פחד

אטיוד5

Active member
יש פחדים ויש פחדים

יש פחדים סבירים לגמרי שאין טעם וגם אין צורך להלחם בהם. למשל אני פוחד לקפוץ מהקומה ה-34 בעזריאלי. אני חושב שזה די סביר שאני לא נלחם בזה.
ויש פחדים לא סבירים. כמו של ילדים. מהחושך, ממפלצות. אפשר לטפל. ויש פחדים ביחסים עם הזולת, למשל להתחיל עם מישהו/מישהי. למשל להגיד לבוס מה שאת חושבת עליו (טוב או רע). לומדים להתגבר. ויש פחדים מלנסות להרקיע. פחד של הכרת המגבלות שלי. מחשבה שממילא לא אצליח ואם אנסה אכשל ואני שונא להכשל. זה מראה לי שאני לא טוב/מתאים. שאני דפוק. ואני לא רוצה להודות בזה. אז לא מנסה. ויש פחד די קשור לזה, של הכרה והשלמה עם מי ומה אני. למשל פחד להכיר בעובדה שאני מפלצת למינה. אני מניח שפסיכולוג קליני יודע לטפל בפחדים מהסוגים האחרונים. או לפחות אמור לדעת. בכל מקרה המטפל רק עוזר. מחזיק לך ביד כשאת קופצת. את הקופצת. וטוב לדעת שאת לא לבד. גם אני לא חושב שקיים מצב שבו את קופצת לתהום אינסופית. במקרה הכי גרוע תמשיכי לפחד. פחדת 20 שנים. אז עוד קצת. לפחות עכשיו את מכירה בעובדה שכדאי לפתור ושגם אפשר. אטיוד5 מחבק עם מצנח

לארוז את השד בבקבוק פלסטיק וקישתא.

בכלל לא חשוב מהו הפחד שאת הולכת ל"הרוס לו את הצורה" בעוד שבוע. ואני דווקא מצד החתן, כי השד הזה הגן עליך ושמר עליך וגונן עליך כנראה כי ביעילות 20 שנה. לחמימות של ההכחשה יש תפקיד היא שירתה אותך המון זמן. וכשהיא מיותרת לך כבר, ועובדה שהיא מיותרת כי בחרת להתמודד איתה. אז השד נהיה נורא קטנטן. ובסוף אורזים אותו בבקבוק זכוכית עם פתק יפה ושולחים אותו לים. את מבינה פסי? כי עצם המוכנות לשים אותו בבקבוק כבר צימצמה אותו לשמינית גודל ועוד לדבר על זה? נשאר רבע של שמינית גודל ועד שבוע הבא- הוא יהיה כל כך קטן עלייך... ותגידי לאטומים שלך, הרשעים "חכו ,חכו-תראו מה אני אראה לכם תוך שבוע את הבית ספר של החיים של האטומים אני אראה לכם. כי אתם, והוא מיותרים לי!

אוהבת את כולכם

תודה על העידוד.. תודה על ה..תמונה-של-השד שלי.. באמת קטן, אחותו
אבל כרגע זו נראית לי טעות אופטית משום שאני רואה אותו מרחוק.. אטיוד - אני יודעת שאתה נורא נהנה מלעשות עיגול ולמתוח שני קווים תחת העובדה שהמנהלת אולי זקוקה לפסיכיאטר - מצטערת לאכזב אותך.. אבל ממש לא
בכל אופן - דברים חכמים אמרת בקשר לסוגי פחדים. אני אישית נגד פסיכולוגים למינהם ושיטות העבודה שלהם. יש לי מטפל מדהים (ולא פסיכולוג) שעושה בדיוק את הדברים הנכונים לדעתי האישית. הכוונה, אחיזה ביד, ליווי ומצנח. אני בטוחה שבליוויו אני אנחת ללא התרסקויות למינהן בצד השני של הפחד.. איתו ועם עצמי.. עברתי בחיי מכשולים גדולים - גם בזה נטפל. טורקי טורקי.. (יש שדים טורקיים??) שולחת לך
מטפל מדהים שכמותך. ושולחת לכולכם
ענק על שאתם מה שאתם, על שיש לי הכבוד להכיר אתכם, להיות קרובה אליכם. פסי (מתחילה ת´יום בחיוך למרות ואף על פי!)

