פטור מגילוח

פטור מגילוח

יש לי בעיה, אני שונא להתגלח. אני מעונין להוציא פטור מגילוח ויש לי שניי טיעונים שאני מעונין לדעת אם הם קבילים: 1. יש לי צלקת על הסנטר שאני יכול להגדיר אותה כ "לא אסטתית" וכמו כן העור שם הוא שונה וקשה יותר, מה שגורם לי להחתך כאשר אני מגלח אותו. 2. יש לי גירוי כזה שגורם לי למעין פצעים לאחר שאני מתגלח ועובר במשך היום. השאלה שלי האם אחת מהסיבות שלי קבילה להוצאת פטור מגילוח, למי אני פונה ומה אני אומר? תודה.

Kayben

New member
תשובה

לא חייבים כאלה סיבות רציניות כמו שאני יודע זכותך לא להתגלח, אתה פשוט מוציא אישור שאתה מתגייס הקטע הוא שאתה חייב להשאר לא מגולח ולדעתי זה לא נוח או אסתטי. אצלנו שהתגייסנו שהגענו לבסיס שלנו שאלו מי רוצה להוציא אישור וכל מי שרצה הוציא. מאוחר יותר מישהו שהיו לו פצעים בסנטר הוציא תוך מספר ימים גם אישור, זה לא כזה ביג דיל בקיצור.

אני אחדד קצת את דבריי

לא ידוע לי איפה בדיוק אתה משרת, אבל אצלנו צריך פטור כתוב, מפני שבכל בוקר במסדר בוקר נבדקים בין היתר הגילוח שלך וצחצוח הנעליים שלך. לפי חוקיי צה"ל, פטור מגילוח מי שנמנע לעשות זאת מטעמים רפואיים/דתיים. לכן השאלה שלי היא יותר למי אני פונה בכדי שיבדקו האם הצלקת שיש לי בסנטר מצדיקה פטירתי מגילוח.

הכל תלוי ברופא שאליו אתה פונה

רופאים לא עובדים על פי חוקה מסויימת. כל אחד לפי מה שהוא חושב אם נפלת על רופא מילואים .. יצא לך טוב :)

צחי:)

New member
../images/Emo150.gifזקנים ועניינים

אז ככה... לא יודע מה אלה כל הסיפורים האלה פה, טובות מרופאים, מותר להתגייס עם זקן... אז הנה הפירוט המלא. בעבר, היה מותר לבוא לבקו"ם עם זקן, להצטלם איתו לחוגר ואז לשמור אותו (אפילו חובה היה לשמור אותו אם היית מצולם ככה בחוגר) היום, כבר לא כך הדברים. לפני כשנה (מחזור 2001) אם אני לא טועה, בוטלה ההוראה הזו. אי אפשר זקן, לא מלא, לא צרפתי ולא טוניסאי. רוצה זקן? לך לרופא היחידה, תסביר לו על הבעיית עור שלך (צלקת לא אסתטית וגירוי זה די והותר). אם הבעיה היא זמנית (פריחה, פצעי עונה וכאלה) הרופא היחידתי ייתן לך פטור, אם אתה רוצה משהו קבוע, הרופא ייתן לך הפנייה לרופא עור, ברגע שרופא מומחה יחתום לך על אישור, תוכל לגדל זקן בהתאם להוראות. בטירונות היו איתי מלא חכמים שאמרו "אני אצטלם עם זקן והכל יהיה בסדר", בבוקר למחרת בבט"ר, כולם היו עם פצעי גילוח... לגבי זה אני מעודכן, מי שחושב אחרת יותר ממוזמן להוסיף. בהצלחה (היה לי זקנקן לפני שהתגייסתי, אני מבין את התסכול...)

למעלה