פחד במה!...

ran 15

New member
פחד במה!...

טוב אז ככה , אחרי שחבר שלי נידב אותי להופיע בטקס י"ב (אני משחק ערס חחחח..) לא משנה , אתמול למען האמת גילית שהוא סיפר לה על זה שאני מנגן גיטרה , ויש בין האנשים שבחזרות עוד שניים , אחד על גיטרה ואחד באס (בס?) , בכל אופן , אני ידוע שברגע האמת אני פשוט ישתין במכנס, מה אתם חשובים ? יש דרכים להתמודד עם זה ? כי אני לא רוצה להבטיח למורה הזאת ושהיא תבנה על שמהו ובסוף לא לעלות , לא סימפטי בכלל... אמנם זה כולה השכבה שלנו + הורים ..אז לא משמ איכפת לי מהם אבל בכל זאת יש דרך להתמודד עם פחד במה ?... האמת היא שחשבתי ללכת עם חבר נוסף לערבי במה פתוחה פה ושם רק כדי לראות איך אני מסתדר עם קהל..מה אתם חושבים ? כמובן שהשירים שינגוונו לא יהיו מסובכים , אלא שטותיים לגמרי אבל עדיין..לעמוד מול אנשים :-|

כן יש דרך

כל האנרגיה המטורפת שיש לך לפני העלייה לבמה אתה מנצל כדי לתת את ההופעה! אתה פשוט פורק את כל הרעידות ואת כל הפחדים על הבמה כשאתה דווקא מסתכל להם לפרצוף נותן את השואו הרוקרי שלך ובהתאם לחיוכים שלהם ככה אתה מתנהג ! להופיע זה אחד הדברים המדהימים שיש להקפיץ את כולם לפרוק את כל האדרנלין שיש לך בגוף תוך כמה דקות בודדות לנגן כמו שלא ניגנת בחיים (זה בא טבעי) ופשוט לתת להם את הפחד שלך בצורה של התרגשות מטורפת המון המון בהצלחה ואל תשכח שהיו עוד המון שעלו עם פחד במה ויהיו עוד המון.

ran 15

New member
וואלה הרגעת אותי אחי..

צ'מע
, בוא נגיד ככה שאני לא ממש מסתדר על במות חחח...אני ממש מקווה שזה ילך חלק ובלי *הרבה* פאשלות..מה שכן אני בטוח יתן את כל 100% שבי כדי לנסות להופיע ... האם הרעיון של להופיע בבמות פתוחות הוא טוב ??..הוא יכול להועיל ?

Aviraman

New member
יש דרכים יותר יעילות

תעשה הופעה לחברים, קח 10-15-20 חברים טובים שלך ושל הנגנים האחרים ויש לך אחלה קהל להתחלה - קהל לא כל כך ביקורתי וכושל ואחלה קהל להתחיל איתו, אם אתה יכול להסתדר עם 30-50 אנשים, אתה תוכל להסתדר גם עם 500 :]

תראה

יש דבר שאמר לי מורה למוסיקה כשלמדתי במגמה. הכי חשוב כשאתה מנגן משהו זה לא לא לבצע פאשלות אלא להתחיל את היצירה ולסיים אותה! זאת אומרת אם עשית פאשלה אז לא נורא תתמודד עם זה ,תרגע ותכפר עליה באמצעות החשמל שתעביר לקהל אחרי זה אבל הכי חשוב זה באמת לבצע את היצירה בלי לעצור באמצע אם יש טעות אלא להחליק ולהמשיך ולסיים אותה כמו גדול! כן תלך ותופיע בכל מקום שאתה יכול זה אמנם לא יחסן אותך מכל הפחד הזה ( הפחד הזה הוא ממש מצויין! הוא זה שנותן את האנרגיה) אבל אתה תדע מה עומד לפניך ואני מבטיח שאתה תתמכר לזה. יהיה בסדר ותופיע אל תחשוב פעמיים על לא להופיע שם זאת חוויה מטורפת וממסטלת חחח

RoieL

New member
דמיין את כולם עם תחתונים../images/Emo8.gif

ועכשיו ברצינות- לי לפחות יותר קשה לנגן מול ההורים וחבר מאשר מול 500 איש. כדאי לך לבדוק למי מהפרטנרים אין פחד במה ושהוא ייתן את התו הראשון, מפה אתה לא תוכל להפסיק ותראה שאתה פשוט תזרום עם זה. אחרי שמתחילים הופעה יכולה להיות מאוד כיפית. ואגב, אם אני לא טועה יש במאמרים פה טיפים לקראת הופעה, תעבור על זה, אולי זה יעזור

ran 15

New member
הפרטנקים זה ..

אחד באסיסט מטורף מראש הנקרה השני נגן מדורות שכל אקורד שלו נשמע מעולה...
.. אחלה , אם הפחד הזה האו מועיל אז אחלה אני ישתמש בו לטובתי כמו שצריך
...אהבתי את הרעיון של החברים הקרובים נראה לי שזה מה אני אעשה להתחלה לפחות...או אלי גם משפחה נראה לי מתאים...

yotamn9

New member
מאוד פשוט

אם אתה נהנה מהמוזיקה, כל הפחד והלחץ נשכחים. אם אתה יודע את התפקיד שלך טוב, אין שום סיבה שתפשל.

Aviraman

New member
היה פה מאמר

איך לנגן מול קהל ולצאת בחיים, תבדוק במאמרים. הדבר שהכי חיזק לי את הביטחון זה הקטע שאם מפשלים אז לא נורא, סה"כ זה רוק, לא מוזיקה קלאסית מושלמת, תתפרע :]

למעלה