כל הכבוד לך פסי !

ככה בדיוק צריך לעשות. למרות ואף על פי לחייך ולעמוד מול הפחד בלי כל מורא. פחדים הם אכן מפחידים - זו התכונה הכי דומיננטית שלהם אבל אנחנו יותר חזקים! אנחנו יכולים לכל. רק צריך לעמוד מול באומץ ובכל כובד המשקל ולהתמודד. ואיך אבא שלי תמיד אמר לי ? "אל תדאגי ילדה שלי כי כל כאב וכל פחד בסופו של דבר חולף ובינתיים את יכולה להסתכל על השמיים הכחולים והעצים הירוקים ולהנות מהם, לשאוב מהם את הטוהר עד שלא תפחדי ולא תכאבי" ואני משתדלת ללכת עם העצה הזו לכל מקום. גם בכאבים פיזיים / נפשיים ואם בפחדים. כי בסופו של דבר הוא צודק. הכל עובר... נשיקות, הילה.

האלי

New member
בראבו בנות

איך עושים שההערכה שלי תעבור ותגיע על אליכן אמיתית? באמת מעריך את הגישה הזו. גם שלך פסיפלורה, שלמדת שהכי חשוב בחיים זה שיהיה מי שיושיט יד ויתמוך, כי יש בך את הכוח לכל. ורק טוב שיש לפעמים מישהו שיזכיר לך את זה. וגם לך הילה, ולאבא החכם שלך, שגילה, כנראה על בשרו, שיש יותר אמת בשמים הכחולים ובעצים והפרחים מאשר בכל הכאבים והפחדים שמקיפים אותנו. שבת שלום לכן ולכולם, שלכן, האלי.

אטיוד5

Active member
תראי ...

אם את יכולה על עצמך לבד, עוד יותר טוב. כבר פירסמתי את דעתי על פסיכולוגים. מדעי הרוח והחנטריש. כולה קומון-סנס. אבל אם יותר נוח לך לעשות את ההתמודדות ביחד עם מישהו נוסף, מה רע? ולא משנה אם קוראים לו ידיד, פסיכולוג או פסיכיאטר. ועם כל זאת, חלק מהפסיכולוגים-פסיכיאטרים הם אנשים עם הרבה קומון-סנס, וגם צברו נסיון, וגם יש להם את זה. הם באמת מוכשרים לעזור ולתמוך. בגלל זה הם נעשו פסיכים-למיניהם-עם-תעודה.

זה גם נכון..

אני פשוט לא תומכת בסגנון הטיפול הזה.. במשך שנים עשיתי הכל לבד. זה ארוך, מייגע, סוחט אנרגיות שהיו יכולות להיות מנותבות לדברים הרבה יותר פרודוקטיביים ומקדמים - ולא הכי מומלץ. מאחת שהיתה שם. הרבה יותר טוב לעשות זאת עם מישהו. מישהו שאתה בוטח בו במאה אחוז, מישהו שאתה יודע שאכפת לו ממך. זה יותר קל כשיש תמיכה מהצד.. ככה, איזו יד שתאחוז במרפק כשתחליק
בדיוק כמו בחיים..

ירקרק

New member
אוףף, כמה מפחיד הפחד...

