פטור משירות צבאי

E טי

New member
ומה עם האינטרס שלך?

שכל היהודים ישמרו את ההלכה.

the ror

New member
למה זה אינטרס שלו?

בעיני זה שלילי ופסול שאדם ישמור את ההלכה רק איפה שנוח לו כדי להשיג דברים. מה שאתה מעודד זו הונאה וזילות בהלכה.

פונציק

New member
הלוואי כל הדתיים היו חושבים כמוך

מהניסיון שלי, הדעה הרווחת היא שחילונים גם צריכים בכוח לשמור מצוות גם אם הם לא רוצים כי זה מה שהקב"ה רוצה, ואין להם מילה בעניין.

זה מה שאותם בני דודים חרדים שלי אמרו לי. הם עוד מחשיבים את עצמם למתונים.

לי זה נשמע פסיכי. הייתי חושב שאלוהים לא היה אוהב את זה אם הייתי שומר איזו מצווה מצד אחד, ומקלל אותו על זה מהצד השני.

the ror

New member
אני יכול להבין אותם...

אני די בטוח שאתה טועה לגבי הדיעה הרווחת שהצגת.
ואני חושב שאלוקים היה מרחם על אדם ששומר מצוות רק כדי להשיג דברים ולא לשם עשיית המצוה.

פונציק

New member
לא כדי להשיג דברים, לא בדיוק לפחות.

אני מדבר על חתונה אצל רב למשל עם כל מה שמשתמע.
אני מדבר על לא לפתוח חנות בשבת כי זה לא חוקי.
אני לא הייתי עושה את הדברים האלו מאמונה, ואני לא חושב שאלוהים צריך ממני טובות.

the ror

New member
אתה עושה סלט בין דברים אישיים שמשפיעים רק

על הפרט כגון העניין שהועלה בשירשור זה ובין דברים שמשפיעים על הכלל.
אני דיברתי והגבתי על מה שנאמר לא על אף נושא אחר שהחלטת לצרף ללא סיבה. אודה לך אם לא תתייחס לדברי מחוץ להקשרם ולא תנסה להסיט את הדיון לנושאים אחרים שבבירור לא קשורים.

the ror

New member
ציניות לא מחמיאה לך. ולא מפריעה לי הסטיה

מהנושא. מפריעה לי הסטת דברי לנושאים אחרים וכתבתי את זה די בבירור.
"אודה לך אם לא תתייחס לדברי מחוץ להקשרם ולא תנסה להסיט את הדיון לנושאים אחרים שבבירור לא קשורים."
יש לך שירשור שלם והודעת פתיחה שבה אתה יכול(לפי שיקול דעתך) להסיט את הנושא מבלי להוציא את דבריי מחוץ להקשרם.
או יותר טוב, אם זה כזה חשוב, לדון על זה בפני עצמו ולא לערבב את זה עם נושאים אחרים. זה נקרא סדר בדיון - דבר שמאוד מציק כשאין אותו.

Wolfinix

New member
האמת שזה כן עושה אותו לבוגר, כשצריך - שמים

גבולות ואף נוזפים.

ובניגוד אליך הוא עונה לעניין ולא מתחמק ומתעלם כשלא נוח לו - וזו דרך התנהגות של בוגר, ולהפך מי שאינו נוהג כך מתנהג כילד (במקרה הטוב).

פונציק

New member
אההההה.... אתם ההורים שלי...

אתה האמא?

לעניין בתחת שלי... הוא קורא לי עקשן כי אני לא מקבל את הקשקושים המומצאים שלו ואני מתנהג כמו ילד...
באותה מידה אני יכול להגיד שהוא עקשן כי הוא לא מקבל את האבולוציה רק כי זה מתנגש עם האמונה שלו והוא אפילו לא יודע מה התיאוריה טוענת. במקרה הזה אני אפילו אהיה צודק.

Wolfinix

New member
אתה רק מחזק את טענותנו.

פונציק

New member
קבל קישור שאמור לענות על כל השאלות שלך

אתה לא חייב לטרוח להגיב. אני יודע שהאמת לא באמת חשובה.

the ror

New member
לא שאלתי אף שאלה. אתה בטוח שאתה לא שוב מדבר

עם עצמך?
אגב, הבאת קישור ל"עמוד לא קיים".
מה שכן, שמתי לב שזה עם המסגרת של מכון דוידסון ומרגיש לי שאתה שוב הולך לעשות צחוק מעצמך(הפעם הראשונה היתה כשהנחת שאני לא מקבל את האבולוציה ולא יודע מה התיאוריה טוענת...).

E טי

New member
"כל ישראל ערבים זה לזה"

"ומתוך שלא לשמה יבוא לשמה"

אדם שרוצה לעשות קידוש בשבת בשביל "ההווי המשפחתי" גם הוא פסול בעיניך?
אדם שקוונה מוצרים כשרים כי הוא מאמין שזה בריא, גם הוא פסול בעיניך?

זאת לא הונאה!
אנחנו מאמינים שאסור לאף אישה לשרת בצבא!
ולא משנה במה היא מאמינה.

