פטור משמירות

sagisol

New member
פטור משמירות

נמאס לי מהשמירות בצבא. אני מחפש דרך לצאת מזה. אם מישהו הצליח שיגיד לי איך. יש לי פרופיל 64 רפואי ולא איכפת לי ללכת לקב"ן בשביל זה. או אולי דרך בעיות ת"ש, אבא שלי נפטר זה יכול לעזור לי במשהו ?

*אבי*

New member
יש דרכים אבל

פרופיל 64 נפשי או רפואי לא ייפתור אותך משמירות. אבי

לפי דעתי השיטה היא לתקוף את הבעיה

בעקיפין. תנסה למשל להוציא אישור עבודה חכח ימות השבוע בשל מצב כלכלי קשה תטען שאמך זקוקה לעזרה וכו´...

superyal

New member
יש לי פתרון מעולה בשבילך

אולי תשמור ותפסיק להתלונן כולם עושים את זה אז גם אתה יכול ותפסיק להתבכיין יש סיבה לזה שאתהב שומר ואין סיבה שלא תשמור אם הייתה סיבה אז היו נותנים לך פתור משמירה זה שנמאס לך זה נחמד אבל לכולם נמאס אני לא מכירה הרבה אנשים שנהנים לשמור אבל זו אחת מהחובות שלך בתור חייל בצה"ל אז תקבל את זה וזהו.

sagisol

New member
תגובה

זה לא שאין לי סיבות. פשוט הסיבות שלי לא מספיק טובות לצבא. יש אנשים בלי בעיות שמצליחים להוציא פטור משמירות. אם מישהו כן הצליח להוציא פטור שיענה.

yuli_panter

New member
כמו שכולם שומרים, תשמור גם אתה...

גם אני סבלתי משמרות והייתי שומרת המון למרות שהיו לי בעיות רפואיות, אבל אם אתה ממש על סף התאבדות (נגיד), אתה יכול ללכת לת"ש ולהמציא כל מני סיבות, למשל קוצר נשימה, אנשים שאני מכירה הוציאו פטור בגלל זה. וגם בזה שאבא שלך נפטר וקשה לך, וגם לאימך...

SHMULIK TARUM

New member
יש כמה פתרונות תלוי על מה הסעיף

ניתן לקבל פטור משמירה בצבא באם הפרופיל שלך משתייך לקבוצה של אלרגנים או אסמתים תוכל ללכת ולעשות בדיקות שייתכן ויראו שאתה אלרגני ולא יכול לישון בבסיס באם תצטרך לשמור ביום אז לא נורא העיקר שתוציא פתור מלינה ואז לא תשמור בלילה , גם ניתן להוצא פתור ע"י פרופיל של סעיף גב (קשה להוכיח את זה ויש סיכויי טוב לקבל פטור) קב"ן יכול לפתור משמירה אבל יש סיכויי טוב שתקבל פרופיל נפשי וזה ממש לא לעניין זה סוגר בפניך הרבה דלתות והכי הרבה אם לא תצליח להוצא פטור תחשוב על זה שיש הרבה אחרים שאין להם פתור

K-a-M-u-Z-u

New member
מה הקטע?

אם כולם היו ממשיכים לנצנץ ולהיות חראות ולהוציא פטורים משמירות הסד"כ של השומרים יורד ואז העומס עולה תחשוב קצת על אחרים. אני גם טוחן שמירות ונמאס לי אבל אני חושב מה יקרה אם אני יוציא פטור בנאדם אחר יצטרך לשמור הרבה יותר! אז מה הקטע שלך תתמודד יא תינוק!

זה מה שהצבא רוצה שתחשוב

מי אמר שצריך כ"כ הרבה שומרים? אני אתן לך דוגמא: משום מה הצבא רוצה שני שומרים שעושים פטרול בתוך בסיס השלישות בלב ר"ג, מאחורי גדר של 3 מטר, כשאין אף ערבי ברדיוס של 20 ק"מ, אבל מסתפק בשומר אחד בעמדה בשטחים. חוץ מזה למה שחלק מהקצינים והנגדים לא יעלו לשמור לפעמים? הרי באזרחות, אם הייתה מגיעה לך הנחה בארנונה או זיכוי ממס, לא היית חושב פעמים לנצל אותה. גם לא היית מוותר על דמי אבטלה. זה בדיוק אותו עניין של חלוקת נטל, כמו השמירות. הצבא בכוונה יוצרים לך תחושה של רגשי אשמה ביחס לחבריך כדי כדי שתשאר חייל טוב וכנוע ותלמד לא לדרוש שינוי. שמירות זו רק דוגמה אחת. ובנוגע לשאלה המקורית - רק קב"ן או ת"ש 5 יכולים לסדר פטור משמירות. מקב"ן צריך המלצה מיוחדת לפטור, אחרת הוא סתם יוריד לך פרופיל.

קצינים ונגדים לא שומרים!!!

קצינים נועדו לפיקוד! ולא לעבודות ושמירות! נגדים הם (לרוב!!!) אנשי מקצוע! הם נשארו בצבא כדי לעבוד ולא בכדי לשמור! בשטחים אין עמדה עם שומר אחד!

ramil

New member
כשאתה מוציא פטור משמירות

זה אומר שנטל השמירות מתחלק בין פחות אנשים, ולכן כל חייל אחר ביחידה שלך ישמור יותר. זה אומר שאתה לא רק בכין, מפונק ושקרן (כי הרי אין לך סיבה מוצדקת אמיתית לא לשמור), אתה גם סוציומט שמוכן לדפוק את החברים שלו כדי לישון בנוח במיטה הרכה שלו בזמן שהם עומדים באיזו עמדה נידחת עם אפוד ונשק. אני במקומך הייתי מתבייש.

Denial

New member
יופי של שטיפת מוח

אחת הבדיחות הטובות שהצבא מחנך את חייליו הוא לשמור על אחרים, לא להיות סוציומט, ראש גדול... בלה בלה בלה. הצבא דופק את כולנו, גיוס חובה על הסין שלי, 50% מכל מחזור גיוס לא מתגיסים, אלה שכן מורידים פרופיל ונהיים ג´ובניקים, ומי שלא נשלח לבצע תפקידים לא מוסרים שגורמים לצלקות פסיכולוגיות עמוקות עד בלתי הפיכות. שהצבא לא ינסה לכסת"ח את חוסר הפוטנציה שלו לארגן ערימה של שתי קוביות שילד בן שנתיים יכול לבנות ע"י כך שיגרום לחפ"שים לטחון כי אחרת הם חושבים שהם דופקים את החברים שלהם, אני מסרב לתקן את הצבא מלמטה. הגוף המסואב, מסורבל ובירוקרטי הזה חייב לעבור שינוי יסודי בכל הרמות. צבא העם מת, האתוס הלאומי קרס תחת אינטרסים צרים של פוליטיקאים, ולי נמאס לסחוב גושי חרא בגובה שלושה קילומטר על הכתפיים בשביל להקפיץ את שאול מופז מאולפן לאולפן בתהליך בניית הקריירה הפוליטית שלו. תודה, וברכת שרות נעים וקטן ראש לכולנו.

למעלה