את הודעתך פתחת ב"אני פוחדת". נבהלתי... המשכתי לקרוא… סיימתי… השארת אותי נסער… ברגע ראשון של-אחרי בא לי להביא לך נענוע, כן, כזה… כמו שנתת למישהי הבוקר! אחר-כך בא לי לתת לך חיבוק ענק, חיבוק אמיץ, רק בסוף התחשק לי נורא לתת לך ת´סטירה, טוב, כי אז חשבתי כבר על מגע… תודי שזה גם משהו. ועכשיו, שאני כבר אחרי כמה שעות, אז קצת רצינות. כתבתי באחת מההודעות לפני מספר ימים, את השקפתי ביחס למקור הרגש, לגמרי במקרה הבאתי שם דוגמא מרגש "הפחד". אני מצטט: אולי נתחיל מהתחלה… מהו המקור לאהבה? איך היא נולדה? כמי ימי הריון יש לה? והתשובה הפשוטה: כמו בכל רגש, "השכל הוא זה שמוליד את הרגש". ולדוגמא: ילד בגיל שנתיים יושב על אדן חלון בקומה 52 בנין גורד-שחקים, ולא פוחד ליפול… למה?! איפה הפחד?! והתשובה: לילד אין "פחד" כי אין לו עדיין "ידע". הוא עוד לא יודע שאפשר ליפול למטה, הוא עוד לא יודע שכשנופלים נחבלים וכשנחבלים זה כואב. ידע = שכל! במילים פשוטות: השכל (= הידע) הוא זה שמוליד את הרגש! ב"אהבה" (שגם היא רגש) כמו ב"פחד" - השכל מוליד את הרגש. כן, אני עדיין איתן בדעתי שמקור הרגש הוא בשכל, וסתם לשם חיזוק, איך שאלה "פרח" לא מזמן בתהיה: "האורגזמה לא באה מהראש?!" הכל, הרגש והתשוקה, ההוויה והחוויה - מהראש! אך להבדיל מאורגזמה, רגש הוא "תולדה" של השכל, ואילו האורגזמה היא רק "תוצאה" של השכל. (נכון שלא בא לך שאכנס לזה עכשיו, תודה!) אז בואי "דודה פסיה", שבי לצידי ונחשוב יחד, את מצהירה: "וההגיון חודר פנימה, מפרק את הגוש הזה לגורמים" כלומר, את מודעת לעובדה שמאחר והכל בראש, רק "עבודה" מאומצת עם הראש, תוכלי לדכא את הפחד, לרסק אותו, לעשות אותו קטנטן, לגרום לא להיות לא אפקטיבי, ואפילו התחלת "לחשוב נכון" כדי להגיע לתוצאות, כל מה שנותר לך הוא רק להמשיך בכיוון הזה. איך עושים את זה? אולי זה פשוט… בואי ונראה, נתחיל מזה שמי כמוך יודעת עד כמה ניחנת ביכולת אדירה, להתייצב בקומה זקופה, מול אתגרים וניסיונות, ולהצליח בהם! (מפאת צנעת הפרט לא נפרט את כל מה שאת טובה בו) אם כן, את שלב א´ כבר עברנו… כן, יש לך את הכוח לזה! נוסיף לזה את היכולת הבלתי נלאית שלך לדמיון פורה, אז יאללה, עצמי עיניים, תרכזי את המחשבה, ובחלקיק שניה תעבירי את עצמך ליום של-אחרי, ליום שבו את כבר "נקיה" מאותם תחושות, ליום שהשד הנורא הזה כבר איננו… נעים שם? כייף שם? מזהה את הברק בעיניים? את תחושת האושר? את הקרינה? יפה לנו, זה המקום הטבעי שלך! הנה, אנחנו כבר אחרי השלב השני. עכשיו תעברי לקרוא את מה ש"אחותו של" כתבה, היא תיארה, בצורה נהדרת, עד כמה קטנטן הוא השד הזה, עד כמה הוא מזערי, עד כמה בקלי קלות את יכולה לו, תחשבי גם על הטוב שיהיה לך רגע, אחרי שהוא כבר לא יהיה בך, ואת כבר בסוף הדרך… את כבר בשביל האושר. לא רק אחרי... כי אם כבר היום! ירקרק בבוקר של … (עוד לא מוגדר)

אש לי

New member
השכל מוליד את הרגש?????

סליחה ירקרק אני לא מסכימה איתך למרות הדוגמאות שהבאת אני עובדת רק עם הרגש לגבי כל דבר בחיי בפרט אהבה הבנתי כבר שאין בי שכל השטויות שאני עושה הם ההוכחה הכי טובה אז.....מאין ואיך נולד לו אצלי הרגש? איימי שמקווה בכל ליבה ומאחלת לך שהיום יהיה לך יום מוצלח.

