתי את הצירים כמובן ובגלל הפטידין נמנמתי לי בהנאה גדולה. בדיעבד, לא הייתי עושה זאת שוב. אמנם הייתי בערנות בלידה עצמה אבל יש לי תחושה מוזרה של החמצה. דווקא הבוקר דיברתי על זה עם בעלי והוא לא מבין מה בדיוק החמצתי, ישנת כל הלידה - מה רע ? לא יודעת... בכל זאת, לא הייתי עושה את זה שוב.

אין לי נסיון עם פטידין אבל...

קראתי המון סיפורי לידה (את כל אלה שפורסמו באתר) ומתוך קריאה ראיתי שבד"כ נשים כותבות שהן מצטערות שלקחו פטידין , שזה לא עזר להן עם הכאבים ובאמת גרם לתחושת מסטול וטישטוש לא רצוני. אני אפילו כאופציה אחרונה לא לוקחת את זה. ממליצה לך מאוד לקרוא סיפורי לידה, הם נותנים המון מידע.

מסכימה איתך,אנונימית.

שמעתי מחברה שפשוט התחילה לדבר שטויות עם הפטידין וזה נראה לי הדבר האחרון שהיינו רוצות שיקרה לנו ברגעים המרגשים והחד פעמיים של הלידה.

מסכימה איתך,אנונימית.

שמעתי מחברה שפשוט התחילה לדבר שטויות עם הפטידין וזה נראה לי הדבר האחרון שהיינו רוצות שיקרה לנו ברגעים המרגשים והחד פעמיים של הלידה.

מסכימה איתך,אנונימית.

למעלה