פזיקה ומתמטיקה...!!!

NFish

New member
פזיקה ומתמטיקה...!!!

שלום לכולם! אני מתחיל במאי הקורב בטכניון הנדסת חשמל...! למדתי 5 יחל פיזיקה ומתמטיקה, אבל מאז הישעור האחרון שלי בבי"ס עברו כמה שנים... צילצלתי למדור רישום ושאלתי אם יש קורסי ריענון, הם אמרו שכן והפנו אותי למכינה, צילצלתי למכינה אבל שם אמרו לי שהקורס האחרון נגמר מחרתיים, כיוון שלקחו בחשבון שהסמבטר יתחיל במרץ ולא מאי... ועכשיו אני קצת בבעייה, אני מאוד רוצה (וצריך) לרענן קצת את הידיעות במתמטיקה ופיזיקה, או כמו שאומרים בפסיכומטרי - להסיר את החלודה... למישהו מכם יש אולי קישור למאגרי לימוד של פיזיקה ומתמטיקה ברמת בי"ס? תודה רבה..!!

kryp

New member
בקשר לפיזיקה -

כתוב גוגל "אלפ" - זה אתר לתלמידי פיזיקה בתיכון. יש שם קישורים וכל מיני דברים שכדי לבדוק. בקשר למתמטיקה - אולי כדי שתנסה ללמוד מספרים של התיכון?

PooKiPsiT

New member
בקשר למתמטיקה

אני חזרתי על החומר מהספר אלגברה הצהוב של בני גורן וזה היה לי אחלה. טוב שפספסת את הקורס רענון כי זה אחד הדברים היותר מיותרים שיש. לשלם יותר מ-1000 שקלים על חומר שאתה יכול ללמוד לבד בבית זה בזבוז.

PooKiPsiT

New member
אני לא מכירה את הספר הזה

ולא יודעת כמה הוא עולה, אבל אם יש לך דרך להשיג ספר כלשהו מחברים/משפחה/מישהו שלומד ויכול לקחת מהספריה זה עדיף. אתה לא צריך לדעת את החומר ברמה של בגרות אלא רק לחזור על דברים ברמה בסיסית.

PooKiPsiT

New member
כן, אבל

על חלק עושים חזרה זריזה (כמו למשל איך לפתור 2 משוואות עם שני נעלמים או פעולות בסיסיות במספרים מרוכבים) וחלק מלמדים מאוד לאט ולעומק (חדו"א). מה גם שאתה לא צריך לדעת את כל החומר שלמדת לבגרות. אף אחד לא יבקש ממך להוכיח דברים בגאומטריה או גאומטריה אנליטית או לפתור משוואות טריגונומטריות. יצפו ממך שתזכור למשל חוקי חזקות ושורשים, מה זה לוגריתם ו-ln, נוסחאות בסיסיות בטריגונוטריה (בסגנון סינוס בריבוע+קוסינוס בריבוע=1), שתזכור איך נראים גרפים של פונקציות שונות...יש עוד כל מיני דברים כמובן אבל אני מקוה שהרעיון מובן. על חדו"א אל תטרח לחזור בכלל. מעבר לזה תזכור שאתה לא מגיע לשם לבד יהיו איתך בכתה עוד הרבה מאוד אנשים שעברו כמה שנים טובות מאז שנגעו בחומר ולא כולם טורחים לעשות חזרה לפני
אז בהתחלה יהיו הרבה שאלות והמרצים יתעצבנו עליכם. זה יעבור אחרי שבועיים בערך

PooKiPsiT

New member
לא יודעת באיזה בית ספר אתה למדת

רוב האנשים שאני מכירה למדו בכתה ח' לפתור משוואה אחת עם נעלם אחד, לא מספרים מרוכבים ומשוואות מערכיות
הספר הזה פשוט מכיל את כל החומר באלגברה (נכון ללפני כמה שנים) שצריך לבגרות. את ההתחלה של החומר הזה באמת לומדים בחטיבה.

Danielovich

New member
עצה שלי זה לנוח ולאגור

כוחות, עד תחילת הסמסטר
אין טעם להתחיל לחרוש עכשיו על החומר.אבל אם ממש משעמם לך, תקשיב לעצות של אלו מהגיבו מעליי.

NFish

New member
האמת שיש לי מה לעשות במעט הזמן

הנותר לי כאדם חופשי, אבל הבנתי שקשה מאוד להגיע לשיעורים ללא ידע מוקדם, והרבה מהדברים בפיזיקה ומתמטיקה די שכחתי...

Danielovich

New member
מתחילים ללמוד מאפס.

מה שכן תנסה לרענן את הזכרון שלך, אבל אל תנסה אשכרה ללמוד דברים, פשוט חבל על הזמן.

למעלה