השכל מוליד את הרגש-כן/לא /אחר

מחק את המיותר- כן אש לי אחת. זה לא עושה אותך פחות ריגשית או עושה פחות שטויות אם את יודעת מאיפה באה המודעות הרגשית. כי זה לא מספיק להרגיש -היכולת לחוש יש אצל תינוק הוא מרגיש חם, קר,רטוב, יבש, אבל היכולת לחבר את החם,ויבש לאימא את היכולת להבחין ברגש לתמלל אותו. לדעת איפה אני הולכת אחרי ה"רגש" ואיפה אני "יודעת" שאני עושה שטות ועושה אותה בכל זאת. זה שהמודעות לרגש באה מהשכל לא עושה את ההרגשה אחרת. וגם אני מצטרפת לאיחולי היום מוצלח.

ראבאקקקק ארוך...

קראתי (רק פעם אחת כי יום שישי קצר
) אבל לעשות את ה"עבודה" הזו לבד זה קשה ולפעמים כמעט בלתי אפשרי כי צריך עוד משהו שיאיר זויות שונות שייתן דרכים שעוד לא חשבנו עליהן שיתמוך כשכמעט מתפרקים לפעמים השכל מבין והרגש לא נותן לעשות את זה... התת מודע עוצר או הפחדים העתיקים האלה שלנו מבפנים (אלו שמזינים את האסטמות, כאבי הבטן, פריחות ומיגרנות למינהם...) בקיצור: קל לדבר וקשה נוראאאאאאאאאאאא לבצע דינה. מניסיון

פסי.........קחי ../images/Emo24.gif

לא יודעת מה מקור הפחד שלך ממה את כה חוששת, אבל יכולה רק לומר לך שסומכת עליך שאת חזקה ביותר ותעמדי כנגד הפחד בכל כוחותיך כך , שממש לא דואגת לך. רק רוצה לתת לך מילה דואגת ואוהבת ומאחלת לך רק כל טוב... רק הנאה... ודברים מענגים. היתר, כולל הפחד, לפח........וחסל.

redredole

New member
רק את יכולה

רק אם תאמיני בכוחך רק אם תאמיני ביכולתך שום שד לא יוכל עליך בכל הכוחות ולא לפחד את מסוגלת להתגבר ולנצח מאחד שמאמין .

פעם הייתי מומחה בזה

היום רק לפעמים. הפחד היה משתק אותי, אבל תצחקי אם אגיד לך שלא מהדברים הגדולים, רק הקטנים, השגרתיים. אני מניח שזה קצת שונה מאצלך. כי את לפני ארוע גדול. נהגתי לחשוב שנוצרתי רק כדי לטפל בארועי חירום, ויש מלא במדינה. הייתי שואל את מי שלא יהיה (נגיד אלוהים) למה אני לא אמיץ ככה ביום יום. אף פעם לא ענה לי, בסוף התחלתי לענות לעצמי. פרקטית, כמו שכבר עלית על זה, ממה שקראתי, לפרק את הבעיה לגורמים. לפני זה ויותר חשוב, לא לוותר על כלום. אם החלטת בצעי. אני הייתי מבצע הכל למרות השיתוק שלפני. המצחיק היה, כמעט תמיד, שאחרי שהסתיים הייתי נוכח לדעת שבראש שלי זה היה הרבה יותר גרוע. אולי לא ככה אצלך אבל לכי על זה. סביר להניח שהצד השני כבר יודע בתחושה שמשהו לא בסדר, למרות העמדת הפנים שתהיה. אז, לא לוותר לפרק לגורמים: מה תגידי, איך תציגי (עם רגישות לצד השני...) איזה שלבים בדרך.. מה יהיה אם ישאל או יבקש... את החלטית או מהססת... וכו´ בנוסף וגם חשוב לדעתי: אם היית 20 שנה ככה, למה לבזבז את מה שנותר בגלל בושה או פחד? מחזיק לך אצבעות, חמודה. "והעיקר לא לפחד כלל"

למעלה