Wolfinix

New member
זה לא הנושא כאן אי טי.

א. אינך יכול להכריח אדם שאינו מאמין לקיים הלכה.
ב. לא נאמר לא להשתמש בתורה כבכרדום? זה בדיוק מה שקורה כאן לקיחת דבר ספציפי בכדי להמנע - ולא בכדי לקיים.
ג. אינך יכול להשוות זאת לרכישת מוצרים מכיוון שהאדם מאמין שהמוצרים טובים יותר, פה אין אמונה שההלכה צודקת כי אם חוסר רצון לשרת ממניעים אישים (ויכול להיות שאנחנו גם טועים לגביה)
ד.אם הבחורה אינה דתית (ויכול להיות שהיא כן דתית ואז זה בכלל לא רלוונטי) יש לה דרכים אחרות לא לשרת בצבא.
ה. לדעתי אישה צריכה לשרת בדיוק כמו גבר, ההבל הוא היכן - למשל מקוה אינו בתור לוחמת אחרי הגבול מכיוון שהפוטנציאל לפגיעה בה גבוה מאוד, אבל יש המון תפקידים ראויים אחרים.
ו.כל ישראל ערבים זה לזה אינו טעון מתאים לכאן, אנחנו בכל מקרה ערבים זה לזה

Wolfinix

New member
סליחה אני קצת לא מפוקס היום

תיקון לסעיף ה.

ה. לדעתי אישה צריכה לשרת בדיוק כמו גבר, ההבל הוא היכן - למשל אשה בתור לוחמת אחרי הגבול מכיוון שהפוטנציאל לפגיעה בה גבוה מאוד, ואף יותר מבגבר (השלכות לשבי) אבל יש המון תפקידים ראויים אחרים אפילו תפקידי לחימה בתוך הארץ, ואפילו כאלו שגבר יכשל בהם שאין מניעה שאשה תקיים.

E טי

New member
הבעיה היא שאתם לא באמת מאמינים שזאת ההלכה...

אתם חושבים שזה איזשהו טריק בשביל לאפשר לבנות דתיות להתחמק מגיוס מסיבות של "מצפון".
אבל זה לא!
זה אסור!
בדיוק כמו שאסור להדליק אש בשבת!
ואם אני יכול לעזור לחילוני להימנע מחילול שבת, לא משנה מה המניעים שלו, אני יעשה זאת בשמחה!

א. אני לא מכריח. אבל אם הוא מבקש לשמור על ההלכה, מי אני שיחפש בציציותיו וימנע זאת ממנו?
"ומתוך שלא לשמה יבוא לשמה"

ב. זה מה שנאמר:
"ולא קרדום לחפור בהם - ולא תלמוד תורה כדי לעשות ממנה מלאכה שתתפרנס בה" (ברטנורא, אבות ד, ה)

ג. גם ברכישת המוצרים הוא לא מאמין בכשרות, רק רוצה להינות מפירות ההצלחה של שומרי הכשרות.

ד. אני לא דן בדרכים שלה ובמניעיה,
אני מדבר על המטרה שלי והאינטרסים של עם ישראל.
אנחנו לא מעוניינים שישרתו בנות בצבא. זה אסור.
ואם זאת דרך למנוע ממנה להתגייס, ולעבור על ההלכה, מה טוב.

אם אדם רוצה לעשות קידוש בבית בשביל החוויה המשפחתית, גם תמנע זאת ממנו?

ה. זאת דעתך, אבל לא דעת ההלכה.
על פי ההלכה שפסקה הרבנות הראשית, וכמעט כל רבני ישראל, אסור לבנות לשרת בכל מקום בצבא.

ו. אני לא יודע מה אתה חושב שמשמעות המושג, אבל זאת המשמעות האמיתית שלו.
כמו שמופיע במדרש:
"וכשלו איש באחיו כמפני חרב - כאילו בורחים מלפני הורגים שיהא בלבבם פחד וכל שעה סבורים שאדם רודפם (ת"כ) ומדרשו וכשלו איש באחיו זה נכשל בעונו של זה שכל ישראל ערבין זה לזה" (רש"י, ויקרא כו, לז)

the ror

New member
טריק? זה ממש לא טריק.

חשוב שיהיה הכרה בבעייתיות של בנות להתגייס. ובת שיש לה את הבעיה הזו מבחינה דתית אז חשוב מאוד שיהיה את ההכרה והמענה לכך.
ההכרה והמענה הזה לא נועד כדי להשיג מטרות אחרות שמוזילות את חשיבות הגיוס לצבא.

א. כמו שכבר נאמר לך, פה לא מדובר על מישהי שמעוניינת לשמור את ההלכה(לפי מה שאני מבין מדבריה - יתכן שאני טועה).

ד. ופה אני לא מסכים איתך שיש אינטרס שכזה של עם ישראל והסברתי למה. ועוד יותר פסולה בעיני הגישה שאתה מציג של שימוש בהלכה לצרכים אחרים.

לעשות קידוש זה לא לחפש דרך לרמות ולשקר כדי להיחלץ ממחויבות.

למעלה